NBA: ezúttal nem volt szükség ráadásra, a főcsoportdöntő második meccsét is megnyerte a Celtics

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.24. 07:05
Fotó: Getty Images
A hazai pályán játszó Boston Celtics 126–110-re megverte az Indiana Pacerst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) a keleti főcsoportdöntő második mérkőzésén.

Az első negyedben a Pacersnek állt inkább a zászló, az indianai együttes látszólag tanult az első meccsen szenvedett vereségből, de hiába vezetett a játékrész nagyobb részében, öt pontnál nagyobb előnyt nem tudott kidolgozni Bostonban. 

A második negyednek már csak kétpontos előnnyel vágtak neki a vendégek, ráadásul a játékrész első öt percében pontot sem tudtak szerezni, amit könyörtelenül kihasznált a Celtics, amely Jaylen Brown vezérletével nem csak fordított, de 15 ponttal meg is lépett ellenfelétől. Joe Mazzulla együttese a továbbiakban sem lassított, míg a Pacers részéről csak pillanatnyi fellángolásokra futotta – a nagyszünetben például „csak” hat ponttal vezettek Brownék –,  így elég hamar érezni lehetett, hogy ezen a meccsen csak egy győztes lehet.

A harmadik játékrész elején még volt egy nagyobb rohama a Rick Carlisle-féle gárdának, amely két pontra lefaragta a különbséget, de az egyenlítés nem jött össze – innentől kezdve pedig már nem volt visszaút, a Celtics 16 ponttal megnyerte a találkozót, így már csak két győzelemre van szüksége a döntőbe jutáshoz. A 40 pontot dobó Brown mellett Derrick White és Jayson Tatum is eljutott 23-23 pontig a bostoni gárdában, míg Jrue Holiday (15–3–10) dupla duplát ért el – a másik oldalon Pascal Siakam egymaga összeszorgoskodott 28 pontot, ám a többiek nem tudtak ezen a meccsen felnőni az ő szintjére.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–Indiana Pacers 126–110 
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Boston javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik