Itt van Amerika
CS. M.
M. M.
2023.02.09 07:54 Frissítve: 2023.02.09 11:04

NBA: Durantet Phoenixbe cserélték, véget ért egy korszak Brooklynban

A csütörtöki cserehatáridő lejárta előtt megszületett az egyik legjelentősebb csere az NBA elmúlt tíz évének történetében. Kevin Durant a Phoenix Sunshoz került négy első körös draftjogért, valamint három Suns-játékosért.

Durant Phoenixben folytatja pályafutását (Fotó: Getty Images)


Azt követően, hogy Kyrie Irvinget a Dallas Maverickhez cserélte a Brooklyn Nets, barátja és csapattársa, Kevin Durant is távozott New Yorkból. Durant a Phoenix Sunshoz került, amely a kétszeres bajnok egyik célpontja volt a nyáron, amikor cserét kért a Netstől.

Durant és T.J. Warren költözik Phoenixbe, míg Mikal Bridges, Jae Crowder, Cam Johnson és négy első körös draftjog kerül Brooklynba.

Adrian Wojnarowski, az ESPN újságírója szerint Durant kezdeményezte a cserét, a Suns új tulajdonosa, Mat Ishbia pedig mindent megtett annak érdekében, hogy az NBA történetének egyik leghatékonyabb pontszerzője Arizonába költözhessen.

A csere részletei:
Phoenix Suns: Kevin Durant, T.J. Warren
Brooklyn Nets: Mikal Bridges, Cam Johnson, Jae Crowder, négy első körös draftcetli (2023, 2025, 2027, 2029) és egy draftjog csere (ha a Suns választhatna előbb, akkor az automatikusan a Netsé lesz a választás joga) (2028)

Durant és Irving korszaka nagyon ígéretesnek tűnt Brooklynba igazolásukat követően, a várakozásokat pedig csak fokozta James Harden érkezése. Azonban sérülések, Irving oltatlansága a koronavírus ellen és pályán kívüli viselkedése ellehetetlenítette a csapat összekovácsolódását.

Ishbia a múlt héten vette át a Suns irányítását Robert Sarvertől, és az új tulajdonos azonnal le akarta tenni a névjegyét. Durant Chris Paulhoz és Devin Bookerhez csatlakozik, így egy újabb „nagy hármas” jön létre az NBA-ben.

Néhány nappal ezelőtt Irving (és Markieff Morris) Dallasba igazolt, amiért a Nets Spencer Dinwiddie és Dorian Finney-Smith játékjogát, valamint egy első- és két második körös draftjogot kapott.


CSERÉLT A LOS ANGELES LAKERS IS!

LeBron Jamesék továbbra sem állnak playoffot, vagy play int érő helyen, de a cserehatáridő lejárta előtt nem sokkal trade-re szánták el magukat: egy hármas csere keretein belül Russel Westbrook a Utah Jazzhez került a Lakerstől, míg LA-be a Minnesota Timberwolvest is bevonva három játékos és egy draftcetli ment. A három játékos D'Angelo Russel, Malik Beasley és Jarred Vanderbilt.  

ÍGY NÉZHET MAJD KI A LAKERS KEZDŐÖTÖSE

2023.03.24 09:48:52

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Los Angeles Clippers visszavágott az Oklahomának, nyert a Pelicans.

NBA
2023.03.23 08:58:51

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Nem hibázott a Bucks, a Sixers, a Nuggets és a Grizzlies sem.

2023.03.22 09:49:41

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Simán nyert Sacramentóban a Celtics, Brooklynt is bevette a Cavs, nyert az Orlando, nem hibázott az Atlanta és a New Orleans.

2023.03.19 10:16:07

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Jazz fordulatos meccsen győzte le a Celticset, míg a Bulls legyőzte a Heatet.

NBA
2023.03.18 09:54:09

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A keleti élcsapatok közül a Philadelphia, a Boston és a Cleveland is magabiztos sikert ért el.

NBA