NBA: arcába mászva hergelte LeBron Jamest, leöregezte, és várja a folytatást – videó

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 13:12
null
LeBron James és Dillon Brooks a csütörtök hajnali mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Dillon Brooks, a Memphis Grizzlies kosárlabdázója újságírói kérdésre megvilágította a hátterét a LeBron Jamesszel folytatott huzakodásának. Az eset magyar idő szerint csütörtök hajnalban történt, amikor a Grizzlies 103–93-ra legyőzte a Los Angeles Lakerst, és 1–1-re alakította a két csapat párharcának összesített állását az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában.

 

Dillon Brooks szerint olaj volt a tűzre, amikor LeBron James odaszólt neki: ostobaság volt összeszednie a negyedik személyi hibát, amely miatt egy időre le kellett ülnie a cserepadra a harmadik negyed elején.

„Mondtam neki, hogy Te meg képtelen vagy párharcot nyerni ellenem. Vissza lehet nézni a meccset, igazából egyszer sem győzött le addig a pillanatig. És amikor lecserélték, hullafáradt volt, szóval elvégeztem a munkámat” – mondta Dillon Brooks, aki az első összeszólalkozást követően volt, hogy James „arcában” ünnepelt, láthatóan próbálta hergelni a Lakers klasszisát.

KÉT FELKAPOTT JELENET A NEVEZETES PÁRHARCBÓL



„Nem foglalkozom vele. Öreg… Készültem arra, hogy beszól, de igazából a negyedik, ötödik mérkőzésre vártam. Már most kikívánkozott belőle, kár, hogy nem tette meg előbb. Viszont én meg szeretem ráncigálni az oroszlán bajszát. Senkit sem fogok tisztelni egészen addig, ameddig nem dob rólam negyven pontot” – folytatta Brooks.

A kanadai kosaras kifejtette, James szerinte is „legenda”, de ellenfélként csak egy másik kosárlabdázót lát benne.

„Már nincs azon a szinten, mint amikor a Clevelanddel, a Miamival bajnok lett. Bárcsak alkalmam lenne azzal a Jamesszel harcolni, nagyobb kihívás lenne, de hát csak azzal játszhatok, aki most szembejön. Nem teszek mást, mint küzdök vele és kínzom akár hét mérkőzésen át, s kíváncsian várom, bevállalja-e a párharcokat vagy kimegy az oldalvonalhoz, és onnan veszi célba a gyűrűt.”

NÉHÁNY NAPJA, AZ ELSŐ MECCSEN EGY SZELÍDEBB JAMES–BROOKS „CSATA” ZAJLOTT, A LAKERS CSILLAGA BELEFÜLELT A GRIZZLIES-ELIGAZÍTÁSBA


James 28.9 pontot, 8.3 lepattanót és 6.8 asszisztot átlagolt ebben az alapszakaszban, a Grizzlies elleni csütörtök hajnali playoffmeccsen 28 pontig és 12 lepattanóig jutott – Brooks 12 pontjával és egy lepattanójával szemben –, és nem lepődnénk meg, ha a vasárnap hajnalban folytatódó párharc során összejönne az a bizonyos tiszteletet parancsoló negyvenes.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik