UFC: beugróként a veretlen ellen? „Így születnek a legendák”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.07. 09:54
null
Max Holloway nagy tettet hajtana végre a győzelmével
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a beugró Max Holloway a veretlen Habib Nurmagomedovval küzd meg a könnyűsúlyú címért. Ha nyerne az amerikai, akkor Conor McGregor után ő lehetne a következő UFC-bajnok, aki két övet birtokolna egyszerre.

 

„Így születnek a legendák” – hangzott el a UFC pehelysúlyú bajnoka, Max Holloway (19–3) szájából, amikor arról kérdezték, miért vállalta el beugróként a szervezet veretlen és rettegett csecsen harcosa elleni címmérkőzést az „eggyel feljebbi” könnyűsúlyban, mindössze hat nappal a gála előtt.

Na de ne rohanjunk ennyire előre!

Létezik egy Conor McGregor nevű úriember, akit nemrég még bokszringben láttunk haknizni 100 millió dollárért Floyd Mayweather ellen, és aki a szóban forgó 155 fontos súlycsoportnak a bajnoka. Az egyetlen bibi, hogy több mint ötszáz napja nem védte meg a címét. A bajnoki öv így nem cserélt gazdát, mégis bőven akadt mozgolódás az egyik legzsúfoltabb kategóriában. Amikor az aktuális bajnok sérült vagy épp hosszabb ideig „nem ér rá”, elveszik az övét, vagy „interim” bajnoki címért küzdenek, akik alapból címért mehetnének. Így volt ez Tony Fergusonnal (23–3), aki kilenc meccses győzelmi sorozata után, tavaly októberben, a UFC216-on, a harmadik menetben háromszög-fojtással legyőzte Kevin Lee-t, így megszerezte a „köztes” bajnoki címet. McGregor továbbra is inkább csak Instagramon aktív, így kettőjük közötti mérkőzés nem opció.

Mindeközben az MMA világának leghosszabb ideje veretlen figurája, az erős birkózó alapokkal felvértezett Habib Nurmagomedov (25–0) számos sérüléssel és nehézkes fogyásokkal a háta mögött, de két meggyőző győzelem után bejelentkezett a vb-címért: január közepén Dana White, a UFC elnöke bejelentette, hogy Ferguson Nurmagomedovval fog megküzdeni McGregor övéért. A UFC-rajongók régóta várták ezt az összecsapást, amely egy gubanc miatt folyton elmaradt.

Most már majdnem biztosra vehettük, hogy végre összejön a stílusok csatája – de nem, most sem! Ferguson ugyanis hat nappal a mérkőzés előtt térdszalagsérülést szenvedett, úgyhogy Max Holloway ugrott be a helyére, ő érkezik szombaton Brooklynba, ahol Nurmagomedovval mérkőzik a könnyűsúlyú címért. Nem sok esélyt adnak neki, pedig McGregor után ő lehetne a következő UFC-bajnok, aki két övet birtokolna egyszerre. Az év egyik legjobban várt gáláján a főmérkőzés előtt tartják a női szalmasúly címmérkőzését is, amelyen a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetésének a visszavágója következik, a kategória korábbi legdominánsabb harcosa, a lengyel Joanna Jedrzejczyk (14–1) próbál visszavágni az amerikai Rose Namajunasnak (8–3) a csúnya KO-ért.

UFC
vasárnap, 4.00:
Max Holloway–Habib Nurmagomedov (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik