MTI/D. S. B. 2022.08.02 11:51 Frissítve: 2022.08.02 11:56

Vízilabda: Horvátországban folytatja az Eb-felkészülést a magyar férfiválogatott

Az Európa-bajnoki házigazda horvátok vendégeként folytatja a felkészülést a magyar férfi vízilabda-válogatott a kontinensviadalra.

 

Varga Zsolt húsz játékossal edzőtáborozik Sibenikben (Fotó: Tumbász Hédi)

A szövetség tájékoztatása szerint a péntekig tartó sibeniki edzőtáborban kedd estétől közös kétkapus edzéseken gyakorol a csapat a horvátokkal, csütörtök este pedig hivatalos felkészülési mérkőzést vív egymással a két válogatott.

Varga Zsolt együttese pénteken utazik haza, majd a Margitszigeten folytatja a felkészülést. Augusztus 17–19. között a BENU-kupán Franciaország, Hollandia és Japán ellen tesztelheti – elképzelhető, hogy már a kijelölt spliti – csapatát a szakember, aki a hazai rendezésű világbajnokságot követően Märcz Tamást váltotta.

A kontinensviadalt augusztus 27. és szeptember 10. között rendezik, a magyarok sorrendben Szlovénia, Szerbia és Izrael ellen vívják csoportmeccseiket.

A magyar válogatott bő Eb-kerete:
kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Grieszbacher Márk (Eger), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

(MTI)

2022.09.11 21:45:17

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel szemben, a nem megrögzött pólórajongó tegye a szívére a kezét, és vallja be: mit, mennyit hallott előzetesen Konarik Ákosról vagy Molnár Erikről? Vagy Nagy Ádámról hitték, hogy éppen a spanyoloknak rámol be három bődületes gólt?

2022.09.10 23:01:43

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az a tizenöt gladiátor, akit magával vitt a kapitány a csatába, a falon is átment volna.