NBA: debütálása után egy nappal távozik a Lakerstől Valerio-Bodon Vincent

Vágólapra másolva!
2023.10.17. 13:12
null
Egy edzőmeccs jutott Valerio-Bodonnak a Lakersnél (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakers a hivatalos honlapján közölte, hogy lemondott Valerio-Bodon Vincent játékjogáról.

A 22 éves, az előző idényben még a Sopronban kosarazó erőcsatár mellett Scottie Pippen Jr. (a Chicago Bulls egykori ikonjának, a hatszoros NBA-bajnok Scottie Pippennek a fia) és Damion Baugh is távozik a kaliforniai együttestől.

A játékjogról való lemondásnak (angolul: waive) külön szabályai vannak az NBA-ben, ennek értelmében a liga többi csapatának 48 órája van, hogy megszerezze Valerio-Bodont – ezt viszont írásban jeleznie kell. Amennyiben 48 órán belül ez nem történik meg, úgy a magyar kosaras szabadügynökké válik, s bármilyen (amerikai, európai, stb.) csapathoz aláírhat.

Valerio-Bodon Vincent még szeptemberben kötött szerződést az arany-lila franchise-zal, s részt vett annak edzőtáborában. A 207 centiméter magas kosaras hétfőn mutatkozott be a Lakersben a Milwaukee Bucks elleni edzőmeccsen, s öt perc alatt két lepattanót és blokkot jegyeztek fel a neve mellé.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik