A Nuggets visszavágott a Lakersnek, Anthony Davis megsérült

Vágólapra másolva!
2021.02.15. 09:51
null
Nikola Jokics villogott a Lakers ellen (Fotó: Getty Images, archív)
Damian Lillard és a Portland túldobta a 44 pontig jutó Luka Doncic által húzott Dallast, kellemetlen vereségbe nézett bele a Bucks, a Celtics és a Raptors, ellenben jól nézett ki a Suns, a Spurs, a Pistons, illetve a legjobbjait nélkülöző Clippers is.

 

Washington Wizards–Boston Celtics 104–91

Beal visszatért, győztek a fővárosiak. A Wizards továbbra is a liga egyik legrosszabb mérleggel rendelkező csapata, s bár Bradley Beal az egymeccses pihenőjét követően visszatért, mindezek ellenére sem ők számítottak favoritnak. Az első percekben még úgy tűnt, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően alakul a játék képe, ám viszonylag korán átvette az irányítást a hazai csapat, s végül a 35 pontig, 7 lepattanóig és 5 gólpasszig jutó Beal vezetésével simán meg is nyerték a mérkőzést. Az NBA jelenlegi legjobb pontszerzője mellett Russell Westbrook (13 pont, 9 lepattanó, 11 gólpassz) és Rui Hachimura (15 pont, 4 lepattanó) is hozta a kötelezőt, így egy mentálisan nagyon sokat érő sikert ünnepelhetett a Washington - elsősorban a remek védekezésének köszönhetően, amellyel elvette a Boston játékát, hiszen támadásban a hazaiak is 40%-os mezőnymutató alatt maradtak.

Jayson Tatum csak kereste önmagát. Brad Stevens csapata nincs igazán jó formában, legutóbb a Pistonstól kaptak ki és nagyon kellett volna nekik ez a győzelem, mert nő a hátrányuk a keleti élcsapatokhoz képest. Jaylen Brown térdproblémái ellenére is remekelt – 25 ponttal és 7 lepattanóval zárt –, de Kemba Walker is eljutott 25 pontig, ami a szezonbeli legjobb teljesítménye volt. Velük ellentétben azonban hatalmasat betlizett Jayson Tatum, tizennégy dobásából csak három ment be, így végül 6 ponttal vonulhatott le a parkettről, ez pedig nem fér bele még egy Washington ellenében sem, pláne úgy, hogy ezzel a pontszámmal a Celtics harmadik legjobb dobója lett. „Nem tarthatom a pályán 48 percen át Brown és Tatum duóját, egyszerűen ez nem egészséges. Nagyon sűrű a program, huszonnyolc nap alatt tizenhat mérkőzést játszunk, érthető, hogy várjuk már az All-Star szünetet” - nyilatkozta a lefújást követően Stevens mester. A Celtics végül csak 35,6%-kal dobott mezőnyből és több eladott labdája volt, mint gólpassza, ez is jelzi, hogy mennyire nem volt meg most a ritmus.

A Wizards legjobb dobói: Beal 35/12, Hachimura 15, Westbrook 13
A Celtics legjobb dobói: Walker 25/12, Brown 25/6, Tatum 6

Toronto Raptors–Minnesota Timberwolves 112–116

Ez egy kötelező győzelem lehetett volna. A papírforma szerint a hazaiak léphettek pályára esélyesként, ennek megfelelően a nagyszünetig minden a terveknek megfelelően alakult, Kyle Lowry (24 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz), Fred VanVleet (22 pont, 6 gólpassz) és Norman Powell (22 pont, 5 lepattanó) triója mellett Pascal Siakam (18 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) is kiválóan játszott, ám a harmadik játékrész végén lefagyott a Raptors, a Minnesota pedig visszazárkózott. Szoros végjáték döntött, Siakamnak lehetősége volt a kanadaiak javára fordítania a meccset, ám 12,1 másodperccel a lefújás előtt elhibázta a sorsdöntő dobást, így a Wolves ünnepelhetett. Hiába igyekszik a Tampában székelő alakulat, legutóbbi öt fellépéséből immáron harmadszor vonulhatott le vesztesen a pályáról, így jelenleg 12-15-ös mérleggel a keleti konferencia nyolcadik helyén tanyázik.

Négy vereség után nyert ismét a Timberwolves. A vendégcsapat 6-20-as mérleggel, idegenbeli 2-12-es mutatóval utazott Floridába, ráadásul most sem számíthatott D'Angelo Russellre, így a Minnesota-szurkolókat leszámítva nem gondolták volna túl sokan azt, hogy megnyerhetik ezt a mérkőzést. Karl-Anthony Towns 20 pontjából hetet szerzett a záró negyed kulcsfontosságú pillanataiban, mellette lekapott 11 pattanót is, így Malik Beasley (20 pont, 6 gólpassz) és a 2020-as draft első választottja, Anthony Edwards (18 pont, 7 lepattanó) társaságában ezúttal is kiegyensúlyozott teljesítménnyel rukkolt ki. Legutóbb nem igazán nőttek fel a trió mellé a kiegészítő emberek, ezúttal ellenben Ricky Rubio (16 pont, 5 gólpassz), Jarred Vanderbilt (12 pont, 7 lepattanó) és a padról érkező Jaylen Nowell (11 pont) teljesítményét is vastaps illeti. A harmadik játékrész végéhez közeledve egy 17-2-s futással tették izgalmassá az összecsapás képét, s bár még volt esélye az egyenlítésre a hazaiaknak, a dobás kimaradt, így a vendégek ünnepelhettek.

A Raptors legjobb dobói: Lowry 24/6, VanVleet 22/12, Powell 22/6
A Timberwolves legjobb dobói: Beasley 20/18, Towns 20/6, Edwards 18/3

Charlotte Hornets–San Antonio Spurs 110–122

DeRozan volt a csali. A feldobástól kezdve érezhető volt, hogy a Charlotte védekezésének középpontjában DeMar DeRozan áll, a dobógép pedig a korábbi években talán valóban meg is rettent volna ettől, most viszont már tökéletesen megtalálta, hogy mikor mit kell tennie. Alapvetően így is agresszív maradt, mozgatta a Hornets védőit, betört, elvonta a figyelmet, majd jókor és jó helyre osztotta ki a labdát - megállt nyolc dobáskísérletnél, volt viszont kilenc gólpassza és amikor nem ő jegyezte az asszisztot, akkor is sokszor az általa generált hely miatt tudtak érvényesülni a társak. Ezt köszönte szépen Dejounte Murray (26 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz), Derrick White (25 pont, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés, 4/8 tripla), illetve Keldon Johnson (18 pont, 8 lepattanó) is, ők összesen éppen nulla labdt adtak el, a padról is hárman dobtak kétszámjegyűt, úgyhogy a gyenge triplázás ellenére szűk 50%-kal céloztak mezőnyből csapatszinten, ráadásul a játékszert is remekül járatták. Az első negyedben még voltak azért gondjaik, egy kis idő kellett, hogy elkapják a fonalat és bár addigra 16 pontos hátrányba kerültek, de aztán már ők diktáltak: a második játékrészben 47 pontot szereztek és ezzel át is vették a vezetést, majd a döntő ütést az utolsó etapban vitték be, amikor 92-93 után egy 11-2-t futottak - ez elég volt a győzelemhez, amellyel továbbra is ott vannak a nyugati hatodik helyen, most már ideje lesz komolyan venni őket.

Elfogyott a Hornets. PJ Washington, Caleb Martin és Cody Martin sem léphetett pályára a hazaiaknál, majd az utolsó pillanatban Gordon Hayward is felkerült erre a listára hátfájdalmakkal, így elég foghíjasan vágtak neki a meccsnek, ami tovább súlyosbodott a fordulás után, amikor már a térdére panaszkodó Devonte' Graham sem jött ki a parkettre. A Charlotte-nál így összesen hét bevethető játékos maradt, közülük egy a G-Ligából érkezett erre a meccsre, úgyhogy annyira azért nem meglepő, hogy nem nyertek - Terry Rozier (33 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz), LaMelo Ball (17 pont, 12 lepattanó, 8 gólpassz) és a nagyobb szerepet kapó Malik Monk (23 pont, 5/6 tripla) igyekezett, de ők sem találtak igazi megoldást, 27 pontot kaptak az eladott labdáikból, nem is dobtak jól, a védekezésük sem működött, bajban voltak. Ugyan a záró etap közepéig így is partiban tudtak lenni, de aztán a frissebb Spurs felőrölte őket, így el kellett fogadniuk a vereséget, bíznak benne, hogy következőleg valamit már javul a helyzet a keretet illetően.

A Hornets legjobb dobói: Rozier 33/9, Monk 23/15, Ball 17/9
A Spurs legjobb dobói: Murray 26, White 25/12, Johnson 18/3

Detroit Pistons–New Orleans Pelicans 123–112

Plumlee és a Pistons mérföldköve. Két fontos dolog is történt ezen a mérkőzésen a Detroit szempontjából, az egyik persze az, hogy a csapat nyert, ami azért különleges, mert most fordult elő a szezon során először, hogy back-to-back győzelmeket tudott behúzni a gárda - kellett rá várni 27 meccset, de csak megtörtént. A másik pedig az, hogy Mason Plumlee összerakta karrierje első tripla-dupláját: a kisebb sérüléssel bajlódó center 17 ponttal, 10 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt, óriási szerepe volt csapata sikerében, de ezúttal az egyéni mérföldkő is számított - mint mondta, érezte, hogy közel jár, a végén pedig nagyon örült neki, hogy összejött a TD. Egyébként az első negyedben kapott negyven pont után az egész Detroit jól nézett ki, az utolsó három játékrészben 13/21-et dobtak kintről a hazaiak és összesen hat olyan játékosuk volt, aki legalább 15 pontot szórt - kiegyensúlyozott csapatjátékkal nőttek a Pelicans fölé, végig remekül támadtak, úgyhogy megérdemelték ezt a sikert.

Ugyanaz a lemez. Stan Van Gundy, a vendégek vezetőedzője ugyanúgy értékelte csapata vereségét, mint legutóbb, ami azért jogos, mert ugyanaz történt: mint mondta, nem védekeztek elég jól és nem játszottak elég keményen ahhoz, hogy győzelmet érdemeljenek. Ez pontosan így van, ráadásul most már sorozatban harmadszor engedték aktuális ellenfelüket 120 pont fölé, úgy tűnik, hogy a kisebb győzelmi széria alatt látott javuló tendencia csak szemfényvesztésnek volt jó, abból azóta sem láttunk semmit. Most is emiatt kaptak ki, ugyan Zion Williamson (26 pont, 8 lepattanó, 2 blokk) és Brandon Ingram (26 pont, 7 gólpassz) is jó számokat hozott, de amíg nem kezdenek el érdemben védekezni, addig esélyük sem lesz a playoffra - jelenleg csak a Minnesotát előzik meg Nyugaton.

A Pistons legjobb dobói: Jackson 21/6, Mykhailiuk 18/12, Plumlee 17, Wright 17/3
A Pelicans legjobb dobói: Ingram 26/9, Williamson 26, Adams 13, Ball 13/9

Dallas Mavericks–Portland Trail Blazers 118–121

A hullámzó meccs végén. Lillard bedobta, Doncic nem. Elég fordulatos mérkőzést vívtak a felek, döntő fölénybe egyik csapat sem tudott kerülni, de azért inkább a Portland vezetett - a tizenegy ponttal nyert első negyed után a nagyszünetben azonban már hátrányban voltak a vendégek, majd a harmadik játékrészt 45-30-ra nyerték meg (a 45 ponttal beállították a franchise-rekrodot), de a záró etapban megint a Mavs rohamozott és egyenlített ki. A hazaiaknak az utolsó percekben sikerült visszavenniük a gyeplőt és Luka Doncic dobásaival, gólpasszaival, foghatatlan játékával 49 másodpercnél kiegyenlítettek, de jött a 34 pontos, 11 gólpasszos Damian Lillard, aki már addig is sorozatban négy clutch pontot tett fel a táblára - 32 másodperccel az órán elsüllyesztett egy óriási visszalépős hármast, amely tulajdonképpen győztes dobásnak bizonyult. Az időkérés után Doncic a betörést és a duplát választotta, majd az utolsó portlandi figurából Derrick Jones Jr. tudott zsákolni - maradt még egy lövése a Mavsnek, hogy egy triplával egyenlítsen, de az addig remeklő Doncic a legrosszabbkor hibázott, így a Blazers elvitte a győzelmet.

Pedig Doncic addig varázsolt. A Mavericks szlovén zsenije egyébként elképesztő mérkőzést játszott, alig két nappal a 46 pontos karriercsúcsa után most 44 egységet tett fel a táblára, 14/20-at dobott mezőnyből, 5/8-at távolról, 11/12-t a büntetővonalról, a 7 lepattanója mellett pedig 9 gólpasszt is szétosztott - varázsolt, a Portland gyakorlatilag semmit nem tudott tenni ellene. Mellete Kristaps Porzingis (18 pont, 8 lepattanó) és Dorian Finney-Smith (14 pont, 4/7 tripla) is megtette a magáét, de a Portland mezőnyből és távolról is pontosabbnak bizonyult, ráadásul Lillard mellett Gary Trent Jr., Carmelo Anthony, Enes Kanter, vagy a 4/4 triplás Rob Covington is eljutott legalább 14 pontig. Az oregoniak így két meghatározó játékosuk nélkül is sorozatban negyedik győzelmüket húzták be, amivel fél meccsre vannak a nyugati negyedik Sunstól, míg a Dallas négy győztes meccs után ismét kikapott, amellyel továbbra sincs playoff-helyen.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 44/15, Porzingis 18, Finney-Smith 14/12
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 34/15, Trent Jr. 17/9, Covington 15/12, Anthony 15/3

Oklahoma City Thunder–Milwaukee Bucks 114–109

Kijárt már ez a Thundernek. A Lakers ellen két, a Nuggets ellen pedig egy meccset vesztett el az OKC az utóbbi napokban úgy, hogy mindhárom alkalommal reális esélye volt a győzelemre, sőt, legutóbb például szinte már a kezében is volt - három ilyen elszalasztott lehetőség után valahol úgy fair, ha a negyedik bravúrt már sikerült összerakni egy újabb topcsapat ellen. Pedig Gilgeous-Alexander, Maledon és Hill most sem állt rendelkezésre, de olyanok vitték a prímet, mint Justin Jackson (22 pont, 5 gólpassz, 4/4 tripla), vagy éppen Al Horford (20 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz, 0 eladott labda), de a Bazley-Dort páros is remekelt, Williams is eljutott tíz pontig, míg a Roby-Diallo duó 20 lepattanót tett hozzá a padról beszállva. Persze azért ez sem volt egyszerű feladat, a 11 ponttal nyert első félidő után jött egy hullámvölgy és 40 egységet engedtek a harmadik negyedben, de el tudták állítani a vérzést, a záró etapban 89-89 után egy 12-4-et futottak, majd a szoros végjátékban is helyén volt az eszük - több clutch dobás után végül 15 másodperccel az órán tudták lezárni a derbit, Jackson ott verte be a negyedik hármasát 109-107-nél, az az ötpontos különbség pedig már elég volt a sikerhez.

Gödörben a Milwaukee. A remek győzelmi sorozat után megtorpant a Bucks, Mike Budenholzer csapata sorozatban harmadszor kapott ki, így csak 3-3-mal zárta hosszú idegenbeli túráját - most legalább hazatérhet és az ismert sorsolásból hátralévő kilenc mérkőzésből nyolcat is otthon játszhat le. Ezúttal viszont még itt kellett volna nyerni, ami nem sikerült: sem mezőnyből, sem távolról nem dobtak jól Middletonék, az pedig meglehetősen feltűnő, hogy összesen kilenc büntetőt harcoltak ki csapatként - Giannis Antetokounmpo egymaga hetet átlagol a szezonban, ezúttal viszont nem tudtak odaállni a vonalra. A támadójátékuk így nem igazán működött, védekezésben pedig egyszerűen nem értek oda, ahova kellett volna, az OKC gyorsabbnak, lendületesebbnek bizonyult - lepattanózásban és a festékben is kikaptak, ami azért finoman szólva sem megszokott náluk. Kicsit mintha leharcolta volna őket ez a túra és bár Giannis hozott egy 24-17-10-es tripla-duplát 3-3 labdaszerzéssel és gólpasszal, de most ő sem tudott segíteni - majd otthon...

A Thunder legjobb dobói: Jackson 22/12, Horford 20/6, Dort 19/9
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 24/3, Middleton 23/6, Portis 21/6

Phoenix Suns–Orlando Magic 109–90

Hozta a kötelezőt a Suns. Az óriási formában lévő hazaiakat a back-to-back sem tudta meggátolni az újabb magabiztos győzelemben, Monty Williams csapata már az első negyedet 12 ponttal nyerte, a nagyszünetben 17-tel vezetett, de később 27 is volt közte úgy, hogy egy pillanatig sem volt hátrányban. A Phoenix végig tette a dolgát védekezésben és leradírozta a Magicet, kontrollálta a mérkőzés tempóját, míg elöl Devin Booker (27 pont, 6 gólpassz, 0 eladott labda), valamint Mikal Bridges (21 pont, 3/5 tripla) kosaraira építve szépen haladt előre - végül csak az említett két úriember ment 30 játékperc fölé, összességében teljesen simán hozta a kötelezőt a gárda. A Suns ezzel sorozatban hatodszor, összességében tízből kilencedszer nyert, következőleg pedig a Brooklyn elleni rangadón bizonyíthat.

Vissza a megszokott szintre. Legutóbb Nik Vucsevics extrájával és Michael Carter-Williams remeklésével váratlanul jó támadójátékot mutatott be az erősen tartalékos Magic, de ezen a mérkőzésen az derült ki, hogy az csak egy egyszeri alkalom volt egy arra érdemes ellenféllel szemben. A vendégek ezúttal összesen 35 pontot tudtak dobni egy komplett félidő alatt, teljesen szétestek elöl és tehetetlennek bizonyultak a Sunsszal szemben - ugyan a fordulás után már feljebb tudtak kapcsolni, de így sem volt esélyük a győzelemre, végig egyértelmű hátrányban kosárlabdáztak. Most Vucsevics is megállt 14 pontnál, csapatszinten 17%-kal tripláztak, tényleg "ártalmatlanul" támadtak - Terrence Ross szerint a sérülések és a felborult rotáció miatt mindegyikük testidegen dolgokat kénytelen csinálni, ezért nem működik náluk nagyjából semmi.

A Suns legjobb dobói: Booker 27/3, Bridges 21/9, Paul 12/6, Crowder 12/12
A Magic legjobb dobói: Ross 23/9, Bacon 19, Vucsevics 14/3, Carter-Williams 14

Denver Nuggets–Los Angeles Lakers 122–105

Visszavágott a Denver. Tíz napja találkoztak már a felek Los Angelesben, akkor a Nuggets egy remek első félidő után szétesett a másodikra támadásban és vereséget szenvedett, ezúttal viszont vissza tudott vágni riválisának azért a találkozóért. Nikola Jokics tripla-duplával zárt a magához képest gyengébb dobóformája ellenére (23 pont, 16 lepattanó, 10 gólpassz), Jamal Murray 25 pontig jutott, a padról pedig a látványos jeleneteket bemutató Facundo Campazzo, illetve a 4/5 triplás újonc, Zeke Nnaji szállt be remekül - csapatszinten 19 hármast bombáztak be 40%-kal, egyéni extra nélkül is rendben voltak elöl. Ezen felül most végig "ült" a védekezésük is, a 40-28-ra megnyert második negyed után már végig egyértelmű előnyben voltak, kézben tartották a meccset a nagyszünetet követően, úgyhogy magabiztos játékkal hozták 1-1-re a bajnok elleni alapszakasz-párharcot.

Davis sérülése nagyobb gond. Ugyan sorozatban hét győzelemből érkezett erre a meccsre a Lakers, de az egyértelmű volt, hogy ennyire nincs jó formában a gárda, inkább csak szenvedett az elmúlt találkozókon és az volt a nagy bravúr, hogy egyiket sem vesztette el. Így összességében a denveri vereség abszolút benne volt a pakliban és az sem akkora meglepetés, hogy az első negyed után végig csak futottak az eredmény után, vagy hogy gyengén tripláztak és támadásban erőtlennek tűntek - az viszont ennél komolyabb gond, hogy Anthony Davis megint megsérült. A magasember Achillese nem volt 100%-os mostanában, hagyott is ki vele meccseket, legutóbb aztán visszatért és remekül játszott, ezúttal viszont ismét elkezdett neki fájni - bevizesedett neki és úgy sántikált le a pályáról az öltözőig, úgyhogy végül csak 14 percet tudott játszani. Egyelőre nem tudni, hogy mekkora a baj, a Lakersnél kicsit tartottak tőle, hogy nem erőltetik-e túl azt a bizonyos Achillest, lehet, hogy korai volt még a visszatérés - ma megy MRI-re, utána többet tudhatunk arról, hogy mennyit kell kihagynia.

A Nuggets legjobb dobói: Murray 25/12, Jokics 23/3, Nnaji 16/12
A Lakers legjobb dobói: James 22, Kuzma 19/3, Davis 15

Sacramento Kings–Memphis Grizzlies 110–124

Jobb volt a Memphis. Egyértelműek voltak az erőviszonyok a mérkőzés során, a vendégek jóval pontosabban, energikusabban játszottak, volt bennük akarat a védekezéshez is, úgyhogy egy félidő alatt 16 pontos előnyt építettek fel, de vezettek már 24-gyel is, mielőtt a Kings még próbált volna csodát tenni a végén. A Lakers ellen leadott 20 pontos fór után azonban most odafigyelt a Grizzlies arra, hogy ez még egyszer ne történjen meg, minden sacramentói igyekezetre válaszoltak Ja Moranték, úgyhogy igazából nem forgott veszélyben a sikerük, összességében kérdés nélkül győzték le ellenfelüket. A hajrában volt azért némi feszültség, Jonas Valanciunas elöl-hátul benne volt a "buliban", kapott is érte egy technikait, de egyéb izgalom nem nagyon történt - a center egyébként 25 ponttal és 13 lepattanóval zárt alig 26 perc alatt, rá nem volt ellenszere a Kingsnek.

Ennyi volt a Sacto? Nyolcból hét meccset nyert meg nemrég a Sacramento, majd ennek a Sixers elleni vereséggel vége lett, azóta pedig ez már sorozatban a harmadik pofonja volt a csapatnak, amelyből ez és a legutóbbi egészen rosszul nézett ki - védekezésben megint nincs a helyén Luke Walton alakulata, így pedig nagy reményei nem lehetnek. Pedig most már visszatérhetett és dobott is 23 pontot 9 gólpasszal De'Aaron Fox, de például a Hield-Barnes duó összesen 16 pontot tett ehhez hozzá, míg a kezdőben helyet kapó DaQuan Jeffries konkrétan vonalat dobott. Így azért nehéz érvényesülni, a meccset látva érthetőek a vereség okai, a kérdés az, hogy miért nem tudnak úgy működni a dolgok hosszabb távon, mint ahogy az említett sikerszéria során működtek - erre következőleg a Nets ellen lehet reagálni.

A Kings legjobb dobói: Fox 23/3, Haliburton 22/9, Joseph 16/6
A Grizzlies legjobb dobói: Valanciunas 25/3, Brooks 22/3, Anderson 17/9

Los Angeles Clippers–Cleveland Cavaliers 128–111

Még Leonard sem kellett. A Clippersnél Paul George után Kawhi Leonard is kihagyta ezt a találkozót, így két legjobbja nélkül kellett nyernie Tyronn Lue csapatának, de a hazai alakulat megoldotta a feladatot és így is egyértelmű győzelmet aratott. Ennek alapját Lou Williams adta, aki bekerült a kezdőbe és kezébe is vette a karmesteri pálcát: dobott 30 pontot 22 mezőnykísérletből és 8/8 büntetőből, emellett pedig kiosztott 10 gólpasszt is, vele a pályán +28-ban volt a Los Angeles - a támadójáték abszolút nem érezte meg a Leonard-George páros hiányát. Williams mellett Marcus Morris és Serge Ibaka is 20 pont fölé jutott, de Pat Beverley és Luke Kennard is hozzátette a magáét, úgyhogy vezettek már 28 ponttal is, mielőtt kozmetikázott a végeredményen a Cleveland - közelítettek a Lakershez, következőleg pedig a Miamit látják vendégül.

Nincs változás. Zsinórban hetedik vereségét szenvedte el a Cleveland, amelynél ezúttal pihentetés miatt nem játszott Andre Drummond - a hírek szerint több csapat is élénken érdeklődik a center iránt, lehet, hogy most inkább óvatosan bánnak vele, hogy a lehető legjobb ellenértéket kaphassák majd érte. A Sexton-Garland-Osman trió beszórt ugyan 62 pontot, Jarrett Allen pedig dupla-duplázott, de reális esélyük ezúttal sem volt, hiába hiányzott az ellenfél két legjobb játékosa - a csapatszinten bedobott hét tripla nem segített, de az is tény, hogy védekezésben sem volt eszközük Williams és a LAC megállítására. A nyugati túrának még mindig nincs vége, most a GSW lesz a következő megálló, mindenesetre már csak másfél meccsre vannak attól, hogy utolsók legyenek Keleten.

A Clippers legjobb dobói: Williams 30/6, Morris 23/12, Ibaka 21
A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 22, Garland 20/6, Osman 20/9

NBA, ALAPSZAKASZ
Washington Wizards–Boston Celtics 104–91
Charlotte Hornets–San Antonio Spurs 110–122
Detroit Pistons–New Orleans Pelicans 123–112
Toronto Raptors–Minnesota Timberwolves 112–116
Dallas Mavericks–Portland Trail Blazers 118–121
Oklahoma City Thunder–Milwaukee Bucks 114–109
Phoenix Suns–Orlando Magic 109–90
Denver Nuggets–Los Angeles Lakers 122–105
Los Angeles Clippers–Cleveland Cavaliers 128–111
Sacramento Kings–Memphis Grizzlies 110–124

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik