Rekordvereség: tíz perc alatt négy célt vitt a Springboks a világbajnoknak

Velkovics VilmosVelkovics Vilmos
Vágólapra másolva!
2007.05.27. 21:05
Anglia rendkívül rossz előjelek közepett utazott dél-afrikai túrájára. A legjobbjaik közül 30 játékos hiányzott! Legtöbben a Heineken-kupa döntőjében voltak érdekeltek és emiatt nem utazhattak. Ezért nélkülözték például a teljes tolongásukat.
Mike Brownt első válogatott meccsén ápolni kellett ez után a fogás után
Mike Brownt első válogatott meccsén ápolni kellett ez után a fogás után
Mike Brownt első válogatott meccsén ápolni kellett ez után a fogás után
Mike Brownt első válogatott meccsén ápolni kellett ez után a fogás után

Sok a sérült és kegyelemdöfésként a meccs előtt megbetegedett David Strettle, Andy Farrell és Peter Richards is. A szakvezetés a meccs előtt érthetően igyekezett a pozitívumokról beszélni, főleg arról, hogy legalább van lehetőség kipróbálni a fiatalokat. Ez persze három hónappal a vb kezdete előtt nem a legjobb hír.

Tizenhat perc elteltével az állás még csak 6-0 volt. Ám ekkor a házigazdák kiengedték a kéziféket: célt vitt Ashwin Willemse, majd egy nagy futással Bryan Habana és Jean de Villiers is. A félidőben már 30-3 volt az állás.

A második félidőben a csereként beállt James Simpson-Daniel szépített, ám a hazai győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. A végére pedig az angol együttes ereje is elfogyott: Az utolsó tíz percben négyszer vitték be a Dél-afrikaiak a labdát a célterületre.

Az edző Brian Ashton védte a mundér becsületét: szerinte csapatának játszania kell a vb előtt bármi áron, és úgy vélte, hogy egy 30 játékost nélkülöző, tulajdonképpeni 'B' válogatott vereségéből messzemenő következtetéseket levonni nem lehet. Pozitívum, hogy hosszú kihagyás után a meccsen pályára lépett Jonny Wilkinson, a sérülésektől gyötört rúgójátékos. Neki köszönhetik az első három pontot is: a büntetőt 60 méterről rúgta be.

Anglia eddigi legnagyobb vereségét 1984-ben szenvedte el a Springbokstól, akkor 35-9 volt az eredmény Johannesburgban.

Szoros edzőmeccset játszott viszont Argentina és Írország. Az írek először győzhettek volna Buenos Airesben, csakhogy a Leinster és egybe az argentin válogatott erőssége Felipe Contepomi az utolsó percben berúgott büntetővel győzelmet arattak.

Wales Ausztráliában túrázik. A Sárkányok 1969 óta nem győztek a Wallabik ellen hazai pályán. Most pedig nekik állt a zászló. A kezdés után 17-0-ra is vezettek, mígnem az utolsó percben egy figurából kaptak célt – így nem sikerült a bravúr.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK:
Dél-Afrika - Anglia 58-10
Argentina - Írország 22-20
AusztrálIA - Wales 29-23
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik