HFL: kilencedszer magyar bajnok a Budapest Wolves

Vágólapra másolva!
2023.07.15. 19:55
A magyar rekordbajnok esélyt sem adott az Újpest Bulldogsnak, a magyar válogatott irányító, Bencsics Márk hat touchdown-passzával járult hozzá az együttes nyolcadik HFL-, egyben kilencedik magyar bajnoki győzelméhez.
A Budapest Wolves esélyt sem adott az Újpest Bulldogsnak a HFL-döntőben 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)
A Budapest Wolves esélyt sem adott az Újpest Bulldogsnak a HFL-döntőben A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)

Egy falat Amerikát varázsoltak a Kincsem Parkban található Budapest Rugby Centerbe, ahol a magyar amerikaifutball-bajnokságok legmagasabb osztálya, a HFL döntőjét rendezték meg.

A döntőre ezúttal „csak” 2500-an voltak kíváncsiak a helyszínen, ebben nyilván közrejátszott az is, az esélylatolgatások során még a legelvetemültebb Újpest Bulldogs-szurkolók sem merték volna kedvenceik sikerét jósolni – a Budapest Wolves nyert is 49–28-ra –, de az is, hogy a helyszínen csak egy oldalsó lelátót építettek, és sokkal többen be sem fértek volna. Emlékezhetünk, tavaly az Új Hidegkuti Nándor Stadiont is megtöltötték az amerikai futball szerelmesei a Farkasok és az azóta a European League of Footballba (bajnokként) távozó Fehérvár Enthroners küzdelmére.

S hogy a hangulat is idézze a tengerentúli mérkőzéseket, a parkolóban a grillrács is előkerült, s már órákkal a kezdőrúgás előtt sercegett a saslik. A félidőben táncoslányok is szórakoztatták a nagyérdeműt, valamint beiktatták a Hírességek csarnokába a Győr Sharksszal töltött tizenöt éve alatt kétszeres bajnok Schwarz Ferencet és a sportág hazai népszerűségéből oroszlánrészt vállaló kommentátort, Faragó Richárdot, de a fő attrakcióként mégiscsak a Wolves és a Bulldogs csatája szolgált.

A „kutyák” jól lassították le a döntőbe veretlenül érkező Farkasok futójátékát – persze ez mit sem ér, ha van egy Bencsics Márkjuk is, aki amellett, hogy a válogatott megkérdőjelezhetetlen első számú irányítója, ezúttal is 6 touchdown-passzt osztott ki a társainak. Nem véletlen, hogy a mérkőzés legértékesebb játékosának is megválasztották. A célterületre érkező átadásai közül kettő is a 2015-ig az újpestieket erősítő Bartos Ferencet, szintén kettő Czirók Mártont „találta meg”, akik így az évad legtöbb elkapott hatpontosát – tízet-tízet – szerezték.

A Bulldogs becsületére legyen mondva, az alapszakasz legjobb támadójának megválasztott Tóth Gábor irányításával kapaszkodott ellenfele után, de valós esélye nem volt a győzelemre. A Wolves Szakács Kristóf második labdaszerzésével lezárta az összecsapást, s nyolcadik HFL-győzelme mellett a kilencedik magyar bajnoki címét szerezte meg.

AMERIKAI FUTBALL
XVII. HUNGARIAN BOWL, KINCSEM PARK
Budapest Wolves–Újpest Bulldogs
49–28 (7–7, 14–0, 14–14, 14–7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik