NHL: az Islanders máris elvette a Florida pályaelőnyét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.15. 06:27
null
Thomas Greiss a hajrában megakadályozta Jaromír Jágr egyenlítési kísérletét (Fotó: Reuters)
A New York Islanders 5–4-re legyőzte idegenben a Floridát az NHL rájátszásának első fordulójában, és elcsente a pályaelőnyt déli riválisától. Az alapszakaszt a főcsoportja élén záró Washington és Dallas kapott gól nélküli győzelemmel hozta a papírformát.

A Florida 1–0-ra, 2–1-re és 3–2-re is vezetett az Islanders ellen, de a New York-iak mindháromszor talpra álltak, majd a harmadik harmad elején Kyle Okposo góljával átvették a vezetést. A gólt és két gólpasszt jegyző John Tavares-vezette vendégek nem engedték ki a kezükből az előnyt, pedig a Panthers az utolsó pillanatokban a kapusát is lehozta. A 42 védést bemutató Thomas Greiss a meccs zárásaként Jaromír Jágr kísérletét hárította.

A Washington a Philadelphia elleni meccsének első harmadában zsinórban három emberhátrányt védekezett ki, és ebből erőt merítve a második játékrészben John Carlson révén emberelőnyben megszerezte a vezetést. A Capitals remek védekezéséről mindent elmond, hogy Braden Holtby kapusnak a kemény első harmad ellenére 19 védés is elég volt a shutouthoz a harmadik harmadban meglehetősen eldurvuló mérkőzésen.

A dallasi Kari Lehtonennek 22 védés kellett a shutouthoz a Minnesota ellen. A 4–0-ra diadalmaskodó Dallasban Jamie Benn egy gólja mellé két asszisztot jegyzett, a Stars megmutatta, nem véletlenül első kiemelt a Nyugati főcsoportban.

Az első forduló kaliforniai derbijének első összecsapása igazán fordulatos volt. A Los Angeles vezetett 1–0-ra, a San Jose 2–1-re (mindössze 40 másodpercig), aztán az LA 3–2-re (30 másodpercen át). A Sharks megint fordított, és Joe Pavelski 41. percben szerzett második góljára már nem volt válasza a Kingsnek.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT

Florida Panthers–New York Islanders 4–5
Washington Capitals–Philadelphia Flyers 2–0
NYUGATI FŐCSOPORT
Dallas Stars–Minnesota Wild 4–0
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 3–4

A győztesek 1–0-ra vezetnek a párharcban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik