A bajnokra megint rázúdult a coloradói görgeteg

Vágólapra másolva!
2011.10.11. 07:38
null
Keith Ballard, a Vancouver játékosa (jobbra) megállítja a columbusi Antoine Vermette-et (Fotó: Reuters)
A bajnoki címvédő Boston hazai pályán 1–0-ra kikapott a Colorado Avalanche-től az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra rendezett játéknapján. A Bruins hazai pályán 1998 óta nem bír a denveriekkel. A másik tavaszi döntős, a Vancouver idegenben nyert.

 

Első ránézésre meglepetés, hogy a Colorado éppen a bajnoki címvédő otthonában törte meg – utolsóként a Nyugati főcsoport csapatai közül – az idény eleji gól nélküli szériáját. Csakhogy a Bruins a három meccséből már a másodikat veszítette el, ráadásul 1998 márciusa óta képtelen hazai pályán legyőzni az Avalanche-t – így azért már más a helyzet. Milan Hejduk a harmadik harmad derekán lőtte a mérkőzés egyetlen gólját, míg Szemjon Varlamov 30 védéssel alapozta meg NHL-karrierje ötödik shutoutját.

A másik tavaszi döntős, a Vancouver egygólos hátrányban futott neki a harmadik harmadnak Columbusban. Akkor Cory Schneider büntetőt védett, ami új lendületet adott az együttesnek. Cody Hodgson nem egészen egy perc múlva egyenlített, majd Alexandre Burrows gólra váltott egy emberelőnyt – így győztek a kanadaiak, míg a Blue Jackets először nyitja a szezont három vereséggel. Érdekesség, hogy a columbusiak mindössze hat gólt szereztek eddig büntetőből, noha Makszim Majorov kísérlete már a 24. volt a franchise története során.

Két találkozó is szétlövésben dőlt el, és mindkettőt az a csapat nyerte meg, amelyik nem sokkal az alapjátékidő lejárta előtt döntetlenre mentette az állást. A dallasi Loui Eriksson 28 másodperccel a harmadik harmad végét jelző dudaszó előtt egyenlített a Phoenix ellen, míg a washingtoni Jason Chimera 57:16-nál – a harmadban ütött második góljával – alakította 5–5-re az állást a Tampa Bay ellen. A fővárosiak számára presztízskérdés volt a siker, hiszen először találkoztak a Lightninggal azóta, hogy a legutóbbi rájátszásban elvéreztek vele szemben.

A New Jersey elsősorban a gólja mellett két gólpasszt jegyző Ilja Kovalcsuknak és a 24 védést elkönyvelő Johan Hedbergnek köszönhette a Carolina elleni sikert, az Islanders az első harmadban ütött két góljával nyert a Minnesota ellen, míg a St. Louis a második és a harmadik játékrészben elért két-két találattal kerekedett a vezetést korábban megszerző Calgary fölé.

NHL, ALAPSZAKASZ
5. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–Colorado Avalanche 0–1
Columbus Blue Jackets–Vancouver Canucks 2–3
Dallas Stars–Phoenix Coyotes 2–1 – szétlövés után
New Jersey Devils–Carolina Hurricanes 4–2
New York Islanders–Minnesota Wild 2–1
St. Louis Blues–Calgary Flames 5–2
Washington Capitals–Tampa Bay Lightning 6–5 – szétlövés után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik