Itt van Amerika
H. K. 2020.11.23 10:08 Frissítve: 2020.11.23 10:24

NBA: a Celtics és a Jazz sztárja is 195 milliós szerződést kapott

Két NBA-csapat is gigaszerződést kötött sztárjával az elmúlt napokban: Donovan Mitchell a Utah Jazzel, Jayson Tatum pedig a Boston Celticsszel állapodott meg a hosszabbításról.

Jayson Tatum (labdával) gigaszerződést kötött (Fotó: Getty Images)

 

A megegyezés értelmében Mitchell és Tatum is ötéves szerződést ír alá csapatával – ez idő alatt mindketten 195 millió dollárt kereshetnek majd. 

Alaposan beleerősített a bajnok Los Angeles Lakers, amely a szabadügynökpiacon megszerezte Marc Gasolt, a Toronto Raptors centerét. A 35 esztendős, egyszeres bajnok magasember két idényre kötelezte el magát LeBron Jamesékhez, érkezése után a gárda klasszisa, Anthony Davis ismét többet játszhat a leginkább kedvelt posztján, erőcsatárként. 

Úgy tűnik, a Milwaukee Bucks búcsút mondhat Bogdan Bogdanovicsnak: az alakulat néhány napja ugyan azt hihette, hogy csere keretében megszerezte a szerbet a Sacramentótól, a 28 esztendős játékos azonban kikelt a transzfer ellen, mondván, egyáltalán nem ment bele a váltásba, terve pedig az volt, hogy teszteli a piacot – az Atlanta szerződést is ajánlott neki, amit Bogdanovics aláírt. Most a Kings eldöntheti, hogy megadja-e ugyanazt az összeget, amit a Hawks kínál. Ezzel viszont szinte biztossá vált, hogy Bogdanovics a közeljövőben nem lesz a Milwaukee játékosa. 

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.

2022.06.15 01:05:43

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Menjenek el abba az országba, amelyben egy sportágat vallásként szeretnek, ráadásul értenek is hozzá. Mint Kanadában a jégkoronghoz. Mindent aprólékosan elemeznek, bírálnak, minden vereséget katasztrófaként élnek meg. Ha egy gárdának rosszul megy, a helyi média krízist kiált. Ha jól, azt kérdezi, mikor jön a válság.