NFL: a Packers menetelésének a Covid vethet véget; új messiás New Yorkban

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 19:56
null
Aaron Rodgers nélkül kellene nyernie a Packersnek Kansas Cityben (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 8. fordulójában a Green Bay Packers véget vetett az Arizona Cardinals veretlenségének, Tom Bradyt pedig a New Orleans Saints állította meg – nem először. A Los Angeles Rams újabb klasszist szerzett meg, a Kansas City Chiefs pedig hiába győzött, továbbra sem játszik meggyőzően. Patrick Mahomesszal ellentétben a csereirányítók remekeltek, főleg New Yorkban.


A PACKERS VÉGET VETETT A CARDINALS MENETELÉSÉNEK – DE MI LESZ A SAJÁTJÁVAL?

A Green Bay Packers legjobb elkapója, Davante Adams nélkül látogatott a veretlen Arizona Cardinals otthonába, s egy nagyon szoros csütörtök esti rangadón meglepetésre 24–21-re le is győzte a Kyler Murray vezette gárdát – ehhez azért az is kellett, hogy a meccs utolsó másodperceiben a fiatal QB eladja a labdát, miután nem értették meg egymást A. J. Greennel.

Aaron Rodgerséken kívül mindössze két olyan csapat volt eddig a Super Bowl-érában, amely hét meccset tudott megnyerni zsinórban egy 30 vagy annál több pontos vereség után. A Raiders 1976-ban, a 49ers pedig 1194-ben volt képes erre, az a két együttes végül bajnoki címet is ünnepelhetett.

A Packers következő ellenfele az eddig igencsak botladozó Kansas City Chiefs lesz, s a hét elején még mindenki Rodgers csapatát mondta volna esélyesebbnek. Szerdán azonban nem várt hírek láttak napvilágot: a 37 esztendős irányító koronavírusos lett, így biztosan ki kell hagynia a mérkőzést. A helyén a tavalyi drafton kiválasztott Jordan Love kezd majd.

 


 

BRADYNEK TOVÁBBRA SEM MEGY A SAINTS ELLEN – AZ ALAPSZAKASZBAN

A Saintsnél hiába sérült meg Jameis Winston, Sean Payton Trevor Siemiannal is képes volt legyőzni a regnáló bajnokot – na meg persze a fantasztikus védelmével!

Brady a Buccaneersben eddig háromszor dobott úgy interceptiont, hogy az ellenfél védője touchdownt szerzett belőle, kettőt a New Orleans valamelyik játékosa jegyzett.

Tavaly a Saints kétszer is simán megverte a Tampa Bay Buccaneerst az alapszakaszban, igaz a rájátszásban Brady revansot vett, s New Orleansban ejtette ki az akkor még Drew Brees vezérelte Szenteket.

 


 

KINEK VAN SZÜKSÉGE DAKRE?

Jó, a kérdés nyilván ironikus, de tény, hogy Cooper Rush nem szállt be rosszul a sérüléssel bajlódó Dak Prescott helyére. Rushnak eddig karrierje során mindössze egy jó passza volt az NFL-ben három yardért. Ezt most alaposan megtolta, 325 yardot hozott össze a levegőben, ami a 8. héten a harmadik legtöbbnek számított.

Cedrick Wilsonnak látványos TD-passzt osztott ki, 73 yardos átadást 2018 óta nem ünnepelhettek a Cowboys szurkolói.

A dallasiak a Packershöz hasonlóan parádés formában vannak, zsinórban hatodik meccsüket nyerték meg.

 


 

MI LEHETETT VOLNA...

Nemcsak Jameis Winstont sajnálhattunk az elmúlt játékhéten, hanem Derrick Henryt is. A Titans futója súlyos sérülést szenvedett, s nagyon úgy néz ki, hogy véget ért számára (is) az idény.

Egészen elképesztő számai voltak Henrynek, 937 futott yardjával természetesen vezette az NFL-t ebben a kategóriában. Hozzá kell tenni, valahol számíthattunk erre, hiszen 219 alkalommal próbálkozott futással, ami nyolc kört követően a legtöbb volt a liga históriájában.

 


 

A RAMS MINDENT AZ ASZTAL KÖZEPÉRE TOL

Amikor már azt hittük, hogy ez a Rams-védelem nem lehet erősebb, akkor a semmiből cserélnek a liga egyik legjobb passzsiettetőjéért, Von Millerért.

2014 óta – amióta Aaron Donald a ligában játszik – a Rams félelmetes 99-ese vezeti a sacklistát (90.5), Von Miller Chandler Jones (84.5) és Khalil Mack (76.5) mögött a negyedik helyen áll (75.5).

Mivel Donaldot muszáj duplázni, a Denverből érkező külső linebacker sokszor találja majd magát egy az egyben. S ha olykor nem érnek oda a szörnyetegek, még mindig van hátul egy bizonyos Jalen Ramsey, aki bármelyik elkapóval képes felvenni a versenyt...

 


 

MAHOMES KRYPTONITJA

Ahogyan ebben az idényben a legtöbb csapat, úgy a New York Giants sem hagyta, hogy Mahomes távoli bombákkal próbálkozzon: az Óriások 48 passzkísérletből 33 alkalommal játszottak két mélységi safetyvel.

A korábbi MVP eddig 209-szer próbálkozott cover kettes védekezés ellen, 49-cel többször, mint bármelyik másik irányító.

Nem is megy Mahomesnak, öt TD mellett hatszor adta el a labdát ezekben a szituációkban. De legalább most nagy nehezen győzni tudtak a Főnökök...

 


 

 

 

A JETS MESSIÁSA

A legtöbb Jets-drukker nem igazán várhatta a Cincinnati Bengals elleni összecsapást. Az újonc sztárirányító, Zach Wilson – akinek egyelőre borzalmas szezonja van – megsérült a New England Patriots elleni összecsapáson, így Mike White találta magát a center mögött.

White nem illetődött meg, helyette történelmet írt: 1950 óta rajta kívül csak Cam Newton volt képes arra, hogy 400+ yardot passzoljon az első kezdő mérkőzésén. Ő ráadásul még 3 TD-passzt is dobott, amire a Panthers korábbi quarterbackje sem volt képes.

A fantasztikus teljesítmény mellé a győzelem is jött, óriási meglepetésre a New York Jets 34–31-re megverte a Bengalst.

 


 

 

AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Mike Whtie (New York Jets) 405
Futott yardok: Elijah Mitchell (San Francisco) 137
Elkapott yardok: Deebo Samuel (San Francisco) 171

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Tom Brady (Tampa Bay) 2650
Futott yardok: Derrick Henry (Tennessee) 937
Elkapott yardok:
Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 924
Szerelések: Kenny Young (Denver) 96
Sackek: Myles Garrett (Cleveland) 10.5
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 7

BÁTOR JÓSKA

A 9. fordulóban az 1–7-es mérleggel álló Miami Dolphins legyőzi a Houston Texanst, míg Jordan Love legalább 250 passzolt yardig jut a Kansas City Chiefs botrányosan gyenge védelme ellen. Igazi védelmi háborúban, kevés pontos összecsapáson a Pittsburgh Steelers a Chicago Bears fölé kerekedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik