Munkatársunktól
2023.05.25 17:04 Frissítve: 2023.05.25 17:22

Vízilabda: az elmúlt két évben 487 millió forint mínusszal zárt a szövetség

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vízilabda-szövetség a Duna Arénában, amelyen Madaras Norbert elnök az elmúlt időszak kihívásairól és a szervezet távlati céljairól is beszámolt.

Az új elnök, Madaras Norbert szerint trendivé, eladhatóvá kell tenni a sportágat (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)

 
A tavaly novemberben megválasztott sportvezető elmondta, tudatos döntés volt, hogy eddig keveset kommunikált a külvilággal, elsőként ugyanis szeretett volna átfogó képet kapni a szövetség működéséről, helyzetéről.

Játékosként élveztem, amikor a reflektorfényben voltam, de elnökként már az a feladatom, hogy a háttérből segítsem a válogatottakat és a klubokat – hangsúlyozta a kétszeres olimpiai bajnok Madaras. – Szolgáltató jellegű, modern szövetséget szeretnénk létrehozni, egyszerre sok elképzelésünket elkezdtük megvalósítani, és bár nehéz, mozgalmas hat hónap áll mögöttünk, szerintem jól haladunk. Az átadás-átvétel gyorsan lezajlott, az előző vezetés mindenben segítette a folyamatot. Fontos volt felmérnem, hogy hol tartunk, ezért külső szakértők bevonásával átvilágításra került az elmúlt időszak gazdálkodása. Számviteli nyilvántartások hiányosságai nehezítették a munkánkat, illetve néhány esetben felvetődtek kérdések az átvett megállapodások, kifizetések célszerűségéről.”

Madaras Norbert hozzátette, hogy a 2021-es pénzügyi beszámolót módosítani kellett, mert az analitikák nem minden esetben voltak pontosak. Tavalyelőtt így 201 helyett 450, míg 2022-ben 37 millió forint mínusszal zárt a szövetség, amelyet 2018 októberétől tavaly novemberig Vári Attila vezetett, a korábbi elnök tehát súlyos örökséget hagyott maga után. Mivel a szervezet saját tőkéje is apadt, Madaras feladatának tartja, hogy a szakmai munka elősegítése mellett megváltoztassa pénzügyi folyamatokat.

Át kell vezetni a vízilabdát a huszonegyedik századba – jelentette ki az elnök. – Szeretnénk trendivé, eladhatóvá tenni a sportágat, ezért üzletfejlesztési és médiastratégiát dolgozunk ki, nagy hangsúlyt fektetünk a fogyasztói kommunikációra. Távlati célunk, hogy minél több mérkőzést követhessenek élőben a szurkolók az online felületünkön, emellett statisztikai szoftverfejlesztést, egységes oktatási rendszert és rendszeres utánpótlás-konferenciákat tervezünk.”

2023.05.24 00:42:32

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nincsenek légiósok, a gárda fiatal, sok van még benne. Ezt már az edző, Szivós Márton mondta, aki hihetetlenül hálás a fiúknak, hogy partnerei voltak mindenben. Ez egyébként oda-vissza igaz, másként nem lehet. Kétségtelen, ha siker van, akkor minden szép és jó, de a Honvéd-pólósokon most tényleg nem lehet fogást találni.

2023.04.22 10:38:52

Vízilabda nemzetisport.hu

Zákonyi S. Tamás 149 perces alkotása a magyar vízilabdázás legutóbbi dicső korszakát mutatja be.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.