NFL: Drew Brees bejelentette visszavonulását – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 22:44
null
Drew Brees végleg szögre akasztja a sisakot (Fotó: Getty Images)
Az NFL-ben szereplő New Orleans Saints klasszis irányítója, Drew Brees hivatalosan is bejelentette visszavonulását.


Drew Brees húsz esztendőn át irányított az NFL-ben, előbb a San Diego Chargersben – amely manapság már Los Angelesben állomásozik – majd a New Orleans Saintsben. A Chargers a 2001-es játékosbörze második körének első helyén választotta ki a sokak szerint túl alacsony és kevés karerővel rendelkező irányítót.

A Chargersben mindössze öt szezont húzott le – a franchise a 2004-es drafton kiválasztotta Philip Riverst, aki egy szezont leszámítva a teljes pályafutását a csapatnál húzta le. Kissé ironikus, hogy Rivers és Brees is ugyanannak a kiírásnak a végén hagyja abba a profi futballt.

Brees 2006-ban New Orleansban próbált szerencsét, napra pontosan tizenöt éve már, hogy aláírt a Saintsbe. Az ott töltött szezonok alatt kilencszer vezette rájátszásba a Szenteket, 2010-ben pedig Peyton Manning és az Indianapolis Colts ellen Super Bowl-győzelemhez segítette együttesét Miamiban – természetesen ő lett a döntő legértékesebb játékosa is.

Brees „csak” egyszer nyert bajnokságot, de rengeteg rekordot állított fel: hétszer vezette az NFL-t passzolt yardokban, s ötször passzolt 5 000 yardnál többet egy szezonon belül. Brees 80 358 passzolt yarddal fejezi be pályafutását, ő az egyetlen játékos, aki 80 000 fölé jutott. Összesen 7 142 sikeres passza volt, senkinek sincs több. 2018-ban 74.4 százalékos passzpontosságot produkált, amellyel minden idők legpontosabb quarterbackjének mondhatja magát. Karrierjét 571 TD-passzal zárja, csak Tom Bradynek van több hatpontost érő átadása (581).

Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is klasszis volt, 2006-ban el is nyerte az Év emberének járó kitüntetést, azaz a Walter Payton NFL Man of the Year Awardot. A kitüntetésekben minden bizonnyal még bőven lesz része, hiszen nehéz elképzelni, hogy ne válogassák be a Hírességek Csarnokába (Hall of Fame).

BREES GYERMEKEI SEGÍTSÉGÉVEL JELENTETTE BE VISSZAVONULÁSÁT


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik