Gyász: egy történet, ami megmutatja, mennyire szerették Bryantet LA-ben

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 15:40
null
Vasárnap a Lakers-szurkolók a STAPLES Centernél gyülekeztek, hogy Kobe Bryantre emlékezzenek (Fotó: AFP)
A Yahoo egyik Los Angelesben dolgozó újságírója osztott meg magyar idő szerint hétfő hajnalban egy történetet, ami hűen tükrözi, mekkora szeretet és tisztelet övezi a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryantet a városban.

A Yahoo-nak dolgozó Zach Schwartz vasárnap épp a STAPLES Centerhez tartott, ahol a kosárlabdaszeretők gyülekeztek, hogy a helikopter-balesetben elhunyt Lakers-legendára, Kobe Bryantre emlékezzenek. „Lila és sárga virágot akartam venni. Az eladó visszakérdezett, hogy Kobe emlékére veszem-e, mire én bólogattam. Ahogy elkészült a csokor, kérdeztem, mennyivel tartozom, de ő csak megrázta a fejét, átadta a virágot és annyit mondott: ez Los Angeles” – írta közösségi oldalán Zach Schwartz, a Yahoo újságírója.


A szívmelengető történet alig egy nap alatt több mint egymillió lájkot kapott a Twitteren.

A szurkolók a Los Angeles Lakers edzőközpontjánál is elhelyeztek virágokat és mécseseket, a STAPLES Centernél pedig tömegek gyűltek össze vasárnap délután. Az egyik szurkoló az ABC hírcsatornának adott rövid nyilatkozatában remekül összefoglalta, miért is rajonganak annyian a 41 évesen elhunyt Kobe Bryantért.

„1996-ban születtem, Kobe épp akkor került be az NBA-be, azóta az ő szurkolója vagyok. Van egy tetoválásom is róla, ő jelentette a világot nekem. Ahogy felnőttem, rájöttem, hogy ő mindenét a Los Angeles Lakersért áldozta fel – nincsenek már ilyen játékosok. Mindenki a könnyebb utat választja. Kobe tudta, hogy sosem lesz teljesen elégedett, mindig magasabb szintre akart kerülni. Nem látok már ilyen sportolókat. Büszke vagyok rá, imádkozom a családjáért, mert ezt senki sem érdemelte meg. Hálás vagyok mindenért neki, példát mutatott, nyugodjon békében…” – mondta az ABC-nek egy Lakers-mezes szurkoló a STAPLES Centernél.


Helyi idő szerint vasárnap este, a Los Angeles Lakers otthonában, a STAPLES Centerben rendezték a Grammy-díjátadót. Természetesen a gálán is megemlékeztek a legendás kosarasról, Alicia Keys házigazda így vezette fel az eseményt: „Összetört szívvel állunk itt, abban a házban, amit Kobe Bryant épített fel”.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik