NHL: bravúros chicagói fordítás; playoffban a Vegas

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2021.04.22. 07:39
null
Brandon Hagelék a padlóról felállva verték meg a Nashville-t (Fotó: Getty Images)
Bravúros győzelmet aratott a Chicago Blackhawks a vendég Nashville Predators felett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján – írja az MTI.

 

A hazai csapat – miután már 4–1-es hátrányban volt a 41. percben – a harmadik harmad derekán 2 perc 51 másodperc alatt egyenlített, és a három pontig jutó Brandon Hagel révén a hosszabbításban diadalmaskodott.

A Minnesota Wild orosz csatára, Kirill Kaprizov megszerezte idénybeli 19. találatát – egy gyönyörű egyéni akció végén –, így megdöntötte a szlovák Marián Gáborík újoncklubcsúcsát az Arizona Coyotes otthonában aratott 4–1-es siker alkalmával, Cam Talbot pedig 39 védéssel járult hozzá a diadalhoz.

A Vegas Golden Knights lett az első csapat, amely bejutott az egy hónap múlva kezdődő rájátszásba, miután legyőzte vendégét, a San Jose Sharksot. Jonathan Marchessault négy ponttal (2 gól, 2 gólpassz) zárt, a csapat pedig sorozatban nyolcadszor győzött, ami klubrekord.

A játéknap utolsó mérkőzésén a Montreal 4–3-ra nyert Edmontonban. A győztes csapatban a négy gólból kettőt Josh Anderson szerzett. A hazaiak az 58. és az 59. percben is betaláltak, de ezzel csak szorossá tudták tenni a végeredményt.

NHL, ALAPSZAKASZ
Chicago Blackhawks
–Nashville Predators 5–4 – hosszabbítás után
Arizona Coyotes–Minnesota Wild 1–4
Vegas Golden Knights–San Jose Sharks 5–2
Edmonton Oilers–Montreal Canadiens 3–4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik