Tom Brady extraklasszis játékára nem volt ellenszer Dallasban

Vágólapra másolva!
2007.10.15. 11:36
Remek mérkőzésen a New England őrizte meg veretlenségét az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL). A Patriots a Dallashoz látogatott, és 48-27-es győzelmet aratott. A találkozón a harmadik negyed közepén még vezetett a Cowboys, ám Tom Brady vezetésével megfordította az állást a 2005-ös szezon bajnoka. A Pats irányítója karriercsúcsot jelentő 5 touchdown-passzt adott, s sorozatban hatodik meccsén jegyzett legalább 3 TD-átadást.
A kérdés: ki állítja meg Bradyt és a New Englandet?
Reuters
A kérdés: ki állítja meg Bradyt és a New Englandet?
A kérdés: ki állítja meg Bradyt és a New Englandet?
Reuters
A kérdés: ki állítja meg Bradyt és a New Englandet?

Hétfő este majdnem elveszítette veretlenségét a Dallas a Buffalo elleni rangadón, ám a szerencse Tony Romóék mellé állt. Ezúttal sokkal jobban játszott a Cowboys, mégis vereség lett a vége, a 6. fordulóban ugyanis a liga egyik, ha nem a legjobb csapata, a New England volt az ellenfél.

A harmadik negyed elején Patrick Crayton touchdownjával átvette a vezetést az otthon játszó Cowboys. Az eredményjelzőn 24-21 volt, ekkor kevesen gondolták, hogy a hátralévő időben a New England annyi pontot szerez, mint a Dallas az egész mérkőzésen. Pedig ez történt...

Az i-re a pontot Kyle Eckel tette föl, aki bő három perccel a találkozó vége előtt kialakította a 48-27-es végeredményt.

És, hogy ki jelentette a különbséget a két csapat között? Természetesen Tom Brady. A háromszoros Super Bowl-győztes irányító fantasztikus rekordot ért el. Az NFL történetében nem volt eddig olyan QB, aki a szezon első hat mérkőzésének mindegyikén legalább három touchdownt passzolt volna - egészen mostanáig. Brady a Dallas ellen öt TD-átadást jegyzett, így ebben a kategóriában is beírta nevét a "rekordok könyvébe". (zárójelben jegyezzük meg Bradynek már az első félidőben megvolt a három hatpontos átadása)

A Pats QB-je - aki a meccsen 46 kísérletéből 31-et sikeresen célba juttatott, s emellett, illetve ezzel együtt 388 yardot passzolt - nem mellékesen még soha nem adott egy mérkőzésen öt touchdown-passzt.

A másik oldal sem játszott rosszul: Tony Romo például 18/29-et dobott, két TD-passzt adott, egy interceptiont dobott. Nem nevezhető kiemelkedő teljesítménynek, de azért rossznak sem, az ellenfél azonban sokkal jobb volt.

A mérkőzés után a New England maradt veretlen. A Patsen kívül a szabad hétvégés címvédő, az Indianapolis Colts az egyetlen olyan csapat, amely még nem talált legyőzőre a 2007-es szezonban.

A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Megszerezte első győzelmét a New Orleans. Az előző idényben egész Amerika szimpátiáját kivívó Saints a bajnokságot jól kezdő, ám azóta visszaeső Seattle csapatához látogatott. A Seahawks hiába szerzett több yardot (425-367) ellenfelénél, a Saints viszonylag simán, 28-17-re nyert.

Drew Brees végre hozta a tőle elvárhatót: 25/36-os mutatója mellett 246 yardot passzolt és adott két touchdown-passzt is.

Matt Hasselbeck 43 passzából 26 volt sikeres, ezekből 2 TD született. Emellett 1 interception rontja le a Seahawks irányítójának statisztikáját.

A Saints egy utolsó rohamot indított annak érdekében, hogy megmentse szezonját, ám 1/4-es mutatójával már nem sok esélye van a rájátszásba jutásra. Ez, mármint a playoff, minimális elvárás a másik oldalon. A Seahawksnak azonban össze kell kapnia magát, mert 3/3-as mérlege csak a középszintű csapatok közé sorolja a 2005-ös szezon nagydöntősét.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

6. FORDULÓ:
Baltimore Ravens-St. Louis Rams 22-3
Chicago Bears-Minnesota Vikings 31-34
Cleveland Browns-Miami Dolphins 41-31
Green Bay Packers-Washington Redskins 17-14
Jacksonville Jaguars-Houston Texans 37-17
Kansas City Chiefs-Cincinnati Bengals 27-20
New York Jets-Philladelphia Eagles 9-16
Tampa Bay Buccaneers-Tennessee Titans 13-10
Arizona Cardinals-Carolina Panthers 10-25
Dallas Cowboys-New England Patriots 27-48
San Diego Chargers-Oakland Raiders 28-14
Seattle Seahawks-New Orleans Saints 17-28
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik