NFL: állványozómunkásból 30 évesen ligaújonc lett az ausztrál

Vágólapra másolva!
2023.08.31. 19:08
null
Minden idők ötödik legidősebb NFL-újonca, Lou Hedley (Fotó: Twitter/New Orleans Saints)
A New Orleans Saints az előszezonmérkőzései után bejelentette hivatalos, 53 fős keretét az NFL következő idényére, és ebben csodával felérő módon bekerült egy 30(!) éves újonc punter, Lou Hedley.

 

Hedley egy apró faluban nőtt fel Ausztráliában, ahol már ismerkedett a futballal, ekkor azonban még csak a sportág ausztrál verziójával tett egy próbát.

Miután kirúgták a középiskolából, rengeteg helyre sodorta az élet, többek között állványtervezőként is dolgozott nemzetközi cégeknél, majd annyira beleszeretett a tetoválásokba, hogy saját tetoválószalont nyitott Balin.

Az ezt követő években egyre inkább érdekelte a foci amerikai változata, és egy ausztrál cég segítségével kijutott az Egyesült Államokba, hogy egyetemi csapatban lehessen punter. Előbb a San Francisco városi főiskolájában játszott, majd a remek teljesítménye miatt átvette az első osztályban szereplő University of Miami.

Egyetemei évei alatt sokan felfigyeltek a tehetségére, de a drafton egyik NFL-csapat sem mert kockáztatni vele. Mígnem a New Orleans Saint később leszerződtette az edzőcsapatához, ahonnan – mint az napokban hivatalosan is kiderült – egészen a kezdőcsapatig küzdötte fel magát.

Hedley jövő vasárnap a New Orleans Dome-ban léphet pályára első profi mérkőzésén, amivel minden idők ötödik legidősebb újoncává válhat az NFL-ben.

ILYEN PUNTOKAT VÁRNAK HEDLEYTŐL NEW ORLEANSBAN

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik