Itt van Amerika
nemzetisport.hu
2019.03.10 09:03 Frissítve: 2019.03.10 09:09

NFL: véget ért a pittsburghi mizéria, elpasszolták a balhés klasszist

Az NFL-ben szereplő Pittsburgh Steelers elcserélte klasszis elkapóját, Antonio Brownt az Oakland Raidersszel.

Antonio Brown már nem a Pittsburgh játékosa (Fotó: Getty Images)

 

Mint ismert, a 30 éves elkapó – aki zsinórban hat szezonban jegyzett legalább száz elkapást, ez NFL-rekord – az alapszakasz utolsó fordulójában nem lépett pályára, mert állítólag összekülönbözött Mike Tomlin vezetőedzővel és Ben Roethlisberger irányítóval.


NFL DRAFT 2019 – TUDNIVALÓK

Ezt követően a közösségi oldalakon üzengetett, eleinte rejtélyesen, később egyértelműen utalt arra, hogy távozni akar. Elköszönt a szurkolóktól, viszont a Steelers vezetőinek hívásaira nem reagált, mígnem a néhány hete jelezte, találkozik Art Rooney II klubtulajdonossal Floridában.

A találkozóra hamarosan sor került, Brown és Rooney mellett a játékos ügynöke (Drew Rosenhaus) és a Pittsburgh általános igazgatója (Kevin Colbert) is jelen volt, s megállapodtak arról, hogy külön utakon folytatják.

A Steelers azóta nagyban azon munkálkodott, hogy elpasszolja a balhés játékost – csütörtökön több bennfentes is kész tényként írta meg, hogy a gárda megegyezett a Buffalo Billsszel Brownról, így az elkapó a Bölényeknél folytatja, ám Brown az ügyletre reagálván rögtön jelezte, hogy nem hajlandó Buffalóban játszani, így az a transzfer végül meghiúsult.

Szombat éjjel viszont pont került a cirkusz végére: a Steelers megállapodott a hamarosan Las Vegasba költöző Oakland Raidersszel, Jon Gruden együttesére pedig már Brown sem mondott nemet, így a sztár a Raidersnél folytatja, amely cserébe egy 2019-es harmadik és egy 2019-es ötödik körös választási cetlit küldött el Pittsburghbe.

Grudenék nem is tétlenkedtek sokáig, a támadó megszerzése után rögtön új szerződést adtak neki: Brown a következő három évben bónuszokkal együtt összesen 54.1 millió dollárt kereshet meg, ebből pedig 30.1 millió dollárt garantáltan zsebre is rakhat.

Minden, ami az NFL 2019-es idénye előtt történik egy helyen!

2023.03.24 09:48:52

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Los Angeles Clippers visszavágott az Oklahomának, nyert a Pelicans.

NBA
2023.03.23 08:58:51

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Nem hibázott a Bucks, a Sixers, a Nuggets és a Grizzlies sem.

2023.03.22 09:49:41

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Simán nyert Sacramentóban a Celtics, Brooklynt is bevette a Cavs, nyert az Orlando, nem hibázott az Atlanta és a New Orleans.

2023.03.19 10:16:07

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Jazz fordulatos meccsen győzte le a Celticset, míg a Bulls legyőzte a Heatet.

NBA