Itt van Amerika
D. Á.
2022.08.05 11:09 Frissítve: 2022.08.05 12:43

NFL: sima Raiders-győzelem a Hall of Fame-mérkőzésen – videó

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) előszezonjának első összecsapásán, a Hall of Fame-mérkőzésen a Las Vegas Raiders 27–11-re legyőzte a Jacksonville Jaguarst.

Stidham egy TD-t futott a Jaguars ellen (Fotó: Getty Images)


„Remélem, azok az emberek, akik folyamatosan arról tweetelnek, hogy a futball ma visszatér, az összes játékot megnézik a mai mérkőzésen” – posztolta a hivatalos Twitter-oldalán Buday Zoltán a Hall of Fame-meccs előtt. Nos, nehéz lenne vitatkozni a PFF szakértőjével, hiszen még a legelvetemültebb amerikai futball és NFL-rajongót sem hozhatja igazán lázba a Las Vegas Raiders és a Jacksonville Jaguars cseréinek összecsapása.


Legalább abban reménykedhettünk volna, hogy a mérkőzés szorosan alakul, a félidőre azonban mindenki mehetett aludni, hiszen a Jarrett Stidham vezette Raiders már a második negyed végén 20–0-ra vezetett – a korábbi Patriots-irányító egyébként futott egy hatpontost.

A harmadik negyedben három pontnak örülhettek a floridaiak, az utolsó játékrészben viszont újabb TD-t nyeltek be. Amikor három perccel a vége előtt a Las Vegas-i futballisták fejben már a zuhanyzóban és a meccs utáni partin jártak, gyorsan szerzett egy touchdownt a Jaguars, hogy azért ne nézzen ki számukra nagyon csúnyán az eredményjelző – igaz, ha Kyle Sloter lágy passzára hamarabb odaér a Raiders védője, könnyen lehetett volna egy pick six is.

De a futballban ugye nincs volna, ráadásul a kétpontos is sikerült, így a vége: Las Vegas Raiders–Jacksonville Jaguars 27–11.

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.