NHL: a Bruins, a Hurricanes, a Golden Knights és a Kings is botlott

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.29. 08:03
null
A Nashville Bostonban törte meg a Bruins nyolcmeccses győzelmi sorozatát (Fotó: Getty Images)
Nem volt jó napjuk az élmezőny tagjainak az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szerdai játéknapján, ugyanis a Keleti és a Nyugati főcsoport első két helyezettje is botlott. A keleti első Boston Bruins a Nashville Predatorstól 2–1-re, a második Carolina Hurricanes pedig a Tampa Bay Lightningtól 4–0-ra kapott ki hazai pályán, míg a Nyugati konferenciát vezető Vegas Golden Knights hiába lőtt négyet, így is három góllal vereséget szenvedett otthon az Edmonton Oilerstől, míg a második helyezett Los Angeles Kings Calgaryban veszített 2–1-re, így 12 mérkőzés után először maradt pont nélkül.

 

A Keleti főcsoportot toronymagasan vezető Bruins csak két másodperccel a mérkőzés vége előtt tudott szépíteni a Predators ellen, így nyolc győzelem után először kapott ki, ellenben a bostoniakat üldöző Carolinának esélyt sem hagyott a Tampa Bay Lightning, amely Brayden Point két góljával és egy gólpasszával, illetve Steven Stamkos egy találatával és két asszisztjával könnyedén nyert 4–0-ra.

 



A Nyugati konferenciát vezető Vegas Golden Knights pedig nem bírta el az Edmonton remek egyéni teljesítményeit, hiszen az Oilersnél Conor McDavid három gólpasszal, Ryan Nugent-Hopkins egy góllal és négy (!) előkészítéssel vette ki a részét a 7–4-es idegenbeli sikerből, Evander Kane pedig megszerezte 300. gólját a ligában. A Los Angeles Kings Calgary Flames elleni vendégjátékán már az első negyedben kialakult a 2–1-es hazai győzelem.

A Pittsburgh Penguins ugyan ledolgozta az első harmadban összeszedett háromgólos hátrányát, de így is 7–4-re kikapott a jól hajrázó Detroit Red Wingstől, ráadásul a hazaiaknál David Perron mesterhármassal zárta a találkozót.

 




A Vancouver Canucks a harmadik harmadban tudott egyenlíteni 5–2-ről St. Louisban, ám a mérkőzést hosszabbítás után így is a Blues nyerte 6–5-re.

NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Nashville Predators 1–2
Carolina Hurricanes–Tampa Bay Lightning 0–4
Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins 7–4
New York Rangers–Columbus Blue Jackets 6–2
Philadelphia Flyers–Montreal Canadiens 3–2
St. Louis Blues–Vancouver Canucks 6–5 – hosszabbítás után
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 1–4
Calgary Flames–Los Angeles Kings 2–1
Vegas Golden Knights–Edmonton Oilers 4–7
San Jose Sharks–Winnipeg Jets 3–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik