NFL: Rush parádés kezdése Dallasban; Brady és Rodgers szenvedése

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.10.02. 09:28
null
Nem hozott pontgazdag meccset Brady és Rodgers újabb találkozása (Fotó: Twitter)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 3. fordulójában a Tampa Bay Buccaneers–Green Bay Packers rangadón Tom Brady és Aaron Rodgers csak szenvedett. A Dallas Cowboysban Cooper Rushról ódákat zengenek, Jerry Jones tulajdonos Dak Prescottot is figyelmeztette. Eli Manning elmondta a véleményét Russell Wilsonról: szerinte a punternek kellett volna 235 millió dollárt fizetni.

A SZOROS MECCSEKEN NEM MEGY A BILLSNEK

Josh Allen és a Buffalo Bills a 3. fordulóban elképesztő bénázást mutatott be a Miami Dolphins ellen. Pár yardot kellett volna haladni ahhoz, hogy egy mezőnygóllal megnyerje a mérkőzést a vendéggárda, ám Allenék kifutottak az időből, így nem sikerült spike-olni, s nekiállni a mezőnygólkísérletnek – a csapat támadókoordinátora, Ken Dorsey szinte megőrült a drámai végjátékot követően.

A tavalyi idény óta a Bills hatból hatszor kikapott azokon a mérkőzéseken, amik nyolc ponton belül dőltek el. Egyedül a Houston Texansnak van hasonlóan rossz mérlege ez alatt az idő alatt, a texasiak 0–6–1-gyel állnak a szoros összecsapásokon.

A 4. körben sem lesz könnyű dolga a Buffalónak, hiszen a nagyszerű formában futballozó Lamar Jackson vezette Baltimore Ravens lesz Allenék ellenfele.


ACTION JACKSON

Lamar Jackson a New England Patriots ellen is parádézott, 218 passzolt yard és négy passzolt touchdown mellett 107 yardot és egy TD-t összehozott a földön is, 84.1-es QBR-ral zárta az összecsapást.

Bár sokan nem hisznek abban, hogy a Ravens nyolcasa képes lesz a karrierje során kimagasló passzjátékra, a Patriots ellen megmutatta, nyomás alatt is képes pontos átadásokra. Tízből kilenc jó passza volt 110 yardért és 4 TD-ért cserébe, amikor a bostoniak négynél több embert küldtek Jackson után. A jelenlegi kiírásban már 6 touchdownpassza van, amikor blitzelik őt – tavaly összesen ötször volt képes hat pontért passzolni hasonló szituációban.


BRADY ÉS RODGERS SZENVEDÉSE

Sokan várták a Tampa Bay Buccaneers–Green Bay Packers NFC-rangadót, hiszen ki ne akarná látni Tom Bradyt Aaron Rodgers ellen. A nagy pisztolypárbaj viszont elmaradt, a két csapat védelmi háborújáról szólt a mérkőzés.

A vége 12–14 lett – a Bucsnak az utolsó másodpercekben nem sikerült megcsinálni egy kétpontos kísérletet az egyenlítésért –, ez pedig azt jelenti, hogy 2004 óta ez volt a legkevesebb pontot hozó találkozó, amikor két korábbi MVP irányító állt a center mögé. Akkor egyébként Kurt Warner és a New York Giants 14–7-re győzte le Brett Favre Green Bay Packersét.


„A PUNTERT FIZESSÉK MEG, NE WILSONT!”

A vasárnap éjszakai mérkőzésen nem Jimmy Garoppolo vagy éppen a Denver Broncos újdonsült klasszisa, Russell Wilson villogott. Előbbi nem csupán rosszul játszott, de még a saját célterületén belül sem figyelt arra, hova lép, így amikor véletlenül elhagyta a játékteret, két pontot adott a Denvernek, ráadásul igazi mémmé vált az interneten – ennek bizonyára Dan Orlowsky örül a legjobban.

 

Ha már látványos támadójátékot nem láthattunk, legalább annak örülhettünk, hogy a punterek remekeltek. Corliss Waitman és Mitch Wishnowsky összesen háromszor ragasztotta be az ellenfelet a saját ötyardos vonalán belülre – holtversenyben ez a legtöbb, ami a főműsoridős meccsekre vonatkozik az elmúlt húsz évben.


A hétfő esti rangadón a New York Giants korábbi kiválósága, a kétszeres Super Bowl-győztes Eli Manning be is szólt Russell Wilsonnak.

„Russell Wilson helyett a punternek kellett volna 235 millió dollárt fizetni” – viccelődött Eli Manning élő adásban testvére és Pat McAfee társaságában.


JONES NEM SZERETI A HÉTFŐKET

A New York Giants irányítója úgy várta a Dallas Cowboys elleni csoportrangadót, hogy nulla győzelemmel és nyolc vereséggel állt a hétfő esti találkozókon. Nos, ezen most sem sikerült javítania, a Dallas Cowboys még csereirányítóval is győzni tudott a MetLife Stadiumban.

A Super Bowl érában csupán két quarterback rendelkezett rosszabb sorozattal Daniel Jonesnál – Jeff George-nak zsinórban tizenegy, Jim Everettnek pedig kilenc veresége volt a Monday Night Footballon.


ELLIOTT MEGELŐZTE EMMITT SMITHT

Ezekiel Elliottnak nagyon megy a csoportrivális New York Giants ellen. A Dallas Cowboys futója az elmúlt öt mérkőzésén futott touchdownt ünnepelhetett az Óriások ellen, erre eddig egyetlen játékos sem volt képes a texasi csapat történetében – a legendás Emmitt Smith is csak zsinórban négy meccsen mondhatta el magáról, hogy a labdával a kezében futott a célterületen belülre a New York-i együttes ellen.

 


IRÁNYÍTÓKÉRDÉS DALLASBAN?

Na jó, azért nem... ugye? A Dallas Cowboys tulajdonosa, Jerry Jones a múlt héten azt mondta, örülne annak, ha Cooper Rush a teljesítményével elbizonytalanítaná az edzői stábot a jelenleg sérüléssel bajlódó Dak Prescott kezdőpozíciójával kapcsolatban.

Ezt azért nehéz elhinni annak tudatában, hogy 2021 márciusában Prescott négy évre 160 millió dollárért hosszabbított, míg Cooper Rush mindössze egymillió dollárt keres a jelenlegi idényben.

Rush egyelőre nem vallott szégyent, sőt! Ő csupán a második irányító a Cowboys históriájában, aki három győzelemmel kezdett csillagos sisakban, rajta kívül csak Jason Garrett volt erre képes korábban. Minden esélye megvan Rushnak, hogy 4–0-ra módosítsa a mérlegét, hiszen vasárnap este az eddig igencsak gyengén szereplő Washington Commanders ellen léphet pályára a Cowboysban.

 


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik