NHL: a Rangers folytatta jó, az Islanders megszakította rossz sorozatát

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.08. 09:06
null
Fleury 900. alkalommal lépett jégre az NHL-ben (Fotó: Getty Images)
A New York Rangers sorozatban hetedik összecsapását is megnyerte az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján – írja az MTI.


A Rangers 6–2-re győzött a Chicago Blackhawks otthonában, sikerével pedig elrontotta a hazaiak kapusának jubileumát, ugyanis a háromszoros bajnok Marc-André Fleury 900. mérkőzésén lépett jégre. A hálóőr 24-szer védett, de ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy harmadikként megszerezze 500. győzelmét.

A másik New York-i csapat, az Islanders viszont 12 egymást követő vereség után gyűjtötte be a két pontot, miután az Ottawa Senators vendégeként 5–3-ra győzött.

Az idei nagydöntősök párharcát ezúttal is a címvédő Tampa Bay Lightning nyerte a Montreal Canadiens ellen. A floridaiak kedden 3–2-re diadalmaskodtak úgy, hogy 2:10 perccel a vége előtt még a kanadaiak vezettek.

A nap egyetlen mesterhármasát a San Jose Sharks cseh támadója, Tomas Hertl ütötte a Calgary Flames ellen 5–3-ra megnyert találkozón.

Az Anaheim Ducks 2–0-s diadala két okból is emlékezetes marad: Trevor Zegras lacrosse-stílusban az ütő tollára vette a korongot, és a kapu mögül előreemelte, Sonny Milano pedig kapásból beütötte, másrészt Anthony Stolarz mind a 25 kapujára irányuló lövést hárította.

NHL
ALAPSZAKASZ

Detroit Red Wings–Nashville Predators 2–5
Montreal Canadiens–Tampa Bay Lightning 2–3
Ottawa Senators–New York Islanders 3–5
Toronto Maple Leafs–Columbus Blue Jackets 5–4
Buffalo Sabres–Anaheim Ducks 0–2
St. Louis Blues–Florida Panthers 4–3
Winnipeg Jets–Carolina Hurricanes 2–4
Chicago Blackhawks–New York Rangers 2–6
Edmonton Oilers–Minnesota Wild 1–4
San Jose Sharks–Calgary Flames 5–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik