NBA: a Lakersnél bedőlt az A-terv, de a B-terv sem piskóta…

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2019.07.09. 18:37
null
Aktív heteken van túl a Lakers (Fotó: Getty Images)
Noha Kawhi Leonardöt nem tudta magához csábítani, így is óriási változásokon megy keresztül a Los Angeles Lakers, amely LeBron James köré bajnokesélyes csapat építésébe kezdett.

 

A LeBron James tavalyi szerződtetése után hatalmasat bukó Los Angeles Lakers – amely a rájátszásba sem jutott be idén – az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság nyári átigazolási piacának legaktívabb klubja lett. Az összességében 17-szeres bajnok (az első címüket még az NBL-ben szerezték 1948-ban) 2010 óta nem tudott NBA-t nyerni, de az erőfeszítés, hogy az aranylila-sárgák újra a régi dicsfényükben ragyogjanak, töretlen. Mindezt a piacon mutatott nyári aktivitásuk is bizonyítja: már májusban Luke Walton főedző helyére Frank Vogelt nevezték ki, így a 46 éves szakember lett a klub 27. vezetőedzője, ezt követően pedig megszerezték Anthony Davist, a New Orleans Pelicans 26 éves olimpiai és világbajnok középjátékosát.

Ez az üzlet már előrevetítette, hogy a Lakers nagyban gondolkodik, hiszen Davis a liga topcenterei közé tartozik, s nem a kiöregedőfélben lévő, az aranygyűrűt kétségbeesetten hajszoló kosarasok egyike. Ezután minden bizonnyal James sugallatára megpróbáltak lecsapni Kawhi Leonardre, a Toronto Raptors idei bajnokcsapatának vezérére is – a 2019-es döntő MVP-je a napfényes Kaliforniát és az Angyalok Városát választotta, de nem a Lakerst, hanem a városi vetélytárs Clipperst, ami tulajdonképpen egyfajta fricskaként is felfogható...

Így, hogy bedőlt az A-terv, jöhetett a B, ám az sem piskóta, hiszen a napokban két korábbi All Star-játékos, a Boston Celticsszel 2008-ban bajnok Rajon Rondo (ő már az előző idényt is a gárdánál töltötte) és a Golden State Warriorsnál 2018–2019-ben felejthető szezont lehúzó DeMarcus Cousins is megegyezett a klubbal. Ám ezzel korántsem ért véget a nagy átalakítás, hiszen további hasznos kiegészítő játékosok is úgy érezték, James körül valóban bajnokaspiráns gárda épülhet.

Jöttek is sorban a bejelentések: Danny Green (Toronto Raptors), Quinn Cook (Golden State Warriors), Jared Dudley (Brooklyn Nets) is James játszópajtása lesz a jövőben, mint ahogy Avery Bradley is, akinek szerződtetését két napja jelentette be a klub. A 28 éves védőspecialista hátvéd az előző szezon első felében még a Clippersben pattogtatott, azaz van némi helyismerete Los Angelesben, majd februárban elcserélték Memphisbe.

Érdemes pár szóban megjegyezni, hogy az előző idényben időnként remeklő, végül azonban csúfosan leszereplő együttesből jelen állás szerint Kyle Kuzma, JaVale McGee, Kentavious Caldwell-Pope is marad, azaz bátran ki lehet jelenteni: ha jó lesz a kémia és mindenki elfogadja, hogy James a főnök, tényleg bajnokesélyes lehet a Lakers.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik