WNBA: az elődöntőben megsérült a Sopron 34 éves légiósa

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.10.07. 09:31
null
Briann January megsérült Amerikában (Fotó: Földi Imre)
Megsérült a Sopronban légióskodó Briann January, akinek csapata, a Connecticut Sun kiesett az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság (WNBA) elődöntőjében.

A rájátszásban az első helyen kiemelt Sun szerdán 79–69-re kikapott a Chicago Sky vendégeként az elődöntő negyedik mérkőzésén, ezzel a korábbi magyar válogatott Courtney Vandersloot és Quigley Allie vezette chicagóiak 3–1-es összesítéssel bejutottak a fináléba – 2014 óta először. A találkozón bokaproblémák miatt nem léphetett pályára a 34 éves January: az ősztől tavaszig a magyar bajnok Sopron Basketet erősítő irányító bemelegített, de a meccset ki kellett hagynia.

A WNBA-elődöntő másik ágán a Las Vegas Aces 93–76-ra nyert a Phoenix Mercury csarnokában, ezzel 2–2-re kiegyenlített. A hazaiaknál a szintén Sopronba szerződött Sheylani Peddy 13 pontot dobott.

A liga közzétette az idény legjobb újoncainak a csapatát, az ötösben helyet kapott Aarion Shawnae McDonald (Atlanta Dream) is, aki jelenleg már az UNI Győr Mély-Út együttesében szerepel.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik