R. E. B.
2018.06.11 13:46 Frissítve: 2018.06.11 14:48

Vízilabda: Madaras Norbert és Varga Dániel visszavonul

Befejezi pályafutását Madaras Norbert és Varga Dániel – derült ki az FTC-PQS férfi vízilabdacsapatának sajtótájékoztatóján, amelyen egyúttal bejelentették: a következő szezontól – többek mellett – az együttest erősíti a szolnoki Aaron Younger és Mezei Tamás is.

Madaras Norbert  a szakosztály elnöke lesz (Fotó: fradi.hu)

 

Jelentős változások következnek a bajnoki címet a Szolnoktól elhódító FTC vízilabda-szakosztályában – korábban is hallhattunk már ilyen-olyan információkat, de a hétfő kora délutáni sajtótájékoztatón mindez hivatalossá vált.

Befejezte pályafutását a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert, aki az elmúlt fél évben már nagy szerepet vállalt a szakosztály vezetésében is, a jövőben pedig annak az elnöke lesz.

„Köszönöm a klub bizalmát. Nem szokványos, hogy valaki kimászik a medencéből, majd ilyen szakosztályt vezet – fogalmazott Madaras Norbert. – Meg fogom szolgálni a bizalmat, azon leszek, hogy folytassuk, ami elkezdődött az elmúlt években. Nagyjából hat hónapja csinálom párhuzamosan a munkát a játékkal, és köszönöm a társaknak, hogy semmiféle konfliktus nem fakadt abból, hogy a vízilabda mellett más szerepkörben is dolgoztam velük. Nem volt könnyű az elmúlt hat hónap és a kettős terhelés, magamnak nehezítettem meg, de szerettem volna megtanulni a klub működését.”

Ugyancsak felhagy a játékkal az olimpiai bajnok Varga Dániel, aki a serdülő- és ifjúsági csapat edzője lesz. Nyíri Zoltán operatív igazgató arról beszélt, hogy szemléletváltozásra van szükség a képzésben, és ennek megvalósítását jó szívvel bízzák rá.

„Régi álmom válik valóra, hogy edző legyek, de hogy abba akarom hagyni, azt múlt héten döntöttem el – jegyezte meg Varga Dániel. – Megérett bennem, hogy teljes a pályafutásom. Köszönöm a Fradinak, hogy itt fejezhettem be. 2016-ban négyéves szerződéstervezetet kaptam, nagyon távolinak tűnt az akkor, végül három lett belőle, de nem töltöm ki azt sem. Felerősödött bennem, hogy edzőként szeretném átadni a tudásomat a fiataloknak, és azt gondolom, ebben nagyobb örömemet lelem majd.”

Varga Zsolt edző arról beszélt, két világklasszis játékossal lesz szegényebb a klub és a sportág, de örömtelinek nevezte, hogy az FTC-ben folytatják a munkájukat. Megtisztelőnek nevezte, hogy a két játékossal dolgozott az elmúlt két évben, és viccből megjegyezte, várja őket július 2-án, a felkészülés kezdetén, illetve benevezi őket minden sorozatra, amelyben elindulnak.

Ezt követően bejelentették az új igazolásokat is: Szolnokról két BL-győztes, Aaron Younger és Mezei Tamás érkezik, illetve csatlakozik Gór-Nagy Miklós és Kállay Márk is.

„Nagy dolog, hogy ilyen klub keresett meg, gyorsan megtárgyaltuk az átigazolásomat Norbival – mondta Mezei Tamás. – Szerintem nagyjából mindenkivel játszottam már együtt, így várhatóan nem lesz gond a beilleszkedéssel. Természetesen az FTC-vel is minden sorozatban a győzelemre törekszem, meg akarjuk nyerni, amit csak lehet.”

„Ezzel a csapattal minden esélyünk megvan minden sorozatot megnyerni – jegyezte meg Younger. – Nagyon hosszú idény elé nézünk, de hiszek benne, hogy a legvégsőkig versenyben lehetünk mindenhol.

„Két évet már játszottam korábban a Ferencvárosban, nyilván azok más idők voltak, nem volt esély nyerni a sorozatokban, most viszont van, így nagy örömmel vettem a megkeresést – mondta a Debrecenből érkező Kállay Márk. – Amikor Madaras Norbert Reccóba igazolt, a Vasasban szintén őt kellett pótolni. Nyilván ez más helyzet, de örülök annak, hogy magasan van a léc.”

A csapat negyedik igazolása, az idény közben az OSC-től elküldött Gór-Nagy Miklós jelenleg Máltán játszik, így nem volt ott a sajtóeseményen.

„A célok nem változnak, szeretnénk megvédeni a bajnoki címet. Nem akarok terhet tenni a játékosokra, úgyis tudják, anélkül is, ha kimondom, hogy a Ferencváros mindig mindenhol győzni akar” – rögzítette Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója.

Varga Zsolt elmondta, pótolhatatlannak érzi Madarast és Vargát, de nem is a pótlás a cél, hanem hogy az újak az átalakuló struktúrában hozzáadják a saját legjobbjukat a játékhoz.

„Másféle terhelés vár ránk a Bajnokok Ligájában. A nehézséget az adja, hogy szeptember 16-ig nem látom majd a játékosok nagy részét, pedig abban a hónapban már BL-fordulót rendeznek, ha jók az információim” – mondta Varga Zsolt.

Korábban eldőlt, hogy Szirányi Balázs a Honvédba igazolt, illetve újságírói kérdésre Nyíri Zoltán elmondta, hogy Manhercz Krisztiánnal és leendő csapatával ma egyeztek meg, így távozik a csapattól.

„Neki és nekünk is így a jobb, de a klub nevét nem árulom el, hiszen abban maradtunk, új egyesülete jelenti majd be.”

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.