MLB: a Houston Astros nyerte az Amerikai főcsoportot

Vágólapra másolva!
2021.10.23. 08:22
null
A Houston Astros nyerte az Amerikai főcsoportot (Fotó: Getty Images)
Könnyedén, 5–0-ra győzött a hatodik mérkőzésen, ezzel megnyerte az amerikai profi baseballbajnokság (MLB) Amerikai főcsoportját a Houston Astros a Boston Red Sox ellen.

 

Az Astros öt mérkőzés után 3–2-re vezetett a Red Sox ellen, így a hatodik összecsapás arról döntött, hogy a hetedik találkozó következik, vagy a Houston biztosítja a helyét a World Seriesben.

A házigazda már az első inningben előnybe került, majd a hatodikban már 2–0-ra vezetett, míg a végső sikert a nyolcadik játékrészben állította be, amit 3–0-ra nyert meg a Houston. A Boston végül az utolsó inningben sem tudott pontot szerezni, így sima, 5–0-s vereséget szenvedett az együttes. Az Astros ezzel a sikerrel biztosította a helyét a World Series döntőben, miután 4–2-re megnyerte a Red Sox elleni párharcot.

A Houston Astros 2018 óta minden évben bejutott az Amerikai főcsoport döntőjébe, azonban megnyerni csak 2019-ben és 2021-ben tudta.

A Nemzeti főcsoport fináléjában az Atlanta Braves öt mérkőzés után 3–2-re vezet a Los Angeles Dodgers ellen. A két gárda magyar idő szerint október 24-én, vasárnap hajnalban játssza a hatodik találkozóját, amelyen a Braves a továbbjutásért, a Dodgers pedig a párharcban maradásért lép pályára.

MLB, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ
AMERIKAI FŐCSOPORT
Houston Astros (2. kiemelt)–Boston Red Sox (4.) 4–2

NEMZETI FŐCSOPORT
október 24., 2.08:
Atlanta Braves (3.)–Los Angeles Dodgers (4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik