NHL: tíz gólt ütött San Joséban a Vancouver Canucks

Vágólapra másolva!
2023.11.03. 07:24
null
A Vancouver Canucks tíz gólt lőve nyert San Joséban (Fotó: Getty Images)
A Nyugati és a Keleti főcsoport dobogósai is nyertek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti pénteki játéknapján. A harmadik helyezett Vancouver Canucks tíz gólt szerezve intézte el vendéglátóját, az utolsó helyezett és tíz meccs után is nyeretlen San Jose Sharksot.

A Nyugati konferenciát vezető Vegas Golden Knights Jonathan Marchessault mesterhármasának köszönhetően nyert 5–2-re a Winnipeg Jets ellen, a nevadaiakat üldöző Dallas Stars fordulatos mérkőzésen a két góllal és egy gólpasszal záró Roope Hintz és az egy gólja mellett kettőt előkészítő Joe Pavelski vezérletével nyert 4–3-ra az Edmonton Oilers otthonában.


A harmadik helyezett Vancouver Canucks gálázott San Joséban, hiszen az első és a második negyedet is 4–0-ra nyerte, a Sharks pedig csak 10–0 után tudott szépíteni és kiütéses vereséget szenvedett. A kanadaiaktól Anthony Beauviller és Brock Boeser is duplázott, Quinn Hughes gólja mellett pedig négy asszisztot osztott ki – a Canucks védője ezzel holtversenyben a csapat legtöbb pontot szerző hátvédje lett a liga történetében Jeff Brown mellett, aki 1995. február 20-án jutott öt pontig egy meccsen.



A Keleti főcsoportot vezető Boston Bruins szétlövéssel nyert rangadót 3–2-re a Toronto Maple Leafs ellen. A második helyezett New York Rangers zsinórban ötödik győzelmét aratta a Carolina Hurricanes elleni 2–1-es sikerrel, míg a New Jersey Devils jó kezdés után nyert 5–3-ra a Minnesota Wild vendégeként.

NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Tampa Bay Lightning 4–2
Detroit Red Wings–Florida Panthers 0–2
New York Rangers–Carolina Hurricanes 2–1
Ottawa Senators–Los Angeles Kings 2–3
Washington Capitals–New York Islanders 0–3
Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 3–2 – szétlövéssel
Minnesota Wild–New Jersey Devils 3–5
Edmonton Oilers–Dallas Stars 3–4
Arizona Coyotes–Montreal Canadiens 3–2
Seattle Kraken–Nashville Predators 4–2
Vegas Golden Knights–Winnipeg Jets 5–2
San Jose Sharks–Vancouver Canucks 1–10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik