NHL: a New York Islanders nyolcéves szerződést kötött Bo Horvattal

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.06. 09:40
null
Bo Horvat hosszú távra írt alá (Fotó: Getty Images)
Bo Horvat nyolc évre szóló szerződést kötött az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New York Islandersszel.

A klub vasárnap közölte a megállapodást, miután a múlt hétfőn egy csereüzlet keretében a Vancouver Canucks gárdájától megszerzett Horvat részt vett a New York-i csapat első edzésén. A pénzügyi részleteket hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, Lou Lamoriello, az Islanders ügyvezetője erre, illetve a szerződés időtartamára vonatkozóan újságíróknak viccesen csupán annyit jegyezett meg: „túl hosszú és túl sok pénz”.

Sajtóértesülések szerint a játékos ez idő alatt 68 millió dollárt (24 milliárd forintot) keres majd. Horvat 2017-ben kötött vancouveri szerződése értelmében hat évre 33 millió dollárért írt alá, a hosszabbítás feltételeiben azonban már nem tudtak megegyezni.

A 27 éves támadó volt együtteséhez Anthony Beauvillier és a finn Aatu Raty érkezett az Islanderstől, valamint egy első körös draftjog is gazdát váltott. Horvat a 2014/15-ös szezon óta játszott a Canucksban, amelyben meghatározó embernek számított: 621 alapszakasz-mérkőzésen 420 pontot szerzett. A most zajló idényben 49 meccsen 31-szer volt eredményes és 23 gólpasszt adott. A vancouveriek korábbi csapatkapitánya kétszer, 2017-ben és idén került be az All Star-csapatba.

A center hétfőn (ma) este mutatkozhat be új klubjában, amely a Philadelphia Flyersnél vendégeskedik, majd csütörtökön már volt csapattársai ellen játszhat, a Canucks akkor az Islandershez látogat.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik