NBA: szoros végjáték után kikapott Clevelandben a ligaelső Boston

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 07:34
Dean Wade (jobbra) vezérletével a Cleveland legyőzte a ligaelső Bostont (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint szerdai játéknapján a ligaelső Boston egy ponttal kikapott a Cleveland Cavaliers otthonában. Alperen Sengün elképesztő meccsével nyert a Houston, míg Luka Doncic tripla duplája sem volt elég a Dallas Mavericks győzelméhez. A Denver Nuggets hazai pályán hosszabbításban kapott ki a Phoenix Sunstól.

A Boston Celtics a negyedik negyed elején már 22 ponttal is vezetett a Cleveland Cavaliers otthonában, ezt követően azonban a hazaiak egy 23–4-es szériát produkáltak, minimálisra csökkentve a különbséget. Sőt néhány perccel a mérkőzés vége előtt a vezetést is átvette a Cleveland, ami azért is különleges, mert a 22 pontos hátrány ledolgozása franchise-rekord. Dean Wade karriercsúcsot jelentő 23 pontot dobott, köztük a vezetést jelentő kosarat is. Jaysom Tatum révén – aki a 26 pontos, 13 lepattanós dupla duplával a mérkőzés legjobbja volt – még volt egy utolsó próbálkozása a Bostonnak, de a bírók támadószabálytalanságot fújtak, így nyert a Cleveland.

Wade-nek a mérkőzés után gratulált Travis Kelce, az idei Super Bowl-győztes Kansas City Chiefs játékosa is.

Parádézott a Dallas Mavericks játékosa, Luka Doncic az Indiana Pacers ellen. A szlovén már a félidőig elérte a 30 pontot, és a mérkőzést 39 pontos, 10 lepattanós, 11 asszisztos tripla duplával fejezte be, ezzel ő lett az NBA történelmének negyedik játékosa, aki legalább 30 pontos tripla duplát ér el.. A győzelemhez azonban ez nem volt elég, ugyanis a Pacers az első negyed felétől végig vezetve fölényes, 137–120-as győzelmet aratott.

Még Doncicénál is elképesztőbb teljesítményt nyújtott Alperen Sengün. A Houston Rockets 21 éves török játékosa mindössze az ötödik olyan NBA-játékos, aki legalább 45 pontot, 15 lepattanót és öt labdaszerzést is bemutat egy mérkőzésen. Sengün remeklésének köszönhetően a Rockets 114–101-re nyert a nyugati utolsó San Antonio Spurs ellen.

 Csak a hosszabbítás döntött a Phoenix Suns denveri vendégjátékán. A szoros első negyed után, a második játékrész végén a Suns elhúzott és 17 pontos előnnyel mehetett szünetre. A legjobbkor, a negyedik negyed hajrájában azonban átvette a vezetést a Denver Nuggets. Erre is volt válasza azonban a Sunsnak, fél perccel a vége előtt Kevin Durant triplájával egyenlített, s mivel Nikola Jokics meccsnyerő kétpontosa kimaradt, jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban Durant megállíthatatlan volt, egyedül több pontot szerzett, mint az egész Nuggets (8–5), ennek köszönhetően a Suns nyerte meg a mérkőzést. Kevin Durant 35 ponttal, Grayson Allen nyolc sikeres triplával és 28 ponttal zárt, míg a Denvernél Jamal Murray (28 pont) és Nikola Jokics (25 pont, 16 lepattanó) volt a két legjobb.


 

NBA
ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets–Orlando Magic 89–101
Brooklyn Nets–Philadelphia 76ers 112–107
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 105–104
Miami Heat–Detroit Pistons 118–110
New York Knicks–Atlanta Hawks 100–116
Toronto Raptors–New Orleans Pelicans 98–139
Houston Rockets–San Antonio Spurs 114–101
Dallas Mavericks–Indiana Pacers 120–137
Denver Nuggets–Phoenix Suns 107–117 – hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik