NFL: a Dallas Cowboys New Yorkban nullázta le a Giantset

Vágólapra másolva!
2023.09.11. 07:51
null
Dak Prescotték esélyt sem hagytak a Giantsnek (Fotó: Getty Images)
Kiütötte házigazdáját, a New York Giantset a Dallas Cowboyst a profi amerikaifutball-liga (NFL) 1. fordulójában: Dak Prescotték 40–0-ra (!) nyertek. A Green Bay Packers könnyedén nyerte a chicagói rangadót, a Los Angeles Rams is simán győzött a csoportrivális Seattle vendégeként, ellenben a Denver otthon egy ponttal kikapott a Raiderstől, a Los Angeles Chargers pedig izgalmas végjátékban maradt alul a Miami Dolphinsszal szemben. Az előző idényben döntős Philadelphia Bostonban verte meg a New Englandet.

A Los Angeles Rams „szétfutotta” a Seattle-t. A szoros első félidő után a kaliforniaiak futóit nem tudta megállítani a Seahawks, hiszen Kyren Williams 15 labdacipelésből 52 yard alatt két hatpontost szerzett, míg Cam Akers bár csak 29 yarddal zárt, egy TD-ig is eljutott, Brett Maher pedig a második félidőben három mezőnygólt is értékesített, így a Rams viszonylag könnyedén nyert 30–13-ra Seattle-ben.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



A Los Angeles Chargers közel volt az egyenlítéshez a Miami Dolphins ellen. Izgalmas, pontokban és touchdownokban gazdag mérkőzést vívtak a felek Kaliforniában, melyet a floridaiak Tua Tagovaiola és Tyreek Hill vezérletével nyertek meg szoros végjátékban. A Dolphins irányítója 28 passzból 466 yardot és három touchdown-passzt hozott össze egy eladott labda mellett, az elkapó pedig 11 labdából termelt 215 yardot és két TD-t. A túloldalon Justin Herbert 228 yardja mellett hiába remekelt két futó Austin Ekeler (16 labdacipelés, 117 yard) és Joshua Kelley (16, 91), a Dolphinsnak még az is belefért, hogy a hajrában elrontson egy kétpontos kísérletet, hiszen nem engedte mezőnygóltávolságba ellenfelét, a Chargers pedig nem tudott egyenlíteni. 34–36

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



A Denver Broncos otthon bukott csoportrangadót. A coloradóiak a Las Vegas Raiderst fogadták, s nem fért bele a hazaiaknak, hogy Will Lutz előbb extra pontot, majd mezőnygólt hibázott, Jimmy Garoppolo 200 yardig, Jakobi Meyerskilenc elkapásból 81 yardig és két touchdownig jutott, ez pedig elég volt a nevadaiaknak a 17–16-os idegenbeli sikerhez.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



A Green Bay Chicagóban ütötte ki a Bearst. A hagyományos rangadón Jordan Love kiváló teljesítményt nyújtott a vendégek támadóegységében. Az irányító ugyanis 15 passzból jutott el 245 yardig, Aaron Jones két elkapásból és kilenc futásból tett 127 yardot és két TD-t a közösbe, Romeo Doubs pedig négy futásból és mindössze 26 yardból zárt két TD-vel. A Bears nem tudta tartani a lépést vendégével, és bár a második félidőben valamelyest kozmetikázott, így is tükörsimán kapott ki 38–20-ra.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



A tavalyi döntős Philaldelphia Eagles fordulatos mérkőzést játszott Bostonban a Patriotsszal. A New England az első negyedben 16 pontos hátrányba került, de a nagyszünetig két TD-vel zárkózott. A Sasok viszont három mezőnygóllal megint elléptek, így hiába szerzett egy újabb hatpontost a végjátékban a házigazda, 25–20-ra kikapott.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



Kiválóan kezdte az új idényt a Cowboys, pocsékul a Giants. A házigazda New York-iak finoman fogalmazva sem voltak egyenlő ellenfelei a Dallasnak, a vendégek irányítójának, Dak Prescottnak még igazán gigászi számokat sem kellett hoznia a támadóegységgel. Noha Tony Pollard két touchdownt is futott, a texasiak egy blokkolt mezőnygólkísérletből és egy Giants-labdavesztésből is szereztek összesen hét-hét pontot, miközben a Giants egyetlen pontszerzési lehetőségét is elhibázta a rúgó, Graham Gano, így a Cowboys 40–0-ra nyert New Yorkban.

A PICK-SIX


A BLOKKOLT MEZŐNYGÓL ÉS TD


A Dallas védelme kimagaslóan teljesített, hétszer vitték földre az ellenfél irányítóját, két labdát szereztek, melyeket azonnal hatpontosra váltottak, s öt fumble-t (labdavesztés) is kierőszakoltak – természetesen amellett, hogy pontot sem engedtek.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



NFL, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ

Chicago Bears–Green Bay Packers 20–38
Denver Broncos–Las Vegas Raiders 16–17
Los Angeles Chargers–Miami Dolphins 34–36
New England Patriots–Philadelphia Eagles 20–25
Seattle Seahawks–Los Angeles Rams 13–30
New York Giants–Dallas Cowboys 0–40

KORÁBBAN
Kansas City Chiefs–Detroit Lions 20–21
Atlanta Falcons–Carolina Panthers 24–10
Baltimore Ravens–Houston Texans 25–9
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals 24–3
Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 21–31
Minnesota Vikings–Tampa Bay Buccaneers 17–20
New Orleans Saints–Tennessee Titans 16–15
Pittsburgh Steelers–San Francisco 49ers 7–30
Washington Commanders–Arizona Cardinals 20–16


KÉSŐBB
Szeptember 12., kedd
2.15:
New York Jets–Buffalo Bills

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik