Houstonban is győzött, közeledik a playoffhoz a Bulls

Vágólapra másolva!
2016.04.01. 10:16
null
Derrick Rose (1) ugyan megsérült, de a Chicago Bulls így is nagy győzelmet aratott (Fotó: nba.com/bulls)
Remeklő cserepadjának köszönhetően kulcsmeccset nyert meg a Bulls az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, igaz, a Rockets elleni győzelem során ismét megsérült Derrick Rose. Az utolsó percben fordított a Portland a Boston ellen, a lepattanózásnak köszönhetően verte meg a tartalékos Clipperst az OKC, a Cleveland pedig az újabb mérföldkőhöz érő LeBron James vezérletével gálázott – a Pacers viszont az Orlandótól is kikapott, melegszik a pite Paul George-ék számára.


Cleveland Cavaliers–Brooklyn Nets 107–87

Nem volt kérdés. Az első pillanattól kezdve kézben tartotta a találkozót a Cleveland és fokozatosan növelte előnyét – ez félidőben már húsz pont felett járt, később elérte a 32 egységet is. LeBron James újabb mérföldkőhöz ért, megelőzte Dominique Wilkinst az örök pontlistán és fellépett a 12. helyre – ezúttal 24 egységig (8/11 mezőnyből) és 11 gólpasszig jutott, kis túlzással azt csinált a pályán, amit akart. A negyedik negyedet már ki is ülte több kezdőjátékossal együtt, a Cavs így is sima győzelmet aratott.

Most más szint volt a Brooklyn. Brook Lopez nem lépett pályára, nélküle pedig eléggé félkarúnak tűnt most a vendégcsapat. Egyedül Young játszott jól, Bogdanovic és a többiek erőtlenül, enerváltan mozogtak, bőven 40% alatt tüzeltek mezőnyből, veszélytelenek voltak kintről és még a büntetőiket is elrontották – nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

A Cavaliers legjobb dobói: James 24, Love 19/12, Frye 13/9
A Nets legjobb dobói: Young 18, Bogdanovic 14/3, Larkin 13/6

 

Indiana Pacers–Orlando Magic 94–114

Minden működött a Magicnél. Remek előadást tartottak a vendégek, jól járt a labda, kijöttek a figurák, aktívak voltak védekezésben és be is dobálták a helyzeteiket. A második negyedtől kezdve végig vezettek is Oladipóék, a záró etapot tíz pont feletti előnyből kezdhették, itt pedig még rátettek egy lapáttal – külön öröm számukra, hogy a hosszú idő után visszatérő Vucsevics 25 perc alatt 24 pontig (12/15 mezőnyből) jutott.

Bajban lehet a Pacers. Az Indiana minden volt ezen az estén, csak szervezett playoff-csapat nem, elöl-hátul rengeteg hibát követtek el Ellisék – nem járt a labda, gyengén dobtak mezőnyből, a védekezésükről pedig sokat elárul a Magic 50% feletti hatékonysága és a 114 kapott pont. Egyedül Paul George (27 pont, 8 lepattanó, 5 labdaszerzés) dicsérhető, az utóbbi időben mutatott játék viszont nem rájátszás-szintű – a Chicago ellenben a komoly gödör után most lendült bele és már csak egyetlen meccs a különbség a csapatok között...

A Pacers legjobb dobói: George 27/3, Ellis 13/3, Allen 12
A Magic legjobb dobói: Fournier 25/9, Vucsevics 24, Oladipo 18/6

 

Houston Rockets–Chicago Bulls 100–103

Playoff-hangulat volt. Mindkét csapat számára óriási volt a tét és ez érződött is a mentalitásukon, a Rockets és a Bulls is mindent megtett a sikerért. A harmadik negyed közepén úgy tűnt, hogy hozzák a meccset a hazaiak, hiszen 14 ponttal vezettek, ám a Chicago cserepadja másként gondolta és Mirotic (28 pont, 5/10 tripla) vezérletével ledolgozták a hátrányt. Az utolsó percekben aztán már inkább a vendégeknek állt a zászló, de a záró húsz másodpercben két triplával közelített a Rockets, majd a dudaszó pillanatában Ariza üres dobást vállalhatott – ez azonban kimaradt, így a Chicago nyerte meg a kulcsmeccset.

Változó esélyek. A Bulls pár napja még közel reménytelen helyzetben volt, most pedig egyetlen mérkőzésre van a keleti nyolcadik Indianától – igaz, Portis és Gibson mellett ma Derrick Rose is kidőlt, az irányító könyöksérülés miatt nem játszott a második félidőben. A túloldalon James Harden történelmet írt (Oscar Robertson és 1967 decembere óta ő az első, aki egy hónapban elérte a 450 pontot, 100 lepattanót és 150 gólpasszt), de a Rockets így is fél meccs hátrányba került a Mavs-Jazz pároshoz képest – bár a hátralévő sorsolás számukra kedvezőnek tűnik.

A Rockets legjobb dobói: Harden 24/6, Beverley 22/9, Beasley 20
A Bulls legjobb dobói: Mirotic 28/15, Butler 21/3, McDermott 15/3

 

New Orleans Pelicans–Denver Nuggets 101–95

A tartalékcsapat is képes nyerni. Gyakorlatilag az alap rotációban szereplő játékosai nélkül játszik egy ideje a Pelicans, sőt, többen még nem voltak a keretben két héttel ezelőtt, hanem a D-ligában szerepeltek – ezúttal ez sem látszott meg a teljesítményen. Szép játékokat mutattak be a hazaiak, Luke Babbitt és Toney Douglas igyekezet hátára venni csapatát, a nemrég tíznapos szerződéssel leigazolt (majd a szezon végéig megtartott) Tim Frazier pedig kulcspillanatban lépett elő – 11 egységet szórt a negyedik negyedben és az ő kosaraival építette ki párpontos előnyét a Pelicans. A gárda felállított egy franchise-rekordot is: ez volt a 38. különböző kezdőcsapat idén...

Enervált volt a Denver. A vendégek nem igazán kívánták ezt a mérkőzést, legalábbis finoman szólva nem szakadtak meg a győzelemért. Arthur (24 pont, 4/5 tripla) vagy Harris azért odatette magát, de összességében lassan, erőtlenül, gyengén játszott a Denver, a negyedik negyedben pedig az akarat a Pelicans javára döntött – már matematikai esélyük sincs Mudiay-éknek a playoffra.

Pelicans legjobb dobói: Babbitt 22/6, Douglas 20/9, Frazier 17/9
A Nuggets legjobb dobói: Arthur 24/12, Harris 16/3, Mudiay 13/9

 

Oklahoma City Thunder–Los Angeles Clippers 119–117

A lepattanózás győzelmet ért. Nem játszott jól a Thunder, különösen védekezésben hiányzott a koncentráció a hazaiaknál, de ezt egyrészt a Durant-Westbrook páros ellensúlyozta elöl, másrészt a palánk alatti fölény végül az ő javukra döntötte el a meccset. A második félidőben tíz pont körüli hátrányt dolgozott le az OKC, melyben kulcsszerepet játszott a 46–26-os lepattanózás (17–5 a támadópattanók aránya) – Steven Adams is egy lecsorgót tett vissza 27 másodperccel a vége előtt, amely végül győztes kosárnak bizonyult.

Pihenőt kaptak a sztárok. Blake Griffin még eltiltását tölti, Paul Pierce sérült, Chris Paul, DeAndre Jordan és JJ Redick pedig szabadnapot kapott Doc Riverstől, így gyakorlatilag kezdőcsapata nélkül lépett pályára a Clippers. Azonban leginkább csak Jordan hiánya tűnt fel a palánk alatt, a periméterről Jamal Crawford és Austin Rivers pótolt mindenkit: ketten együtt 64 pontig jutottak egyenlő elosztásban és 12/17 triplát pörköltek be. Az extra dobóteljesítmény végül nem bizonyult elégnek, az utolsó percekben föléjük kerekedett a Thunder és két másodperccel a vége előtt Rivers hibázott – több esélyük már nem volt a vendégeknek.

A Thunder legjobb dobói: Durant 31/2, Westbrook 26/9, Ibaka 16/6
A Clippers legjobb dobói: Rivers 32/21, Crawford 32/15, Green 19/3

 

Portland Trail Blazers–Boston Celtics 116–109

A váratlan segítség. A Celtics jó védekezéssel készült, sem Damian Lillard (3/16 mezőnyből), sem CJ McCollum (8/19) nem villogott – ellenben előlépett Al-Farouq Aminu. A harmadik negyedben a kiscsatár tartotta életben a Blazerst (egymaga 12 pontot szórt), majd a hajrában is lehetett rá számítani, végül 28 ponttal, közte 6/11 triplával (mind karriercsúcs), kilenc lepattanóval és három sapkával zárta az összecsapást. Az utolsó percben fordítani is tudott a Portland, sorozatban harmadik győzelmével pedig tovább közelített a Memphishez és úgy fest, hogy a hatodik helynél hátrébb már nem végezhet.

Fájó vereség. A harmadik negyedben tizenkét ponttal is vezetett már a jól játszó Boston, de nem tudtak mit kezdeni Aminuval, hiába tért vissza nyolc meccs után Jae Crowder. A kiscsatár bő egy perccel a vége előtt elsüllyesztett egy nagy triplát, de erre McCollum egy nehéz duplával, Crabbe egy labdaszerzéssel, Aminu zsákolással válaszolt, innen pedig már nem volt visszaút – a Celtics ezzel lecsúszott a hatodik helyre. A keleti közelharcban nem férnek bele a nyerhető, de mégis elvesztett meccsek...

A Trail Blazers legjobb dobói: Aminu 28/18, McCollum 17/3, Henderson 15/3
A Celtics legjobb dobói: Thomas 22/12, Bradley 20, Turner 14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik