A WASPS lett Európa legjobbja, a Tigrisek árnyékai voltak önmaguknak

Velkovics VilmosVelkovics Vilmos
Vágólapra másolva!
2007.05.21. 10:01
A WASPS nagy meglepetésre fölényes győzelmet aratott az EDF Energy-kupa és az idei angol bajnok felett. 81.000 néző szeme láttára lehengerelték a Leicester együttesét. Ez azt jelenti, hogy a Tigriseknek nem sikerült történelmet írniuk: az EDF Energy-kupa és az angol bajnoki cím után a legrangosabb európai trófeát, a sportági BL-nek számító sorozatot nem tudták megnyerni.
A két együttes három hete játszott utoljára egymással. Akkor a Leicester sokkal erősebbnek bizonyult. Csakhogy azóta ők lejátszottak egy angol bajnoki döntőt, a londoniak pedig készülődtek.A WASPS játékterve érdekes módon arra épült, hogy a Leicestert éppen a legerősebb csapatrészben, a tolongásban verik meg.A kezdőrúgás utána Darazsak valósággal rávetették magukat ellenfelükre. Kérlelhetetlen keménységgel léptek fel, tisztán érezhető volt: fájdalmat akartak okozni ellenfelüknek, hogy ne tudjanak játszani. A londoniak minden csomagot és nyitott tolongást uraltak, mélyfogásaik pedig rendkívül vadak voltak.
Tom French (fejvédőben) meglepően keményen játszott második felnőtt meccsén
Tom French (fejvédőben) meglepően keményen játszott második felnőtt meccsén
Tom French (fejvédőben) meglepően keményen játszott második felnőtt meccsén
Tom French (fejvédőben) meglepően keményen játszott második felnőtt meccsén
A Leicestert meglepte, hogy ugyanazt a taktikát használják ellene, mint amit ő használt egy héttel korábban a Gloucester ellen. Játékuk védekező volt, szinte nem támadtak és hibát hibára halmoztak.

Az első célt a kilencedik percben kapták egy bedobásból Reddan volt eredményes. A feszültség egy pofozkodásban nyilvánult meg, amiben a két csapat négy válogatott játékosa vett részt. A félidőben 13-9-cel fordultak a csapatok.

A második játékrészben a Tigrisek játéka összeszedettebb volt, ám a WASPS őrizte mezőfölényét. Sikeresen blokkolták a Leicester nagy ászát, a szamoai óriást, Alesana Tuilagit és a másik veszélyes szélsőt a fiji Seru Rabenit.

Önbizalmuk akkora volt, hogy az ötvenedik percben lecserélték a csapatkapitányt, a tolongás motorját, Lawrence Dallagliot is! Helyére James Haskell érkezett. A tolongás-játékos a vége előtt tíz perccel egy hatvan méteres sprintet is levágott, és csaknem célt szerzett.

A második célt a sarkazó Raphael Ibanez szerezte
A második célt a sarkazó Raphael Ibanez szerezte
„Mindenki arról beszélt, hogy a Leicester játékosai milyen jók, erősek. Micsoda formában vannak és milyen sikeres szezon áll mögöttük - mondta a WASPS kapitánya Lawrence Dallaglio a mérkőzés után, majd hozzátette. - Csakhogy minket inspirált az esélytelenség. Tudtuk, hogy ha sikerül nyomás alá helyeznünk a Tigriseket, ami csak keveseknek sikerül, és úgy védekezünk, ahogy tudunk, akkor kemény meccs lesz. Ma minden játékos fantasztikusan teljesített. Mi is, az ellenfél is! Büszkék vagyunk hogy a legrangosabb meccsen megvertük őket!"

„A triplázás hatalmas fegyvertény lett volna - nyilatkozta a Leciester edzője, Pat Howard -, csakhogy lélekben feladtuk, ezért magunknak köszönhetjük a vereséget. Ennek ellenére roppant büszke vagyok a csapatomra!"

A győzelem azt jelenti, hogy a WASPS a legutóbbi hat alkalommal, amikor döntőben lépett pályára Twickenhamben mindig nyert.

RÖGBI HEINEKEN-KUPA:

DÖNTŐ:
London WASPS - Leicester Tigers 25-9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik