NHL: Ovecskin rekordot döntött, vereséggel jutott rájátszásba a Predators

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 07:44
Ovecskin az NHL-ben egyedüliként jutott el 18 idényben is 30 gólig (Fotó: Getty Images)
Hiába kapott ki hazai jégen hosszabbítás után 4–3-ra a Winnipeg Jetstől, így is bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásába a Nashville Predators.

Kiváló egyéni teljesítményeket hozott az NHL magyar idő szerint szerdai játéknapja, ugyanis a 13 mérkőzésen hárman is mesterhármasig jutottak. A Colorado Avalanche-et klasszisa, Nathan MacKinnon három találattal – többek között idénybeli 50. góljával – vezette 5–2-es sikerre a Minnesota Wild ellen, amely ezzel a vereséggel biztosan lemarad a rájátszásról.

Ugyanilyen eredményt hozott a Tampa Bay Lightning Columbus Blue Jackets elleni meccse, a háromgólos hazai sikerből Nyikita Kucserov három gólpasszal, Steven Stamkos pedig három góllal és egy assziszttal vette ki a részét – utóbbinak ez volt pályafutása 13. legalább háromgólos meccse.

Gólzáporos mérkőzést nyert meg könnyedén, 9–3-ra a Philadelphia Flyers ellen a Montreal Canadiens. A kanadaiaknál a szlovák Juraj Slafkovsky szerezte meg pályafutása első mesterhármasát.

Csak hogy folytassuk a sormintát: a Toronto Maple Leafs is 5–2-re nyert a New Jersey Devils vendégeként. A kanadaiaknál Auston Matthews egymás utáni 12. mérkőzésén folytatta pontszerző sorozatát (10 gól, 11 assziszt), s már 66 gólnál jár az idényben.

Noha a Nashville Predators korán megszerezte a vezetést hazai jégen, később kétgólos hátrányból kellett felállnia a Winnipeg Jets ellen, amely ugyan hosszabbítás után 4–3-ra nyert, ám a vendéglátónak a ráadásos vereség is elég volt, hogy biztossá tegye a rájátszásba jutását.

A Washington Capitals már az első harmadban eldöntötte a Detroit Red Wings elleni idegenbeli meccsét. A fővárosiak 2–1-es sikere során a második gólt Alekszandr Ovecskin szerezte, aki a liga történetében elsőként szerzett 18 idényen keresztül legalább 30 gólt, és már 852-nél jár.

NHL
ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Carolina Hurricanes 1–4
Detroit Red Wings–Washington Capitals 1–2
Florida Panthers–Ottawa Senators 2–0
Montreal Canadiens–Philadelphia Flyers 9–3
New Jersey Devils–Toronto Maple Leafs 2–5
New York Islanders–New York Rangers 4–2
Tampa Bay Lightning–Columbus Blue Jackets 5–2
Dallas Stars–Buffalo Sabres 3–2
Nashville Predators–Winnipeg Jets 3–4 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 5–2
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 3–1
Seattle Kraken–Arizona Coyotes 5–0
San Jose Sharks–Calgary Flames 2–3 – hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik