NHL: kapusgól a Detroit ellen, „hibátlan” maradt a Sharks

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.20. 08:41
null
Mike Smith lett az NHL történetének 11. kapusa, aki betalált az ellenfél ketrecébe (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) 18. játéknapján még a kapus is betalált a Detroit Red Wings ellen, a Pittsburgh és a Colorado is megszerezte szezonbeli hetedik sikerét, ahogy a rendes játékidőben továbbra is veretlen San Jose Sharks.


Glendale-ben a Detroit Red Wings hamar kétgólos előnyre tett szert Dacjuk és Bertuzzi találatával, és egészen a 2. harmad végéig őrizte is ezt. Ekkor Vermette szépített, majd a záró felvonásban Ribeiro duplájával és Hanzal góljával már 4–2-re ment a Phoenix Coyotes, a vendégeken pedig a kapus levitele sem segített, sőt, a hazaiak kapusa, Mike Smith egy tizedmásodperccel (!) a vége előtt egészpályás találatot szerzett, beállítva ezzel az 5–2-es végeredményt.

Smith lett a 11. kapus az NHL történetében, aki betalált az ellenfél kapujába, legutóbb ez idén márciusban a rekorder Martin Brodeurnek sikerült, a New Jersey játékosa pályafutása során háromszor is eredményes volt, mellette még Ron Hextallnak sikerült ez egynél többször (2).

A liga egyetlen rendes játékidőben még veretlen csapata, a San Jose Sharks a két gólig és asszisztig jutó Joe Pavelski vezérletével 6–3-re legyőzte a Calgary Flamest, így 7–0–1-re módosította mérlegét.
A bajnoki címvédő Chicago Blackhawks hazai pályán 3–1-re legyőzte a 6–2-es győzelem–vereség-mutatóval érkező Toronto Maple Leafs együttesét, a Stanley-kupa döntőjében alulmaradó Boston Bruins pedig 5–0-ra diadalmaskodott a Tampa Bay otthonában.

A Keleti konferencia élén álló Pittsburgh Penguins szétlövés után 4–3-ra legyőzte a Vancouver Canucksot, így szezonbeli hetedik sikerét aratta, csakúgy, mint a Buffalo Sabrest idegenben két vállra fektető Colorado Avalanche.

NHL
ALAPSZAKASZ, 18. JÁTÉKNAP

Pittsburgh Penguins–Vancouver Canucks 4–3 – szétlövéssel
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 1–3
Buffalo Sabres–Colorado Avalanche 2–4
Chicago Blackhawks–Toronto Maple Leafs 3–1
Florida Panthers–Minnesota Wild 2–1 – szétlövéssel
Montreal Canadiens–Nashville Predators 1–2
New Jersey Devils–New York Rangers 4–0
New York Islanders–Carolina Hurricanes 3–4
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 0–5
Washington Capitals–Columbus Blue Jackets 4–1
Phoenix Coyotes–Detroit Red Wings 5–2
San Jose Sharks–Calgary Flames 6–3
Los Angeles Kings–Dallas Stars 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik