NFL: sokk Seattle-ben – Sherman a riválishoz szerződött

Vágólapra másolva!
2018.03.12. 00:23
null
Richard Sherman immár a San Francisco 49ers játékosa (Fotó: twitter)
Richard Sherman, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Seattle Seahawks korábbi védője a San Francisco 49ershöz szerződött.

 

Mint ismert a Seahawks pénteken elküldte egyik ikonját, a cornerback Richard Shermant.

Noha pedzegették, hogy a Seattle nyitott rá, hogy visszaigazolja a 29 éves védőt, Shermanre egyből lecsapott a rivális 49ers, amely tulajdonképpen már el sem engedte szerződés nélkül a játékost: a három évre szóló megállapodás keretében Sherman összesen 39.15 millió dollárt kereshet, az aláíráskor 5 millió dollárt rögtön meg is kapott.

A döntés azért is meglepő, mert a San Francisco épp a Seattle csoportellenfele – és egyben az egyik legnagyobb riválisa –, Sherman pedig pályafutása során többször is beszólt már a 49ers játékosainak.

Sherman a 2011-es draft ötödik körében került a Seahawkshoz, s rögtön első idényében kezdő lett. A Seattle-ben eltöltött hét idénye alatt (az alapszakaszban) összesen 32 interceptiont szerzett, a védelem egyik vezére volt, aktív szerepet vállalt abban, hogy a csapatnál korszakos defense állt össze, amelynek segítségével az egyesület kétszer bejutott (2013, 2014) a Super Bowlba, ebből az egyiket (2013) meg is nyerte.

Rendkívül aktív napokon van túl az 1/1-es Browns: John Dorsey vezérigazgató ugyebár megszerezte a Miamitól Jarvis Landry elkapót egy 2018-as negyedik és egy 2019-es hetedik körért választási jogért, majd elhozta a Billstől Tyrod Taylor irányítót, érte a Cleveland egy harmadik körös cetlit adott.

Ha ez nem lenne elég, a Barnák megszerezték Damarious Randall cornerbacket a Packerstől, az ő „ára” Deshone Kizer quarterback volt (valamint a két csapat kicserélte a negyedik és az ötödik körös pickjét). Ezt követően megváltak a 2015-ben 1/12-n kiválasztott Danny Sheltontól – a még mindig csak 24 esztendős védőfalember a New England Patriotshoz lett elcserélve egy 2018-as ötödik körrel karöltve, a Patriots egy 2019-es harmadik kört adott a Clevelandnek.

A Los Angeles Chargers három évvel meghosszabbította Casey Hayward szerződését, a kiváló emberfogó így a 2021-es idény végéig a csapat rendelkezésére állhat – 36 millió dollár az új tartalom a szerződésében. A New York Giants viszont menesztett egy cornerbacket, Dominique Rodgers-Cromartie elküldésével 6.5 millió dollárt szabadult fel a fizetési sapka alatt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik