NBA: megkapta büntetését az élő adásban fegyverrel hadonászó sztár

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.16. 18:52
null
Ja Morant eltiltás miatt az alapszakasz több mint negyedét kihagyja majd (Fotó: Getty Images)
Megszületett az ítélet Ja Morant ügyében. Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Memphis Grizzlies irányítója néhány hónap leforgása alatt két alkalommal is Instagramon zajló élő közvetítésben hadonászott egy fegyvernek látszó tárggyal. Morantet először nyolc mérkőzésre tiltották el, ám a liga bejelentése szerint most 25 meccsre szóló eltiltást kapott.

 

Morant még március elején, saját Instagram-oldalán egy élő bejelentkezés során mutatta meg fegyverét, amelyet egy szórakozóhelyre is magával vitt, emiatt a Grizzlies két mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta, majd a liga már nyolcra.

Az irányító láthatóan nem tanult a hibájából, s május közepén egy barátja élő videójában néhány képkocka erejéig ismét egy fegyverrel a kezében hadonászott.

A liga kivizsgálta a nagy visszhangot kiváltó esetet, de Morant büntetését csak az NBA döntőjének végeztével hozta nyilvánosságra, melynek értelmében a játékos 25 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amit a következő idény elején tölt le, s nem léphet pályára a felkészülési időszakban sem.

Morant a következő idényben 33.5 millió dollárt keresne, de a felfüggesztés miatt meccsenként 300 ezer dollárt, azaz összességében 7.5 millió dollárt bukik.

„Volt időm elgondolkodni és ráébredni, mennyi fájdalmat okoztam. Szeretnék bocsánatot kérni az NBA-től, a Grizzliestől, a csapattársaimtól és Memphis városától. A holtszezont és az eltiltásom alatti időszakot azzal töltöm, hogy a saját mentális egészségemen és döntéshozatalomon dolgozzak. Edzeni fogok, hogy készen álljak a pályára lépésre. Remélem, megkapom a lehetőséget, hogy bebizonyítsam, jobb ember vagyok, mint amit eddig mutattam” – írta közleményében Ja Morant.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik