NHL: mínusz négyről nyert a Sharks Detroitban, Ovecskin 1500 pontnál jár

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.08. 07:32
null
Alekszandr Ovecskin belépett az 1500-asok klubjába (Fotó: Getty Images)
Kifejezetten jó formában van az idényt pocsékul kezdő San Jose, amely a legutóbbi hét meccséből többet nyert meg (ötöt), mint az azt megelőző 20-ból (hármat). Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NBA) magyar idő szerinti pénteki játéknapján 4–0-s hátrányból állt fel és nyert hosszabbítás után 6–5-re a Detroit Red Wings vendégeként.

 

A San Jose a New York Islanders elleni hosszabbításos sikerrel mozdult el a napokban a liga utolsó helyéről, köszönhetően az elmúlt időszakban botladozó Chicago Blackhawksnak is. A Sharks most újabb győzelmet aratott, ráadásul nem is akármilyet, hiszen házigazdája, a Red Wings a második harmadban öt perc leforgása alatt négy gólt vágott, de a 4–0-s hátrányt ugyanilyen hamar, már a harmadszünetre ledolgozták a vendégek.

A Detroit a harmadik húsz percben hiába szerzett megint vezetést, a Sharks kiharcolta a hosszabbítást, majd a ráadás 37. másodpercében a győzelmet érő találatot is megszerezte.

A Keleti főcsoportban második Boston Bruins meglepetésre hazai jégen 3–1-re kikapott a Buffalo Sabrestől, ellenben a Nyugati konferencia élmezőnyének csapatai közül csak a 2022-es bajnok Colorado Avalanche hibázott, hiszen Denverben kapott ki a Winnipegtől, ellenben a Los Angeles Kings idegenben nullázta le a Montreal Canadienst (0–4), a Vancouver Canucks pedig hazai környezetben a Minnesota Wildot (2–0).

A Dallas Stars szétlövéssel nyert 5–4-re a Washington Capitals vendégeként. A fővárosiak mérkőzésről döntő rávezetését Alekszandr Ovecsin hagyta ki, az orosz klasszis csapata négy góljához egy assziszttal járult hozzá, ami NHL-pályafutása 1500. pontja volt, s tizenhatodikként érte el ezt a mérföldkövet.

OVECSKIN 1500. PONTJA

 



NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Buffalo Sabres 1–3
Detroit Red Wings–San Jose Sharks 5–6 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Los Angeles Kings 0–4
Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 3–4
New York Islanders–Columbus Blue Jackets 7–3
Nashville Predators–Tampa Bay Lightning 5–1
Washington Capitals–Dallas Stars 4–5 – szétlövéssel
Chicago Blackhawks–Anaheim Ducks 1–0
Arizona Coyotes–Philadelphia Flyers 1–4
Calgary Flames–Carolina Hurricanes 3–2
Colorado Avalanche–Winnipeg Jets 2–4
Vancouver Canucks–Minnesota Wild 2–0
Seattle Kraken–New Jersey Devils 1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik