Megpróbál az utolsó szalmaszálba belekapaszkodni a New Orleans

Vágólapra másolva!
2007.12.11. 16:39
Magabiztos, húszpontos győzelmet aratott az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 14. fordulójának hétfő esti rangadóján (Monday Night Football) a New Orleans az Atlanta ellen. Drew Brees, a Saints irányítója három touchdown-passzal járult hozzá csapata 34-14-es győzelméhez.
Marques Colston (fehérben) remekül játszott az Atlanta ellen
Reuters
Marques Colston (fehérben) remekül játszott az Atlanta ellen
Marques Colston (fehérben) remekül játszott az Atlanta ellen
Reuters
Marques Colston (fehérben) remekül játszott az Atlanta ellen

Két csalódott csapat találkozott Atlantában, ahol a hazaiak ellenfele a New Orleans volt. A szezon előtt az NFL vezetői valószínűleg azért jelölték a mérkőzést a 14. forduló hétfő esti rangadójának, mert előzetesen úgy gondolták, ez a találkozó fog dönteni a rájátszást érő pozíciókról. Nos, tévedtek...

Persze nem sok szakértő szavazott volna a tavaly egész Amerika szeretetétől átitatott meglepetéscsapat betlijére, a Saints a szezon elején mégis elintézte, hogy ne legyen esélye (illetve csak minimális) a playoffba jutásra. Az Atlantát pedig Michael Vick csinálta ki. A Falcons irányítójáról a szezon előtt derült ki, hogy több kutya vérengző öldöklésében és a rá történő fogadásokban leli örömét.

Vick pont a hétfői "rangadó" árnyékában állt bíróság elé. Végül a QB majd' két év börtönbüntetést, csapata a Falcons pedig 34-14-es verést kapott.

Az előző mérkőzésen, a Tampa Bay ellen hibát hibára halmozó Reggie Bush csak a pálya széléről követte az eseményeket - Drew Brees viszont a pályán volt. A nagyra értékelt, ám a szezonban felemás teljesítményt nyújtó irányító a találkozón 3 touchdown-paszt adott, 328 yardot passzolt, 41 átadásából 28 volt sikeres, interceptiont nem dobott. Ez a teljesítmény önmagáért beszél, a Saints szurkolói csak azért szomorkodhatnak, hogy kedvencük nem tudta az egész idényben hozni ezeket a kiváló statisztikákat.

Persze amikor egy QB szenzációsan játszik, akkor nagy valószínűséggel az elkapók is remek meccset zárnak. Marques Colstonnak és David Pattennek is kilenc-kilenc sikeres elkapása volt. Előbbi 92 yardot és 2 touchdownt, míg utóbbi 122 yardot, de "csak" 1 TD-t hozott össze.

A találkozó egyébként a harmadik negyed közepén dőlt el végérvényesen, amikor a New Orleans védelme nem csak hogy megállította az Atlanta támadását, hanem Roman Harper révén még egy interception utáni TD-t is elért. A Saints safetyje 31 yardot futottt vissza Chris Redman (23/40) 298 yard, 2 TD, 1 INT) rossz passzát követően. Ezzel az akcióval a New Orleans már 31-7-re vezetett...

A Saints a mérkőzés után 6-7-el áll az NFC Déli csoportjában, és most sajnálhatja csak igazán, hogy a Tampa Bay elleni mérkőzésen az utolsó pillanatokban kiengedte kezéből a győzelmet. Jelen pillanatban ugyanis hiába kapott ki a Bucks a hétvégén (28-14 a Houston Texans ellen), 8-5-s mutatójával vezeti a kvartettet, és csak egy győzelemre áll a biztos wild card-részvételtől. A Saints pedig már csak a csodában bízhat.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

14. FORDULÓ:
Atlanta Falcons-New Orleans Saints 14-34
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik