Legendából áruló – Brett Favre segítette a Detroitot volt klubja ellen?

Vágólapra másolva!
2008.10.24. 16:56
Brett Favre az NFL igazi legendája. Brett Favre a Green Bay Packers legendája. Az első állításhoz nem férhet kétség, de ha igazak az irányítót ért vádak (miszerint segített a Detroitnak felkészülni volt csapata ellen), akkor jó úton halad afelé, hogy a Packers szurkolói kevésbé jó szívvel emlékezzenek vissza „Brett apóra”.
Brett Favre tagadja a vádakat, ő csak a Jets sikeréért dolgozik
Fotó: Action Images
Brett Favre tagadja a vádakat, ő csak a Jets sikeréért dolgozik
Brett Favre tagadja a vádakat, ő csak a Jets sikeréért dolgozik
Fotó: Action Images
Brett Favre tagadja a vádakat, ő csak a Jets sikeréért dolgozik
Egy hosszú házasság nem érhet véget viták nélkül. Sokan azt hitték, hogy a Green Bay Packers és Brett Favre kapcsolata egy életre szól. Az amerikai futball történetének egyik legnagyszerűbb irányítója 16 évig vezette a „sajtfejűek” támadóegységét, de hosszas huzavona után az idei szezont már New Yorkban, a Jets együttesében kezdte.

Az külön történet, hogy Favre hogyan kötött ki a Rakétáknál. Dióhéjban összefoglalva: a Packers legendás négyese bejelentette visszavonulását, majd rájött, hogy ő bizony mégis játszani akar. Időközben azonban a Green Bay továbblépett, és Aaron Rodgers lett a kezdő irányító.

Lényeg a lényeg: Brett Favre a New York Jetshez került. Rövid ideig úgy tűnt, mindenki jól járt: Favre újra játszhatott, a Jets egy klasszis játékossal gazdagodott, a Packers-szurkolók pedig elfogadták a fiatal Rodgerst.

A napokban azonban érdekes és a Green Bay szurkolóit megrázó hír látott napvilágot: Brett Favre állítólag a Detroit Lionsnak adott információkat arról, hogyan készüljenek egykori klubja, a Packers ellen.

Az amerikai sportlapok arról cikkeztek, hogy az irányító így áll bosszút egykori klubján, amiért lemondtak róla, de az érintett cáfolta a vádakat.

„Sem a Packers játékhívásait, sem mást nem árultam el Matt Millennek” – mondta Favre sajtótájékoztató keretében. Az irányító ugyanakkor nem tagadta, hogy valóban beszélt a Lions exelnökével.

„Matt azért hívott fel, hogy elhívjon vadászni. Személyes dolgokról beszélgettünk, a futball csak általánosságban került szóba. Tisztázzuk a dolgot, nem én kerestem őt, hanem ő hívott fel engem, csakúgy, mint Tony Romo.” (A Dallas Cowboys irányítója azért jelentkezett Favre-nál, hogy tanácsokat kérjen a nagy öregtől, hogyan lehet sérüléssel játszani.)

„Egyébként is lassan egy éve nem láttam a Packers playbookját (a csapat játszotta variációk– a szerk.). Így a Detroit többre ment azzal, hogy videón megnézte a Green Bay korábbi meccseinek felvételét.”

Tony Kornheiser amerikai szakkommentátor egyetért a korábbi Packers-kedvenccel. „Mit mondott volna a Lionsnak? Már nem ő az irányító, a csapat játéka Rodgersre épül.”

„Higgyék el nekem, eléggé lefoglal az, hogy a Jetset sikerre vezessem, nincsen időm arra, hogy a Packers vereségén munkálkodjak. Nem akarok ebből a dologból nagyobb ügyet csinálni, mint amekkora valójában” – zárta mondandóját az egyszeres Super Bowl-győztes játékos.

Könnyen lehet, hogy csupán az amerikai sajtó csinált bolhából elefántot, de ha Favre valóban segített a Lionsnak, akkor saját legendáját tette tönkre. De hát egy hosszú házasság nem érhet véget viták nélkül.

A tények ugyanakkor Favre-t igazolják: a Detroit Lions az NFL második játékhetén simán, 48–25-re kapott ki az Aaron Rodgers vezette Green Bay Packerstől.

A LEGNAGYOBBAK IS BOTLANAK NÉHA

Az NFL 2007-es szezonjában a New England Patriots vezetőedzőjét, Bill Belichicket büntették 500 000 dollárra, mivel a Hazafiak videóra vették az aktuális ellenfél, a New York Jets játékhívásait és így készültek fel ellenük. Ebben az esetben a vádak beigazolódtak, és a franchise 250 000 dolláros büntetést kapott, valamint elvesztette első körös draftjogát is.

Lehet, hogy ezek az idők már elmúltak Green Bayben
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, hogy ezek az idők már elmúltak Green Bayben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik