Bryant ezúttal hibázott az utolsó pillanatban

Vágólapra másolva!
2010.01.25. 07:34
null
Bryantéknak ezúttal nem sikerült (Fotó: Reuters)
A Los Angeles Lakers 106–105-re kikapott a Toronto Raptorstól idegenben az NBA 89. játéknapján. A találkozó utolsó pillanatában Kobe Bryant megfordíthatta volna az eredményt, de próbálkozása kipattant a gyűrűről. A Dallas Mavericks kiütötte a New York Knickset: ötven ponttal, 128–78-ra győzött.

A Toronto Raptors köztudottan jó teljesítményt nyújt a nyugati riválisok ellen otthon, és a Lakers elleni sikerével legutóbbi hat hazai meccsét megnyerte a főcsoport csapatai ellen. Ám a címvédő ellen nem volt könnyű dolga.

A rendkívül szoros találkozón 1.2 másodperccel a meccs vége előtt Hedo Türkoglu két értékesített büntetőjével szerzett egypontos vezetést a Raptors, és ezt már nem is engedte ki a kezéből. Pedig a kis híján tripla dupláig jutó, 27 pontot és 16 lepattanót szerző Kobe Bryant majdnem megszerezte a győzelmet, de az utolsó pillanatban eleresztett dobása kipattant a gyűrűről.

Így a 22 pontig jutó Andrea Bargnani és az egyaránt 18 pontot szerző Chris Bosh és Jarrett Jack vezette torontóiak 106–105-re nyerték meg a mérkőzést.

Franchise-rekordot (és NBA-szezoncsúcsot) jelentő, ötvenpontos győzelmet aratott a Dallas Mavericks az értékelhetetlen teljesítményt nyújtó New York Knicks ellen az NBA vasárnapi játéknapján.

A Dallas 58 százalékkal dobott a mezőnyből, a középső két negyedet elképesztő fölénnyel, 70–31-re nyerte meg. Ezt ráadásul Jason Kidd nélkül…

Az LA Clippers kilenc idegenbeli kudarc után győzött ismét vendégként, az áldozat a Washington volt. A kaliforniaiak legjobbjának a 20 pontot szóró Chris Kaman és a 12 pontot dobó, 19 lepattanót szedő Marcus Camby bizonyult.

NBA
ALAPSZAKASZ, 89. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors–Los Angeles Lakers 106–105
New York Knicks–Dallas Mavericks 78–128
Washington Wizards–Los Angeles Clippers 78–92

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik