Vízilabda: új csapat épül Szolnokon – öt helyen változott a címvédő kerete

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 09:46
null
Kifejezetten ígéretes igazolásnak tűnik a holland válogatott center, Bilal Gbadamassi (Fotó: szolnok.hu)
Három légiósát is kicserélte a bajnok Szolnoki Dózsa, amelynek Nagy Viktor visszavonulásával is meg kell küzdenie.

 

Nagy Viktor visszavonulásával lényegében teljes mértékben ismertté vált a bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa kerete a következő idényre. A csapat az Eurokupában is címvédő, de ott nagyon nem akar címet védeni, inkább a Bajnokok Ligája-főtáblán szerepelne egy év kihagyás után...

Kezdjük rögtön a kapusokkal, Nagy Viktor szögre akasztott egyes számú sapkáját Gárdonyi András húzza fel, aki maga is gondolkodott a visszavonuláson, de a Ferencvárosnál töltött, trófeákban gazdag évek után visszatért korábbi csapatához. A zöld-fehéreknél Vogel Soma edzője, mentora és váltótársa volt egy személyben, Szolnokon Bányai Márk mellett vár rá hasonló szerep.

A Dózsának három balkezese volt az elmúlt idényben, a következőben azonban „csak” kettő lesz, Dőry Farkas ugyanis Görögország felé vette az irányt. Ő az egyetlen magyar távozó, helyette a KSI ígéretes fiatal játékosa, Pető Attila veheti fel a szolnokiak fekete köntösét.

Ugyanakkor a Dózsa mindhárom légiósát lecserélte, de nem azért, mert ne tartott volna igényt a Radomir Drasovics, Filip Filipovics, Dusko Pijetlovics szerb kemény magra. Filipovics világklasszis, ő a napfényes Görögországban folytatja; miután a fél világ sorban állt az aláírásáért, az Olympia­kosz ajánlatát fogadta el. Drasovics és Pijetlovics hazatért Szerbiába, és az Alekszandar Sapics nevével fémjelzett Novi Beogradban játszik tovább.

Ilyen szintű légiósokat nemhogy nehéz, egyenesen lehetetlen találni, így aztán a Szolnok még nem befutott, fiatalabb külföldi pólósokat igazolt, akiktől Zsivko Gocics vezetőedző nagyon helyesen nem azt várja, hogy egy az egyben pótolják a távozókat.

Centerposztra érkezett a holland válogatott Bilal Gbadamassi (23), aki kifejezetten ígéretesnek tűnik, és nem csupán csaknem kétméteres magassága miatt. A togói apától és holland anyától született pólós megfordult már a Partizanban, de a pandémia miatt legutóbb otthon játszott. Mellette két horvát légiósa lesz a Szolnoknak, márpedig horvát pólósok eddig ritkán fordultak meg az ob I-ben. A balkezes, Splitből érkező Ivan Zovic (24) válogatott közeli játékos, a több hangszeren játszó, legutóbb Olaszországban pólózó „hegyomlás”, Kristijan Milakovic (29) is erősítés lehet – Zsivko Gocics abban bízik, hogy Szolnokon mindhárman kiteljesednek.

A magyar mag nyolcvan százaléka együtt maradt, ezzel együtt nyilvánvalóan új csapatot kell építeni, hiszen világklasszisok hiányoznak majd a szolnoki öltözőből – nemsokára kiderül, mennyire. 

SZOLNOKI DÓZSA 2021–2022
Érkezett: Gárdonyi András (FTC-Telekom), Bilal Gbadamassi (holland; Schuurman BZC, holland), Kristijan Milakovic (horvát; Pallanuoto Trieste, olasz), Pető Attila (KSI SE), Ivan Zovic (horvát; Jadran Split, horvát)
Távozott: Dőry Farkas (Periszteri, görög), Radomir Drasovics, Dusko Pijetlovics (mindkettő szerb; Novi Beograd, szerb), Filip Filipovics (szerb; Olympiakosz, görög), Nagy Viktor (visszavonult)
Edző: Zsivko Gocics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik