Nagy Jazz-győzelem Houstonban, elúszott a Rockets pályaelőnye

Vágólapra másolva!
2018.05.03. 08:48
null
Joe Ingles remek napot fogott ki (Fotó: NBC Sports)
Nagyszerű dobóteljesítménnyel, több kiváló egyéni produkcióval, Ricky Rubio nélkül tudott nyerni a Utah Houstonban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, így némi meglepetésre elvette az első kiemelt pályaelőnyét.

 

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Houston Rockets–Utah Jazz 108–116

Óriási győzelem. Láthatóan elég volt a néhány nap szünet az első meccs után a Jazz számára, sokkal agresszívebb, lendületesebb játékot mutattak be a vendégek, főleg ami a támadást illeti: Donovan Mitchell irányított, tökéletesen bontották a kettő-kettőket, ültek a tripláik, minden működött. Rudy Gobert sorra hozta a zsákolásokat, Joe Ingles a kinti dobásokat és a kispadról is érkeztek extra teljesítmények, így 19 ponttal vezettek már az első félidőben, gyakorlatilag lejátszották ellenfelüket. Ez a forma azonban nem tartott ki a végéig, a Rockets egy nagy futással visszajött és a harmadik negyedben már a vezetést is át tudta venni, sőt még nyolc perccel a meccs vége előtt is előrébb járt, ám ekkor ismét rákapcsolt a Utah: a kétpontos hátrányból egy 16–2-es etappal fordított Quin Snyder legénysége és erre már nem érkezett válasz. A vendégek nagyon feljavult támadójátékát alapvetően az újonc Mitchell (17 pont, 6/21 mezőnyből, 11 gólpassz) próbálta működtetni, de Ingles karriercsúcsa (27 pont, 7/9 tripla) is nagyon kellett, ahogy Gobert (15 pont, 14 lepattanó, 3 blokk) extrája és a kispadról 32 ponttal beszálló Crowder-Burks páros remeklése is – összességében 50% felett dobtak mezőnyből, bevertek 15/32 triplát és nagyon sok lábon álltak, így komoly meglepetést okozva, Ricky Rubio nélkül is el tudták venni az alapszakaszgyőztes pályaelőnyét.

Figyelmeztetés. Sem elöl, sem hátul nem játszott jól a Rockets, támadásban borzasztó pontatlan volt a társaság (40% mezőnyből, 27% tripla), ami csak a kisebbik baj lett volna, de a playoffban többször látott kiváló védekezés is eltűnt, ezt pedig összességében nem bírták el. Pedig James Hardennel (32 pont, 6 lepattanó, 11 gólpassz) most sem nagyon tudott mit kezdeni a Jazz, Chris Paulnak (23 pont, 3 labdaszerzés) is voltak remek pillanatai, Clint Capela (21 pont, 11 lepattanó, 2 blokk) is hozta a szokásost és ez elég is lehetett volna, ha hátul nem ilyen „előzékenyek” – egyszer még vissza tudtak jönni a nagy hátrányból, de a záró etapban pont a legrosszabbkor csúsztak szét megint. Ez figyelmeztetés lehet a számukra, hogy nem engedhetnek ki, mert ezen a szinten ezt már könyörtelenül megbünteti az ellenfél, főleg ha olyan jól játszik, mint a Jazz – a pályaelőny elveszett, most két mérkőzése van arra a D'Antoni-legénységnek, hogy visszaszerezze.

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Houston Rockets–Utah Jazz 108–116 (28–36, 27–28, 30–22, 23–30)
A Rockets legjobb dobói:
Harden 32/6, Paul 23/6, Capela 21
A Jazz legjobb dobói: Ingles 27/21, Mitchell 17/6, Burks 17
A párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik