NHL: utolsó másodperces gól okozta a Boston vesztét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 07:34
null
Daniele Briere a lehető legjobbkor szerezte meg a 300. gólját az NHL-ben (Fotó: Reuters, archív)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján az első három mérkőzését megnyerő Montreal Canadiens idegenben csúfos, 7–1-es vereséget szenvedett a Tampa Bay Lightningtól. A házigazdánál Steven Stamkos karrierje nyolcadik mesterhármasát jegyezte.

 

A szezonbeli első három (idegenbeli) mérkőzésén diadalmaskodó Montreal a Tampa Bay vendégeként márt nem járt sikerrel, a Steven Stamkos vezette Lightning – amely 2–1 után esélyt sem adott ellenfelének – hatgólos győzelmet aratott. A Canadiens a súlyos veresége ellenére maradt a Keleti főcsoport élén, de immáron negatív a gólkülönbsége.

A három meccs után is nyeretlen Buffalo Sabres otthonában magabiztosan (5–1) diadalmaskodó Anaheim színeiben a svéd William Karlsson duplázott, megszerezve ezzel pályafutása első találatait az NHL-ben. A Nyugati konferenciában a csapatok többsége még csak két mérkőzésen van túl, de 12 szerzett góllal egyelőre a három találkozót abszolváló Ducks támadósora a leghatékonyabb.

Az Ottawa a Florida, míg a Colorado a Boston csarnokában nyert minimális különbséggel, az Avalanche-ben Daniel Briere pályafutása 300. gólját ütötte a világ legrangosabb jégkorongbajnokságában. Az időzítéssel nem volt gond, hiszen a kanadai hokis 0.4 másodperccel a vége előtt vette be a Bruins kapuját.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Colorado Avalanche 1–2
Buffalo Sabres–Anaheim Ducks 1–5
Florida Panthers–Ottawa Senators 0–1
Tampa Bay Lightning–Montreal Canadiens 7–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik