A Cavs Bostonban hajrázta le a Celticset

Vágólapra másolva!
2010.02.26. 08:54
null
James ezúttal is a többiek fölé emelkedett (Fotó: Reuters)
A Cleveland Cavaliers húszpontos győzelmet aratott a Boston Celtics otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 117. játéknapján. A Cavs vezére, LeBron James 36 ponttal vett ki a részét a sikerből.

Hatalmas rangadót rendeztek az NBA legutóbbi játéknapján. A keleti első, az egész ligát is vezető Cleveland a keleti harmadik Boston otthonába látogatott. Végül az utolsó negyedben mutatott parádés játékának köszönhetően a Cavaliers 108–88-ra nyert.

Természetesen vendégoldalon ezúttal is LeBron James volt a siker első számú letéteményese: „James király" 36 pontot dobott a mérkőzésen, mellette kiosztott kilenc gólpasszt és leszedett hét lepattanót is.

A Cavs sokat köszönhet Mo Williamsnek is, aki 19 pontjából 14-et a negyedik negyedben szerzett az utolsó periódusnak még egypontos előnnyel nekivágó Celtics ellen.

„Itt nem sok sikerben volt részünk. Sorozatban kilencszer veszítettünk, mielőtt idejöttünk" – világított rá James, hogy tulajdonképpen mekkora tett a Boston otthonában nyerni egy csapatnak, pláne a Clevelandnek.

Ezzel a sikerrel a Cavs holtversenyben a liga legjobb idegenbeli mérlegét mutathatja fel a most zajló szezonban. Érdekesség, hogy Jamesék mellett pont a Celtics számlál 20 győzelem mellett 10 vereséget saját otthonától távol.

A másik oldalon a sérült Paul Pierce távollétében Ray Allen és Rajon Rondo vezérletével próbálta meg a lépést tartani a Celtics. Előbbi 21, míg utóbbi 19 pontja azonban ezúttal kevés volt a sikerhez.

A játéknap külön érdekessége, hogy a másik két mérkőzésen is vendégsiker született. A Milwaukee Bucks és a Denver Nuggets gyarapította győzelmeinek számát az Indiana Pacers és a Golden State Warriors kárára.

NBA 
ALAPSZAKASZ, 117. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers–Milwaukee Bucks 110–112
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 88–108
Golden State Warriors–Denver Nuggets 112–127
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik