NBA: dudaszós triplával nyert LA-ben a Pacers, legyőzte a Sacramentót a Suns

GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2022.11.29. 08:06
null
Haliburton remekelt a Lakers ellen (Fotó: AFP)
Joel Embiid visszatérésével nyert a Philadelphia, a Chicagótól is kikapott a Jazz, a Boston és a Washington is elérte a 140 pontot, nem hibázott a Denver és a Brooklyn, elbukott Torontóban a Cavs: ez történt hajnalban az NBA-ben.

 


Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 104-101

Embiid visszatért és megnyerte. Négy kihagyott mérkőzés után állt újra rendelkezésre a Phillynél Joel Embiid, a center pedig rögtön szállított is egy nagy győzelmet csapatának a közvetlen rivális Atlantával szemben. Embiid már az első perctől kezdve jól játszott, végül 30 ponttal, 9/18-as mezőnymutatóval, 12/13 büntetővel, 8 lepattanóval, 7 gólpasszal, 2 labdaszerzéssel és 2 blokkal zárt, hozta a szokásos klasszisteljesítményét, de igazán az utolsó percben tette fel a pontot az i-re. Ennek még 97-100-zal mentek neki a felek, a Hawks vezetett három ponttal, de jött Embiid, aki előbb feltett egy ziccert, majd az Atlanta dobásig sem jutott el, lejárt a támaóidő, a következő játékból ismét Embiid következett egy clutch tempóval, majd hét másodpercnél ellopta a labdát, az időkérés után faultolták, elsüllyesztett két büntetőt, végül a Hawks egypontosára szintén a vonalról válaszolt - ő dobta csapata utolsó hét pontját az utolsó egy percben, az ő villanásaival nyerte meg a meccset a Sixers. A közönség az MVP-MVP rigmussal köszönte meg a teljesítményét, a Philly pedig sorozatban harmadik és kilencből hetedik győzelmét aratta, így már negyedik Keleten - Doc Rivers szerint az a nagy kérdés, hogy akkor is tudnak-e ilyen elszántsággal játszani, ha majd mindenki (Harden és Maxey is) visszatér, mert ha igen, akkor nagy dolgokra lehetnek képesek.

Közel járt az Atlanta. A lassan zajló mérkőzésen a Hawks 50%-os mezőnymutatót és 44%-os triplázást rakott össze, de egyrészt elbukta a támadópattanózást, másrészt 20 labdát adott el, így jóval kevesebb kísérletből dolgozhatott, mint a kevesebbet hibázó Philly. Ennek ellenére már 16 ponttal is vezetett a vendégcsapat, és szinte az egész mérkőzés során előrébb járt, csak a végjátékot, az utolsó egy percet rontotta el - egy kihagyott dobás, két eladott labda, és az Embiid elleni tehetetlenség annak ellenére a vereségüket eredményezte, hogy az este nagy részében vezetni tudtak. Egyéni extrát nem tudunk kiemelni, bár Trae Young és az ismét bevethető Clint Capela dupla-duplázott, Justin Holiday pedig 4/5 triplával segített be, de így sem volt bennük túl sok tűzerő, amit a végén a rengeteg hibával is megspékeltek - csak a negyedik negyedben hétszer adták el a labdát, jelentősen besegítettek a Phillynek. Ezzel már zsinórban harmadszor kaptak ki, a holnapi orlandói fellépésükre össze kell szedniük magukat.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 30, Harris 24/9, Milton 21/3
A Hawks legjobb dobói: Young 18/3, Hunter 18/6, Murray 17/9



Washington Wizards – Minnesota Timberwolves 142-127

Porzingis megadta az alaphangot. Parádés mérkőzést játszott Kristaps Porzingis, karriercsúcsot jelentő 41 pontot szerzett 12/18 jó dobással és 11/11 értékesített büntetővel: már a meccs elején beszórt négy triplát, és az első félidő további részében sem lassított, 29 pontig jutott a nagyszünetig, amire támaszkodva 19 pontos előnnyel mehetett el pihenni a Wizards. Noha a különbség volt 28 pont is a két csapat között, a Timberwolves azért vissza tudott zárkózni tisztes távolságba, de komolyabb veszélyben nem forgott a hazaiak győzelme, mert Porzingis mellett Kyle Kuzma (23 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz) és Bradley Beal (22 pont, 5 gólpassz) is jól játszott, csapatszinten 57,1 százalékkal dobtak mezőnyből, beszórtak 15/31 triplát, és kiosztottak egymás között 31 gólpasszt is.

Ismét hullámvölgyben a Timberwolves. Nemrégiben még öt meccsből álló győzelmi sorozatig jutottak a vendégek, ami abban a pillanatban a leghosszabb aktív sorozat volt a ligában, azóta viszont egymást követő harmadik meccsüket bukták el, és ez már a harmadik ilyen sorozatuk ebben a szezonban. Tovább nehezítette a Timberwolves helyzetét, hogy a harmadik negyedben Karl-Anthony Towns (8 pont, 4 gólpassz) vádlisérüléssel kidőlt, és hiába játszott ezen a meccsen visszafogottan, a továbbiakban hatalmas szükségük lenne az ő jó játékára. Helyette inkább Anthony Edwards (29 pont, 8 lepattanó, 7 eladott labda) és a padról beszálló Jaylen Nowell (23 pont, 5 lepattanó) termelték a pontokat, támadásban a 7/7 mezőnykísérletét és 5/5 büntetőjét elsüllyesztő Rudy Gobert is dicséretet érdemel, hátul viszont nem tudtak mit kezdeni Porzingis extrájával, és Towns nélkül nem is volt bennük elég tűzerő ahhoz, hogy túl tudják dobni ellenfelüket.

A Wizards legjobb dobói: Porzingis 41/18, Kuzma 23/12, Beal 22/3
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 29/3, Nowell 23/6, Gobert 19



Boston Celtics – Charlotte Hornets 140-105

Az első negyedben eldőlt. A Celticsnél Jayson Tatum visszatért, Jaylen Brown és Al Horford viszont pihenőt kapott, hogy ők is kúrálhassák a kisebb sérüléseiket, de a felforgatott összeállítás ellenére is már az első negyedben eldőltek az érdemi kérdések. A nyitó 12 percet 45-19-re húzták be a hazaiak, Tatum 16, Malcolm Brogdon és Marcus Smart 10-10 pontot szórt csak ekkor, utóbbi ráadásul 8 gólpasszt is kiosztott ebben a periódusban, és csapatszinten 17/23 jó dobásnál tartottak. A harmadik negyedet ismét megnyomta a Celtics, ezt a játékrészt 43-27-re húzták be, a különbség már járt 42 pontnál is, mielőtt pihenőt kaptak volna a kulcsemberek. Tatum végül 35 pontig jutott 15/28-as mezőnymutatóval, Smart 22 ponttal és karriercsúcsot jelentő 15 gólpasszal fejezte be az estét, Brogdon egyetlen rontott dobással jutott 21 egységig, valamint 5 lepattanóig és 6 gólpasszig, de a többiek is kivették a részüket a győzelemből.

Támadásban nem volt annyira rossz a Hornets. Nem könnyű pozitívumokat keresni a Hornets teljesítményében, védekezésben nem tanúsítottak komolyabb ellenállást, így nem is volt arra esélyük, hogy megszerezzék egymást követő harmadik győzelmüket, ráadásul az eddigi hiányzóikon túl Terry Rozier sem lépett pályára betegség miatt. Néhány jó egyéni teljesítményt azért feljegyezhetünk náluk, Jalen McDaniels 9/12 jó dobással beszórt 24 pontot, P.J. Washington is hatékonyan dobta meg a 16 pontját, és Kelly Oubre Jr. (22 pont, 5 lepattanó) is hozta magát, de ennek legfeljebb ők örülhetnek, mert érdemben nem tudták befolyásolni a meccs alakulását. A Hornets játékosai ugyan 48,8 százalékkal dobtak mezőnyből, ellenfelüket 59,1 százalékon tartották, a Celtics zavartalanul járathatta a labdát, aminek az lett a vége, hogy 40 gólpasszt osztottak ki egymás között a hazaiak.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 35/12, Smart 22/18, Brogdon 21/9
A Hornets legjobb dobói: McDaniels 24/12, Oubre Jr. 22, Washington 16/9



Brooklyn Nets – Orlando Magic 109-102


Kevin Durant nagyon akarta. Eddig szenzációs szezont fut a Nets vezére, aki folyamatosan bizonyítja, hogy nem járt el felette az idő, és még mindig a liga szűk legfelső rétegébe tartozik, erre pedig ezt a meccset is felhozhatja példának. A Brooklyn szupersztárja csak a második félidőben 28 pontot tett fel a táblára, végül összesen 45-ig jutott, ami szezoncsúcs a számára, ráadásul extra hatékonysággal, 19/24-es mezőnymutatóval és 3/5 triplával hozta mindezt - volt még 7 lepattanója, 5 gólpassza, 2 labdaszerzése és 2 blokkja, a parádés estéjét pedig egy back-to-back második felén, 39 percet játszva teljesítette. Durant szenzációs teljesítménye nagyon kellett is a Netsnek, amely kissé fáradtan, tompán kezdett és volt 10 pontos hátrányban is, majd a második negyedben sikerült összekapnia magát, a nagyszünetben egy egységgel már vezetett, majd a harmadik játékrészben meglógott 11-gyel, és a folytatásban ezt próbálta beosztani - a döntőnek bizonyuló harmadik negyedben egyébként Durant egymaga 8/9 jó dobással és 19 ponttal segített. Mellette Kyrie Irving (20 pont, 9/17 mezőnyből) és Nic Claxton (17 pont, 13 lepattanó, 3 blokk) is igyekezett, Joe Harris 17 pontot szórt a padról, így most az is belefért, hogy Ben Simmons eltűnjön: térdfájdalmak miatt csak 11 percet játszott, 0 pontot dobott, a második félidőt már nélküle hozták le. A Nets az újabb győzelemmel már elérte az 50%-os mérleget, holnap a Washingtont fogadja, ott végre pozitívba is fordulhat a szezonja.

Lefagyott a Magic. Hihetetlen, de az első és a második negyed között átívelő időszakban összesen 17 (!) dobást hagyott ki sorozatban a vendégcsapat, összesen bő tíz játékperc telt el úgy, hogy nem dobtak mezőnykosarat - ezen a lefagyáson és Durant extra harmadik negyedén (volt ott is egy 10-0-s brooklyni futás) múlt az, hogy végül vereséget szenvedtek. Ugyan Paolo Banchero (24 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz), Bol Bol (24 pont, 6 lepattanó, 2 blokk, 10/15 mezőnyből), Franz Wagner (21 pont, 3/6 tripla) és Gary Harris (19 pont, 4/6 tripla) is igyekezett, de nem tudták összerakni a 48 percet, ezek a kihagyások pedig nem fértek bele a Nets és Durant ellen - az utolsó negyedben már csak futottak az eredmény után, de a hazaiak mindenre válaszolni tudtak, így maradt az újabb vereség. Ezzel zsinórban ötödször kaptak ki, összességében 5-16-ra, idegenben pedig 1-9-re állnak, holnap az Atlantát fogadják hazai pályán.

A Nets legjobb dobói: Durant 45/9, Irving 20/6, Claxton 17, Harris 17/6
A Magic legjobb dobói: Bol 24/9, Banchero 24/3, F. Wagner 21/9



Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 100-88

Nem ültek a clevelandi triplák. Nagyon megakadt a Cavs támadójátéka ezen az estén, ennek fő oka pedig a rendre kimaradó hármasok voltak: az első negyedben 3/11-et, a másodikban 3/10-et, a harmadikban 0/8-at, a negyedikben pedig 1/9-et dobtak, így a második félidőben összesen 1/17 esett be nekik, a teljes meccs során pedig 7/38 - a bedobott triplák és a triplaszázalék terén is negatív szezoncsúcsot döntöttek. Emiatt a komplett mezőnymutatójuk is 38% alá csökkent, Donovan Mitchell az eddigi legrosszabb Cavs-meccsét játszotta 8 ponttal és 2 gólpasszal, Darius Garland és Evan Mobley dupla-duplái nem jelentettek vigaszt, ezen a mérkőzésen egyszerűen semmi nem akart beesni - nem is aggódták túl a dolgot, Garlandék annyit mondtak, hogy a Raptorsszal kétszer játszanak még otthon, szeretnének visszavágni ezért a találkozóért.

Siakam és Barnes is akcióban. Pascal Siakam tíz, Scottie Barnes pedig két kihagyott mérkőzés után volt ott ismét a Toronto keretében, bár Barnes végül csak a kispadról érkezett - ebben a szezonban először. Siakam 18 ponttal, 11 lepattanóval és 5 gólpasszal rögtön csapata egyik legjobbja volt, a magas szerkezet pedig remekül működött a Cavsszel szemben: csak VanVleet volt kisember, mellette Anunoby, Thad Young, Siakam és Hernangomez alkotta a kezdőt, Barnes mellett Gary Trent Jr. is a cseresorból érkezett. A védekezésük jól zárt, nem hagyták lendületbe jönni a Clevelandet, és bár támadásban ők sem dobták le a csillagokat, de így sem forgott igazi veszélyben a győzelmük: az első félidőben már tíz pont körüli előnyt építettek fel, ami később volt húsz is, ki tudták használni a Cavs gyenge napját. Az újabb sikerrel már 11-9-re állnak, ott vannak a keleti top hatban, szerdán pedig New Orleansba látogatnak.

A Raptors legjobb dobói: Anunoby 20/12, Siakam 18/3, Trent Jr. 14/6
A Cavaliers legjobb dobói: Garland 18/6, Mobley 18, Osman 9/3



New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 105-101

Tartalékosan, Zion vezetésével nyert a Pelicans. CJ McCollum és Brandon Ingram nélkül nem volt könnyű helyzetben a New Orleans, de végül Zion Williamson a társaság élére állt: az erőcsatár 23 ponttal, 8 lepattanóval, 8 gólpasszal és 3 blokkal húzta övéit, 11/18 dobását a gyűrűbe küldte, körülötte forgott a játék, és sikerült is győzelemre vezetni csapatát. Az OKC védekezése folyamatosan összeomlott körülötte, ebből nyíltak jó lehetőségek a társaknak, és az volt a kulcskérdés, hogy Williamson meg tudja-e passzolni ezeket, a válasz azonban végül igen lett, bár a Thunder alaposan megizzasztotta a sikerért ellenfelét. Ugyan a hazaiak nyolc ponttal nyerték az első negyedet, majd Williamson vezetésével egy 11-4-es futással még inkább megléptek a harmadik játékrészben, de a vendégek visszakapaszkodtak és az utolsó percben vezettek is, Jerome Robinson triplája után 100-101 állt az eredményjelzőn. Itt azonban megint jött Williamson, aki 44 másodpercnél egy betörés után feltett egy ziccert faulttal együtt, majd bedobta a büntetőt is, a következő védekezésből Dyson Daniels ellopta a labdát Shai Gilgeous-Alexandertől, majd a Thunder vezére 2,3 másodpercnél támadóhibát is vétett - ez volt az utolsó szó, Herbert Jones két büntetője lezárta a találkozót. SGA egyébként 31 pontot szórt gyenge mezőnyözéssel, de 16/18 büntetővel, viszont eladott hét labdát, és az utolsó fél percben elkövetett két clutch hibája az OKC győzelmi esélyeibe került - van még mit tanulni...

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 23, Murphy III 20/6, Alvarado 15/9
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 31/3, Dort 14/6, Pokusevski 11/9



Denver Nuggets – Houston Rockets 129-113

Semmi váratlan. Kötelező volt nyernie ezt a meccset a Denvernek, a nyugati sereghajtó Rockets pedig nem is igazán tudta megnehezíteni ellenfele dolgát. Az első félidőben még tartotta magát a társaság, a 42-39-es, kosáresőt hozó első negyed után még a másodikban is egálban tudott maradni a vendégcsapat, aztán a harmadik játékrészben ritmust váltott és meglógott a Nuggets - volt közte kereken 20 pont is, a záró etap 15 pontos különbségről indult, innen pedig már megoldotta Michael Malone alakulata. Nikola Jokics (32 pont, 12 lepattanó, ebből 6 támadó, 8 gólpassz) és Jamal Murray (31 pont, 5 gólpassz, 4/9 tripla) is hozta, amit kell, mindketten All-Star teljesítményt nyújtottak 25-27 játékperc (nem kellett több) alatt és egyaránt 11/17 dobásukat küldték a gyűrűbe - a Denver végül 57%-os mezőnymutatóval, 40%-os triplázással és 31 gólpasszal zárt, ezzel a támadójátékkal pedig csak ideig-óráig tudta tartani a lépést a Houston. A texasiaknál öten dobtak 11-18 pont között, de az egyéni extra elmaradt, így a helyenként már pihentető Denver kipipálhatta a kötelezőt, Murray szezoncsúcsának pedig külön is örülhetnek a csapatnál, hiszen egyre inkább úgy tűnik, hogy visszanyeri korábbi formáját a súlyos sérülés és hosszú kihagyás után visszatérő irányító - márpedig a szezon végén csak akkor lehet esélyük bármire, ha ez tényleg megtörténik.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 32/3, Murray 31/12, Nnaji 15/3
A Rockets legjobb dobói: Sengün 18, Green 17/3, Martin 15/6



Utah Jazz – Chicago Bulls 107-114

A harmadik negyedben vette kézbe a dolgokat a Bulls. Az egálra hozott első negyed után a nagyszünetben még a Jazz vezetett hat ponttal, de aztán az öltözőből még nagyobb akarattal robbant ki a Chicago és elöl-hátul átvette a dolgok irányítását. A vendégek egy 10-0-s futást raktak össze a harmadik negyedben, DeMar DeRozan 12 pontot és 3 gólpasszt jegyzett ebben a játékrészben, amit végül 33-20-ra nyertek meg, és megfordították a küzdelmet, a záró etapban pedig nagyon koncentrált játékkal, jó döntésekkel sikerült megőrizniük az előnyüket. Ott voltak már tíz pont feletti fórban is, majd a Jazz "visszatámadását" is kezelni tudták, és akkor sem remegtek meg, amikor 102-99-ig zárkózott a hazai alakulat - DeRozan és Vucevic vezetésével egy 8-1-gyel válaszoltak, 110-100 után pedig már nem tudott mit tenni a Utah a hátralévő két percben, főleg hogy Coby White elsüllyesztett még egy lélekölő triplát is. Összességében az akaratukkal nyertek, 64-44-re múlták felül ellenfelület a festékben, és 23 pontot szereztek a Jazz eladott labdáiból, így Billy Donovan is elégedetten értékelt: szerinte szervezett csapatként dolgoztak, ami meghozta a gyümölcsét. A siker ellenére még mindig a playin-vonal alatt vannak, de az utóbbi időben már stabilabb a játékuk, holnap Phoenixben bizonyíthatják, hogy van még bennük "extra" is.

Most már kijelenthető: elfüstölt a Jazz. A korábbi nyugati éllovas már sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, és bár ez összeköthető Mike Conley sérülésével, de már előtte is komoly gondjaik voltak a védekezéssel, az elmúlt időszakban pedig elfogyott a korábbi lendület. Ugyan Lauri Markkanen (32 pont, 9 lepattanó, 7/11 tripla) és Kelly Olynyk (23-4-4, 5/10 tripla) most is nagyon erős magasember-párost alkotott, de Jordan Clarkson például 3/15-öt dobott mezőnyből, a kispad 7/24 dobást tudott hozzátenni, ráadásul a csapatszintű 6/15-ös büntetőzésük is vállalhatatlanra sikerült. Az első félidőben még úgy tűnt, hogy felszívták magukat, de aztán jött a harmadik negyed, a védekezésükkel végig problémák voltak most is, és végül ismét kikaptak - már csak kilencedikek Nyugaton, és topcsapatból elindultak afelé, amit reálisan vártunk tőlük a szezon előtt.

A Jazz legjobb dobói: Markkanen 32/21, Olynyk 23/15, Sexton 17/3
A Bulls legjobb dobói: DeRozan 26, LaVine 20/3, Vucevic 16/6



Sacramento Kings – Phoenix Suns 117-122

Remek meccsen nyert a Suns. Színvonalas, izgalmas, fordulatos, vagyis a várakozásoknak megfelelő rangadót vívott egymással a két nyugati élcsapat, ebből a harcból pedig most a vendég Phoenix jött ki jobban. A Suns öt ponttal nyerte az első negyedet, a nagyszünetben viszont már a Kings vezetett, majd a fordulás után ismét a gázra lépett Monty Williams alakulata, és 7-10 pontos különbséget alakított ki. A negyedk negyedben megint visszajött a Sacto és vezetett 104-101-re, de itt elindította utolsó előtti rohamát a Suns, és Damion Lee nem egészen két perc alatt bevert két triplájával és egy tempójával újra nyeregbe került - ebben a két percben egy 10-2-t rohant a gárda. A Kings még nem adta fel, de 110-111 után előbb Mikal Bridges zsákolt, majd egy hiba után Deandre Ayton dobott clutch kosarat, aztán jöttek Booker büntetői, a kegyelemdöfést pedig Bridges adta meg, amikor bő egy perccel az órán a gyűrűbe emelt egy nagy triplát - ezzel 110-120-ra módosult az eredmény, nem volt visszaút. Összességében nagyszerű mérkőzésen kerekedett felül a Suns, Williams is kifejezetten elégedett volt az eredménnyel és a mutatott játékkal is, sorozatban ötödik sikerükkel pedig továbbra is ők állnak Nyugat élén.

Devin Bookerre nem volt válasz. A Suns hátvédjére nem nagyon volt védő a Kings oldalán, Booker folyamatosan eljutott a gyűrűig, a periméteren megverte az emberét, majd vagy közelit vagy középtávolit dobott, esetleg megtalálta a társakat, ha a hazaiak azt adták fel. Végül 17/28 dobását értékesítette 9/9 büntető mellett és 44 pontos estét rakott össze, ő abszolút foghatatlannak bizonyult a Sacto számára még a hat eladott labda ellenére is - Ayton dupla-duplája és Bridges villanásai is nagyon kellettek, az 53%-os mezőnymutató remekül fest, de az egész játék és meccsterv alapját Booker agresszív és koncentrált estéje adta meg. A Kingsnél De'Aaron Fox eltűnt, 11 ponttal és 5 gólpasszal zárt, nagyot védekezett rajta a Suns, Harrison Barnes hat pontig, Kevin Huerter 0/5 tripláig jutott, más módokon kellett pontokat szerezniük, és bár Malik Monk dobott egy 30-ast, Domantas Sabonis pedig 17 ponttal, 9 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt, vagyis voltak megoldásaik a feltett kérdésekre, de ez végül nem bizonyult elégnek, az utolsó Suns-rohamra már nem tudtak válaszolni. A korábbi sikerszéria már a múlté, zsinórban harmadszor kaptak ki, de még így sem állnak rosszul, és a játékuk alapján nagyon még nem kell aggódniuk, de következőleg a Pacers ellen ezt jó lenne egy győzelemmel is alátámasztani.

A Kings legjobb dobói: Monk 30/6, Huerter 18, Sabonis 17/3
A Suns legjobb dobói: Booker 44/3, Ayton 17, Lee 15/9



Los Angeles Lakers – Indiana Pacers 115-116

Nagy hajrával, dudaszós triplával nyert a Pacers. 17 pontos hátrányból állt fel az Indiana, a záró etap korai szakaszában még 101-84-re vezetett a Lakers, és úgy tűnt, hogy simán le is hozza a találkozó végét, ám a vendégek máshogy gondolták. Az utolsó öt percben a pálya mindkét oldalán 180 fokos fordulat állt be, ezt az időszakot 20-8-ra nyerte a Pacers, és bár Rick Carlisle együttese is követett el jó pár clutch hibát (a hajrában sorozatban három ziccert vagy támadópattanóból való visszapöcizést rontott el), de a teljesen lefagyó és megálló Los Angeles kezéből így is kicsúszott a győzelem. A vége aztán abszolút drámai lett, két percnél Andrew Nembhard triplájával egy pontra jött fel az Indy, majd az oda-vissza hibák után Anthony Davis kihagyott egy büntetőt, 40 másodpercnél Tyrese Haliburton egyenlített, de 21 másodpercnél LeBron James ismét betalált, ezzel 115-113-ra vezetett a Lakers. Az utolsónak szánt Pacers-támadásból Myles Turner vállalt triplát, de kimaradt a dobása, a hosszú lepattanót azonban Haliburton szerezte meg, és azonnal megtalálta Nembhardot, a második körben kihúzott kanadai újonc pedig könyörtelennek bizonyult: a dudaszó pillanatában vágta a gyűrűbe a győzelmet jelentő hárompontost, ezzel 115-116-ra módosította az állást. A Pacers játékosai és stábtagjai a pályára tódultak ünnepelni, köztük volt a kosárlabdáért felelős elnök, Kevin Pritchard is, míg a Los Angeles-i aréna döbbent csenddel fogadta a végkifejletet...

Nagyon elrontotta a Lakers. Minden esélye megvolt a sikerre az arany-lila társulatnak, Anthony Davis ismét hozta magát (25 pont, 13 lepattanó, 6 gólpassz, 4 blokk), a második félidőben Russell Westbrook is feljavult és 24 ponttal, valamint 6 gólpasszal zárt, leszedtek 18 támadópattanót, jól védekeztek, a kezükben volt már a győzelem. A szépen lehozott és már-már megnyert meccset azonban borzasztó végjátékkal rontották el: egyrészt a védekezésük is összeomlott, másrészt az addig szépen járó labda is megállt, kicsit úgy tűnt, mintha csak az időt próbálnák lepörgetni, amit az Indiana nem hagyott ennyiben. LeBron James nem játszott jól, a meccs közben kihordott egy kisebb sérülést is lábon, a hajrában az addig jól teljesítő Davis is hibázott, egyszerűen lefagyott a társaság - eközben a túloldalon a 24 pontos, 14 gólpasszos Haliburton csillogott, Turner is dupla-duplázott, az újonc Bennedict Mathurin pedig 23 ponttal és 8 lepattanóval jelentkezett. Bánhatja ezt a Lakers, amely szerdán a Portlandet fogadja, majd elmegy egy hatmeccses keleti túrára, nagyon kellett volna ez a győzelem, főleg hogy ilyen közel álltak hozzá...

A Lakers legjobb dobói: Davis 25, Westbrook 24/6, James 21/9
A Pacers legjobb dobói: Haliburton 24/9, Mathurin 23/9, Nesmith 16/12

Az Indiana Pacers talpra állásában főszerepet játszott Tyrese Haliburton, aki 24 ponttal, 7 lepattanóval, 14 gólpasszal zárta a találkozót, azonban az este hőse Andrew Nembhard lett, akinek a dudaszó pillanatában eleresztett hárompontos dobásával sikerült nyernie a vendég csapatnak a Los Angeles Lakers otthonában.

LeBron James csapatai 403–1-es mutatóval rendelkeztek a mérkőzés előtt, amikor James aktuális csapata legalább 17 ponttal vezet a negyedik negyedben.


 


NBA
Philadelphia 76ers–Atlanta Hawks 104–101
Washington Wizards–Minnesota Timberwolves 142–127
Boston Celtics–Charlotte Hornets 140–105
Brooklyn Nets–Orlando Magic 109–102
Toronto Raptors–Cleveland Cavaliers 100–88
New Orleans Pelicans–Oklahoma City Thunder 105–101
Denver Nuggets–Houston Rockets 129–113
Utah Jazz–Chicago Bulls 107–114
Los Angeles Lakers–Indiana Pacers 115–116

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik