NHL: a Canucks Chicagóban, míg a Toronto Nashville-ben nyert

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 07:48
null
Joseph Woll (jobbra) markában a korong – a Maple Leafs kapusa kivédte a Predators szemét (Fotó: Getty Images)
A tengrentúli profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti hétfő hajnali játéknapján a Vancouver Canucks Chicagóban, míg a Toronto Maple Leafs Nashville-ben tudott győzni, ezzel szemben a Los Angeles Kings otthon tartotta a pontokat  a St. Louis Blues ellen.

Az első gólt még a Blackhawks szerezte, de ezt követően tarolt a Canucks a hétfő hajnali Chicago–Vancouver összecsapáson. A hazaiak következő találata már 3–1-es kanadai vezetésnél esett, amely ugyan izgalmassá tette a hajrát, de egyenlítés helyett Brock Boeser villant meg és bebiztosította a Canucks győzelmét.

 

A Maple Leafs diktálta a tempót Nashville-ben, ahol a Predators ugyan kétszer is visszajött a meccsbe (2–0-nál, valamint 3–1-nél), de egyenlíteni nem tudott. A mérkőzés főszereplői ezzel együtt a kapusok voltak: a hazai kaput védő finnKevin Lankinen 91.18, míg a vendégek kapuját őrző Joseph Woll 92 százalékos hatékonysággal tette a dolgát.

 

A Nashville–Toronto meccs kapusparádéjávak ellentétben a Los Angeles Kings–St. Louis Blues találkozón potyogtak a gólok. A hazaiak hamar elhúztak, de a Pavel Bucsnyevics vezette vendégeket kemény fából faragták és kitartóan üldözték a „királyokat”. A Blues hajrázását jól jelzi, hogy 5–1-re is vezetett a Kings, ennek dacára 50 másodperccel a harmadik harmad vége előtt már csak egygólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A hátralévő kevesebb mint egy percben azonban csoda már nem történt, a Los Angeles KIngs 7–6-ra nyert, és így tovább üldözi a nyugati éllovas Vegas Golden Knightsot.

 

NHL, ALAPSZAKASZ
Chicago Blackhawks–Vancouver Canucks 2–4
Nashville Predators–Toronto Maple Leafs 2–3
Los Angeles Kings–St. Louis Blues 7–6


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik