Chris Paul visszatért, de így is szépített a Clippers

Vágólapra másolva!
2021.06.25. 08:47
null
Paul George (balra) és a Clippers szépített a Chris Paullal kiegészülő Phoenix ellen (Fotó: Getty Images)
A második félidőben már kézben tartotta a meccset a Los Angeles, a Sunsnál megsérült Cameron Payne. A Phoenix 2–1-re vezet a nyugati döntőben.

Los Angeles Clippers–Phoenix Suns 106–92

A harmadik negyedben lógott meg a Clippers. Nagyon felszívta magát erre a mérkőzésre a Los Angeles, Tyronn Lue tovább variált a kezdőcsapattal és most a Jackson, Beverley, Mann, George, Zubac ötössel nyitott, ez pedig jól is működött és hamar hat-nyolc pontos előnyt építettek ki, az első negyedet 29-21-re nyerték. A második játékrészben kicsit felfordultak a dolgok, rohamozott és fordítani tudott a Suns, meglógott hat egységgel, de George dobásai után csak kettő volt közte a nagyszünetben – hogy aztán a harmadik negyedben emeljen a tempón és elrohanjon ellenfele elől a Clippers. 55–50-es Phoenix-vezetés után csaptak a lovak közé a hazaiak és előbb Terance Mann, majd Reggie Jackson és végül Paul George remeklésével megfordították a dolgot, bő hét perc alatt összesen három pontot kaptak és már tizenöttel vezettek, innentől a kezükben volt a találkozó. A Suns megpróbált még visszajönni, de az első rohamra Kennard triplájával és George negyedet lezáró félpályás dobásával válaszolt a LAC, majd a záró etapban közte 18 után veselkedtek neki még egyszer a vendégek és jöttek vissza 89–83-ra, de itt remek védekezések, majd Reggie Jackson újabb öt pontja nyugtatta meg a kedélyeket. Többször már nem veszélyeztetett a Suns, a Clippers parádés védekezéssel 92 ponton és 40%-os mezőnymutató alatt tartotta a Phoenixet, a túloldalon pedig George (27 pont, 15 lepattanó, 8 gólpassz), Jackson (23 pont, 3 gólpassz), valamint Ivica Zubac (15 pont, 16 lepattanó, ebből 6 támadó) vezérletével elég pontot szereztek a győzelemhez – ezzel elkerülték a 0-3-at, szépítettek és Chris Paul visszatérése ellenére úgy tűnik, hogy tartják a lépést.

Paul visszatérése nem segített. A koronavírus-protokoll miatt hagyta ki az előző két találkozót a Suns rutinos vezére, nélküle is megnyerték mindkettőt, idegenben viszont most az sem volt elég nekik, hogy ismét játszhatott. Paul nem mozgott rosszul, kiosztott 12 gólpasszt és bár 15 pontjához 5/19-es mezőnymutató párosult, de ezen az estén a teljes csapat szenvedett a dobással: Devin Booker például csak 5/21-gyel zárt, így nem volt bennük elég tűzerő. A támadójátékukon igazítani kell kicsit a folytatásra, viszont problémát jelenthet, hogy az eddig szenzációsan játszó Cameron Payne bokasérülést szenvedett és alig négy percet tudott a pályán tölteni, utána nem láttuk – Monty Williams azt mondta utána, hogy emiatt kicsit túljátszatta a nem 100%-os erőállapotban lévő Pault, de nem nagyon volt más választása. Összességében igazából a második negyedben tudták csak érvényesíteni az akaratukat, amikor Deandre Ayton helyett Dario Saric kapott masszívabb perceket, a kispadjuk hasznosabbnak bizonyult a Clippersénél, de a teljes meccset tekintve egyértelműen alul voltak most – legközelebb tehetnek még egy próbát vendégként, remélik, hogy nem Payne nélkül.

A Clippers legjobb dobói: George 27/9, Jackson 23/9, Zubac 15
A Suns legjobb dobói: Ayton 18, Paul 15/6, Booker 15/3

A párharc állása: 2–1 a Suns javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik