NHL: hengerelt a Canucks, Boeser élete meccsét játszotta – videók

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.10.12. 08:28
null
Brock Boeser (középen) először ütött négy gólt NHL-mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
A Vancouver Canucks gólzáporos győzelemmel, az Edmonton Oilers 8–1-es kiütésével kezdte az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 2023–2024-es alapszakaszát.  Gólokban gazdag mérkőzést hozott a magyar idő szerint csütörtök virradóra rendezett második játéknap további két kanadai derbije is – a Toronto Maple Leafs szétlövés után 6–5-re verte a Montreal Canadienst, a Calgary Flames 5–3-ra a Winnipeg Jetset.

 

Brock Boeser négy góllal vette ki a részét a Vancouver kiütéses győzelméből, de elemében volt J.T. Miller (egy gól, négy assziszt), Elias Pettersson (egy gól, három assziszt) és Quinn Hughes (három assziszt) is.

A nyolc lövésből négy gólt szerző Boeser 2017 tavaszán mutatkozott be az NHL-ben, már akkor is a Canucks játékosaként, de négygólos meccse eddig nem volt.

Amúgy tizedszer fordult elő az NHL-ben, hogy egy csapat idénynyitó meccsén valaki négy gólt szerezzen – és Boeser már a harmadik vancouveri Rick Blight (1976) és Greg Adams (1987) után!



A Toronto sikerének fő letéteményese a három gólt ütő Auston Matthews volt, no és persze Mitchell Marner, aki a szétlövés egyetlen gólját szerezte. Matthews mostani termésének része volt karrierje 300. gólja a klub kötelékében – ő az ötödik játékos, aki ilyen sokszor talált be a kapuba a Maple Leafs színeiben.


A Winnipeg háromszor egyenlített a Calgary ellen, de a hazaiak a hajrában is újítani tudtak – az utolsó két percben ütött két góljukra már nem érkezett válasz. Andrew Mangiapane két gólt lőtt a Flamesben, az ő találata tette biztossá a győzelmet – és volt egy remek gólpassza is (lásd lejjebb). Nem maradt el a winnipegi Kyle Connor szokásos idénynyitó gólja sem; a szélső sorozatban a hatodik idényét kezdte góllal, ezzel beállította a vonatkozó NHL-rekordot.


A Carolina az első harmad után még vesztésre állt az Ottawa ellen, és egészen a harmadik játékrész 8. percéig kellett várni, hogy Brady Skjei góljával végleg átvegye a vezetést. Néhány perccel később Jaccob Slavin tette biztossá a győzelmet.


A Boston a 100. idényét nyitotta, méghozzá győzelemmel: David Pastrnák kétszer talált be a Chicago kapujába, egyszer megtette Trent Frederic is, míg Linus Ullmark 20 lövést hárított.


A Colorado a második harmad elején már 3–0-ra vezetett a Los Angeles ellen, és bár a hazaiak a játékrész végéig visszakapaszkodtak egy gólra, nem tudták megakadályozni a játéknap egyetlen vendégsikerének megszületését. Mikko Rantanen két góllal és két assziszttal, Nathan MacKinnon egy góllal és két asszisztal járult hozzá az Avalanche sikeréhez, amely aligha jött volna össze Alekszandr Georgijev 34 védése nélkül.


NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Ottawa Senators 5–3
Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 6–5, szétlövéssel
Boston Bruins–Chicago Blackhawks 3–1
Calgary Flames–Winnipeg Jets 5–3
Los Angeles Kings–Colorado Avalanche 2–5
Vancouver Canucks–Edmonton Oilers 8–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik